Bunatati de la Cosmobeauty – NYX

Week-end-ul ce tocmai a trecut, cel cu Cosmobeauty, a fost unul extrem de plin pentru mine. A insemnat atat prezenta la targ alaturi de Make-Up Magazine, cat si ocazia de a cunoaste persoane din domeniul de beauty. Cel mai mult si mai mult, am fost impresionata de doua standuri de make-up si vreau sa vi le prezint pe rand prin produsele cu care am plecat de la ei.

Voi incepe cu NYX pentru ca au o echipa tare-tare draguta si m-au primit mereu cu bratele deschise indiferent de ocazie. Si pentru ca este inceput de vara (am sarit peste primavara anul asta, se pare), am ales 2 blush-uri pudra – Angel si Mocha – si unul cremos – Orchid – special pentru acest anotimp, iar echipa NYX a fost atat de atenta incat a observat ca ador rujurile rosii mate si au pregatit unul special pentru mine – Bloody Mary. Acum intelegeti de ce spun ca sunt amabili si atenti? :) La aceasta reteta minunata, adaugati si un Pore Filler, atingerea aceea magica care iti face tenul sa para photoshopat in orice moment al zilei, si veti intelege de ce sunt cu zambetul pe buze de cand am plecat de la ei :)

Intai vi le arat unul cate unul, urmand ca zilele urmatoare sa fac un machiaj cu ele si sa il postez. In felul acesta, puteti vedea cum arata culorile aplicate.

Daca va place ceva din acestea sau ati vrea sa vedeti si alte culori, gasiti produsele NYX aici – http://makeup-shop.ro/pagina/producator/nyx-cosmetics-usa/

NYX goodies NYX Matte Lipstick Bloody Mary NYX Pore Filler NYX Stick Blush 06 OrchidNYX Blushes - Anghel & MochaNYX Blush - MochaNYX Blush - Angel

Cum a fost la seminarul “Machiajul ca stare de bine”…

Saptamana trecuta, am avut parte de o experienta foarte interesanta si educativa, atat pentru mine cat si pentru celelalte persoane implicate. Personal, am fost foarte entuziasmata de cand am primit mailul in care eram intrebata daca as vrea sa ma implic in acest proiect si pana in momentul efectiv al prezentarii si va pot spune, cu mana pe inima, ca am avut emotii destul de serioase pana am inceput treaba :) Dar sa va povestesc despre ce e vorba..

La invitatia primita din partea HP Romania, am participat cu mare drag la programul lor de Wellness si am tinut prezentarea “Machiajul ca stare de bine” ce a fost insotita de o demonstratie de machiaj si de o sedinta de make-up pentru una din participantele la seminar.

Pornind de la ideea ca machiajul este un atu in maneca oricarei femei si ca, folosit cu putin cap si mult bun gust, ajuta la sporirea increderii de sine, am discutat despre micile trucuri care pot schimba radical o fizionomie si am prezentat realizarea unor mici corectii cu mari efecte. Iar cum nici macar 1000 de cuvinte nu fac cat o imagine, puteti vedea ilustrarea experientei in cateva poze realizate cu aceasta ocazie.

Vreau sa multumesc inca o data companiei HP Romania pentru invitatie, tuturor persoanelor care au participat la seminar pentru interesul si atentia acordate, modelei mele care a fost exemplar de cuminte si placuta si lui Ciprian Gavrila pentru pozele de mai jos! :)

Sunt convinsa ca toata lumea a plecat cu ceva util in urma intalnirii noastre, iar eu cu atat mai mult consider ca am invatat enorm din aceasta experienta si sunt foarte recunoscatoare pentru ocazia acordata. Pentru mine este un privilegiu enorm sa intru in contact cu atatea persoane pentru ca fiecare dintre noi are propriile idei, conceptii si gusturi si sunt ferm convinsa ca, atata timp cat suntem deschisi catre cei din jur, nu putem decat sa crestem pe toate planurile si sa devenim mai buni.

Asa ca, va multumesc din suflet! :)

DSC_1687DSC_1704DSC_1710DSC_1715DSC_1682DSC_1787DSC_1791DSC_1837 DSC_1843DSC_1874DSC_1881

Trucuri pentru un machiaj fresh de zi

Astazi mi-am propus sa vorbim putin despre mici trucuri care ne vor face machiajul mai purtabil odata cu venirea primaverii. Acum ca s-a mai incalzit vremea si soarele e din ce in ce mai puternic, a venit momentul sa renuntam la machiajul de iarna, cu fond de ten si pudra care ne incarcau fata si ne protejau de frig si umezeala.

TIP: Cel mai important este sa incepem cu un tratament de curatare a porilor, un mic peeling pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata epidermei si apoi o hidratare intensa ce va reda supletea tenului. Odata ce facem pasii acestia, machiajul tenului va arata mult mai bine garantat!

Desi este un tratament esential, de multe ori uitam sa ne mai ocupam si de noi, avand ca prioritate programul de birou, cursurile sau orice alta activitate din viata cotidiana. Insa cativa pasi atat de micuti fac o diferenta atat de mare! Asa ca nu uitati, alocati-va 1-2 ore pentru voi si pentru tenul vostru :) Puteti face asta atat acasa, daca nu vreti sa cheltuiti prea mult, sau puteti merge la cosmetica pentru rezultate optime.

Bun, odata ce trecem de partea de skincare, este la fel de important sa adaptam si textura fondului de ten noului anotimp. Daca iarna aveam nevoie de o protectie mai mare si un strat putin mai gros care sa ne apere de temperaturi scazute si intemperii, acum a venit momentul sa folosim un fond de ten cat mai lejer, cu grad de acoperire cat mai mica si care sa arate cat mai luminos si natural pe piele. Din acest motiv, eu prefer M.A.C. Face and Body chiar si pentru un ten problematic si aleg sa corectez punctual imperfectiunile.

face-and-body-mac-foundation-base

Stiu ca preferinta majoritatii femeilor este sa foloseasca un fond de ten cu un grad de acoperire cat mai mare si cu o textura pudrata (este lucrul pe care il aud cel mai des de la toate femeile cu care intru in contact), insa acest tip de fond de ten nu intra in preferatele mele si il folosesc strict in cazuri de forta majora – depigmentare majora, cicatrici grave, un ten extrem-extrem de gras etc.

O regula foarte usor de urmat este sa luati cantitatea de fond de ten pe care o folositi in mod uzual si sa o injumatatiti. Sunt convinsa ca va fi suficient :) De cele mai multe, este cel mai bun reper.

Apoi, un alt mic truc pentru a avea un machiaj cat mai natural este folosirea pudrei strict in zona T si in cantitati absolut minime. Daca simtiti nevoia de matifiere pe parcursul zilei, alegeti servetele matifiante pentru ten in loc sa reveniti cu pudra de cateva ori pana seara pentru a nu incarca inutil porii. Si daca folositi pudra totusi, alegeti o pudra libera, nu una compacta. Preferata mea este cea de la Make Up For Ever, o folosesc si la shooting-uri si la machiajele clientelor.

make up for ever loose powder

Si pentru ca a venit vremea insorita, putem incerca inlocuirea blush-ului si/sau a iluminatorului de tip pudra cu unele de tip crema. Textura cremoasa se va imbina mult mai bine cu pielea noastra si va fi imperceptibila comparativ cu o textura pudrata.

De asemenea, ce observ cel mai des atunci cand merg pe strada este ca fetele tinere aleg machiaje nepotrivite cu momentul zilei si cu locatia in care sunt. De ex, nu vad necesitatea unui cut-crease extrem de roz si extrem de incarcat in mijlocul zilei, cand un machiaj fresh ar fi mult mai potrivit. Aici e vorba si de gusturile personale, dar am vazut atat de putine cazuri in care machiajul excentric este utilizat si, mai ales purtat, in mod corect incat tind sa cred ca e o problema de educatie si de cultura.

Acelasi lucru se intampla si cu genele false de tip banda purtate in mijlocul zilei – nu voi imbratisa vreodata acest trend. Sunt adepta machiajelor elegante si atent construite, insa consider ca trebuie sa stim si cand si unde sa le purtam, la ce tinute sa le asortam.

Imi place foarte mult cand vad un machiaj cu buze rosii, mate, in plina zi, mi se pare extrem de elegant intr-un stil nonsalant. Insa foarte putine persoane stiu sa-l poarte. De exemplu, nu arata bine daca il asociem unui machiaj intens al ochilor, ci arata superb cu un machiaj compus din fond de ten lejer/tinted moisturizer, anti-cearcan daca este nevoie, un strop minim-minim de pudra in zona T si eventual o tusa de mascara pe gene. Si atat :) Cel mult, sprancene conturate. Fara blush, fara eyeshadows..chiar si eyeliner-ul mi se pare prea mult in acest caz :)

red-lipstick-skin-tone-189771505_large_redlips

In concluzie, tot ce tine de machiaj, in opinia mea, este mai mult o stare ce vine din interior si, cu putina instruire in aceasta directie, putem folosi aceasta mica arma secreta in folosul nostru. Odata ce intrecem masura, va fi in detrimentul nostru. Sa nu uitam cum un machiaj discret, dar foarte atent realizat, poate da incredere celei mai nesigure femei si poate ajuta chiar la succesul profesional sau personal. Pentru mine, asta inseamna machiajul.. o stare de bine ce se reflecta pe tenul si pe chipul purtatoarei :)

Queen of Russia – o colaborare intre Make-Up Magazine Romania si All Hollow

QUEEN OF RUSSIA – povestea ce o gasiti in revistele Make-up Magazine Romania pentru cadrele de beauty, concentrate pe machiaj, si in All Hollow pentru cadrele de fashion. Ambele reviste sunt acum la chioscuri, le gasiti la Inmedio.

Imaginile de mai jos sunt bonus, in exclusivitate pe acest blog. :)

makeup-6 makeup-7

Photography: Barna Nemethi

Concept&make-up: Anca Buzea

Hair Stylist: Robert Both

Model: Denisa Matei

Wardrobe Designer: Alex Nimurad