Produsele lunii septembrie

Iata ca a venit si ultima zi a lunii septembrie si, odata cu ea, a venit si vremea rece si ploioasa… Insa noi nu cunoastem ploaie, nori sau depresie pentru ca ne place sa urmarim noutatile de beauty si ne inconjuram numai de lucruri frumoase ;)

 Sa incepem, deci, cu lucrurile frumoase ale lunii septembrie :) Ca de obicei, nu este un clasament, ci o enumerare a produselor care mi-au placut cel mai mult si pe care le-am folosit cu placere:

 

1. Pudra translucida Laura Mercier – superba, fina, lejera, invizibila pe ten :)

2. Fond de ten Vichy Aera Teint Pure – crema – formula perfecta pentru tenul meu odata cu venirea toamnei!

3. Sampon Kiehl’s Ultimate Thickening Shampoo – am o problema cu parul extrem de degradat in urma unui experiment neplacut cu un vopsit, iar acest sampon a redat viata parului meu. Ii voi face un review in curand.

4.Chanel Les 4 Ombres – 19 Enigma – ador aceste nuante, setul imi permite sa creez atat look-uri de zi, cat si de seara. Este perfect! Gasiti un machiaj aici

5. MAC Leopard Luxe EyeShadow x 4 – v-am spus deja ca il ador pentru nuanta camel pe care nu am mai intalnit-o in alta parte, insa nici celelalte 3 culori nu sunt mai prejos! O idee de machiaj gasiti aici

6. Mascara Maybelline The Collosal – volum, curbare, alungire, culoare intensa. Tot ce mi-as putea dori!

7. M.A.C. Blush, nuanta Sincere – culoarea obrajilor mei cand sunt imbujorati, dar better! :)

8. Bobbi Brown Lipstick, nuanta Black Raspberry – face parte din colectia Black Velvet pentru toamna 2010 (in poza de mai jos, cel din dreapta). Un machiaj cu acest produs aici

Concurs 100 Followers

Am atins o performanta la care credeam ca voi ajunge ceva mai greu, dar iata ca s-a intamplat :) 100 followers si 250 FB fans. Asa ca am motiv dublu de bucurie, ceea ce inseamna premiu dublu pentru voi :)

Stiti expresia “idei putine si fixe”? Asa voi face si eu acum, vreau sa ofer premiu tot sedinta de machiaj pentru ca prima data nu a mers. Cred ca nu va deranjeaza daca ne repetam putin, nu? :)
Dar ca sa nu fie chiar identic, de data aceasta voi organiza 2 parti ale acestui concurs. Veti putea castiga sedinta de machiaj daca sunteti abonate ale blogului, sau veti putea castiga sedinta de machiaj daca sunteti fane pe FB.
In orice caz, vom avea 2 castigatoare de data aceasta!

Iata conditiile:

1. Sa fiti abonate/followers ale blogului si sa fiti cititoare active. Va trebui sa lasati un comentariu la acest post in care imi puteti scrie orice va trece prin minte in acel moment pentru a va inscrie la concurs. Am zis ca trebuie sa fiti cititoare active, asta inseamna ca acest comment pe care il veti lasa mai jos sa nu fie primul comment lasat de voi pe acest blog. Vreau sa rasplatesc fidelitatea! ;)

2. Daca ma urmariti pe pagina de FB, trebuie sa fi apasat deja butonul Like pentru ca si aceasta parte a concursului este deschisa numai fanilor. Odata ce intrati pe pagina de FB, intrati la sectiunea Discussions. Acolo veti gasi Topic-ul unde veti putea lasa reply-uri/comment-uri din care voi alege castigatoarea. Mai multe detalii aici

Sedintele de machiaj vor avea loc in Bucuresti.
Data limita de inscriere: Sambata, 2 Oct 2010, ora 16:00.
Voi alege cele 2 castigatoare cu ajutorul random.org, atat pentru blog cat si pentru pagina de FB.

Succes!!! :)

LOTD: Brown is NOT boring!

 Album foto

Pensulele mele preferate

A trecut ceva timp de cand am vorbit ultima oara despre pensule. In timp ce scriu despre realizarea unui machiaj sau a altuia, este destul de anevoios sa descriu si fiecare pensula cu care lucrez (marime, densitate etc). Asa ca am decis sa fac un post dedicat acestui lucru. Cred ca e mai intelept asa, dar ma puteti contrazice oricand :)

Ideea mea este sa luati acest post cu titlu de informare, poate va ajuta in machiajele voastre zilnice. Nu trebuie sa mergeti pe acelasi brand mentionat, mai ales acolo unde brand-ul este MAC, ne-accesibil in Romania, ci mai bine retineti modelul de pensula folosit pentru fiecare situatie in parte. De aceea am si pus poze la fiecare punct in parte.

Iata ce folosesc cel mai des, in ce fel o fac si de ce:

1. Pensula pentru fond de ten – M.A.C. 190

Stiu ca poate suna ciudat, dar eu folosesc aceasta pensula in fiecare zi pentru aplicarea fondului de ten. Nu mai pot trai fara ea :)

 Imi place pentru ca ma ajuta sa obtin o baza perfect uniforma, aseaza cantitatea ideala de produs si ma ajuta sa evit posibile greseli. Inainte aplicam fondul de ten cu degetele si il aplicam ca si cum era crema de fata. Numai ca mi-am dat seama ca, desi arata uniform, arata muuuult mai bine de cand folosesc pensula.

Cu bureteii pentru fond de ten nu m-am impacat mult timp. Recent, am invatat sa-i accept si pe ei si pot spune ca le inteleg menirea, in special pentru fondurile de ten extrem de lichide, caz in care pensula mai mult incurca decat ajuta.

TIP: daca aveti pensula de fond de ten din peri naturali, umeziti-o usor inainte de folosire pentru ca tinde sa absoarba produs. Daca este din peri sintetici, nu mai este nevoie sa faceti acest pas.

2. Pensula pentru pudra M.A.C. 150

O folosesc atat pentru pudra compacta, cat si pentru pudra pulbere. Imi place pentru ca ma ajuta sa acopar zone mari ale fetei dintr-o singura miscare. O insel din cand in cand cu buretei Sephora pentru pudra, in special cand aplic pudra in zona ochilor :)

 TIP:  odata ce luati cu pensula cantitatea de pudra dorita, asezati-o in causul palmei stangi (daca sunteti dreptace, ca mine :) ) si rotiti apasand usor. Astfel, evitati asezarea unei cantitati mari de produs pe fata din prima secunda. Va va fi mai greu dupa aceea sa uniformizati!

3. Pensula pentru blush M.A.C. 109

Am descoperit ca  ma descurc mai bine cu o pensula ceva mai ingusta pentru a aplica blush-ul corect.

Inainte, foloseam pensule destul de mari si pufoase pentru ca aratau bine si ma gandeam ca este ok, dar cu timpul, incercand mai multe modele, am gasit forma care imi place.

 Aceasta este una rotunjita la varf, desigur, dar de un diametru mai mic. Prefer sa revin de 2-3 ori cu putin produs, pe care sa-l aplic exact in zona in care imi doresc, decat sa ma chinui sa sterg marginile. Pentru ca asta faceam atunci cand foloseam pensule de blush mai mari, aplicam o pata mare de blush si nu stiam cum sa o repar.

4. Pensula pentru contouring Sephora Professionnel Angled Blush Brush nr.40

Desi am si una dintr-un set de pensule M.A.C., tot la pensula Sephora ma intorc pentru cel mai bun contouring. Imi place pentru ca este mai deasa si are perii putin mai rigizi decat cea M.A.C., ori asta este foarte important atunci cand vrei sa aplici cu precizie. Sigur, daca aveti o pensula asemanatoare, dar cu perii mai moi sau mai lungi, va puteti ajuta cu degetele astfel incat sa-i dati forma pe care vi-o doriti. Pana la urma, cu orice pensula se poate lucra, dar de ce sa te chinui? :)

  5. Pensula pentru eyeliner/ sprancene/contur ochi M.A.C. 266

Aceasta pensula este o adevarata revelatie pentru mine!

O folosesc zilnic de vreo 2 ani de zile atat pentru definirea sprancenelor, pentru trasarea eyeliner-ului dar si pentru conturarea pleoapei inferioare.

Este foarte ingusta, ceea ce ma ajuta sa obtin linii extrem de precise (in cazul sprancenelor) si elegante (in cazul eyelinerului si al conturului pleoapelor inferioare).

TIP: daca nu sunteti inca experte in aplicarea eyeliner-ului, aceasta pensula este extrem de utila pentru ca ajuta la formarea mainii, in special pentru codite impecabile ;)

Teoretic, pensula a fost inventata pentru eyeliner-ul gel al celor de la M.A.C., dar eu o folosesc cu orice fard-crema din care obtin imediat un eyeliner ;) Practic, este o pensula multifunctionala care va scapa de costuri inutile :)

6. Pensula pentru ochi M.A.C. 217

Acesta este tipul de pensula pe care ar trebui sa-l aiba orice domnisoara/doamna in trusa!

Este o pensula mijlocie ca dimensiuni, in cazul meu. Aici difera de la persoana la persoana, eu zic ca este important sa aveti o pensula care sa va acopere pleoapa mobila, de la gene pana la pliu, asta ca sa va dati seama de lungimea ideala pentru voi. Eu una asa masor pensulele pentru ochi, in functie de zona acoperita.

Este important sa aiba peri semi-moi (nu atat de moi ca cea pentru blending) pentru o aplicare corecta a fardului de pleoape.

TIP: poate ajuta si pentru blending odata ce aplicati produsul!

7. Pensula pentru blending M.A.C. 224

Eu folosesc intotdeauna o pensula pentru aplicarea fardului de pleoape si o alta pentru blending pentru ca cea cu care fac blending-ul sa fie intotdeauna curata. In felul acesta, nu aplic mai mult produs decat imi planificasem :)

Pensula clasica pentru blending trebuie sa aiba perii moi, sa poata fi manuita in orice directie cu usurinta. La acest pas vom face miscari stanga-dreapta sau circulare asa ca este foarte important sa folosim o pensula din peri naturali, extrem de moi.

TIP: pentru un blending mai bun in zona pliului, folositi o pensula cu forma alungita, cum este aceasta. Cele rotunjite la varf nu permit aceeasi precizie decat daca va educati propria mana sa alterneze presiunea la apasare.

8. Pensula-evantai pentru highlighter

Acest model de pensula asigura amplasarea luminozitatii exact deasupra pometilor. Scopul ei este sa scoata in evidenta osul pometelui cu ajutorul pudrei iluminatoare.

Perii lungi ajuta la aplicarea lejera a pudrei, cu cat sunt mai lungi cu atat aplica mai putin produs si invers, cu cat sunt mai scurti, cu atat aplica mai mult produs.

TIP: Daca nu vreti sa investiti in acest tip de pensula, o puteti inlocui cu pensula unghiulara pentru obraji, cum este cea de contouring, insa aveti mare grija sa aplicati usor produsul.

9. Pensula unghiulara pentru ochi The Body Shop

Trebuie sa mentionez aceasta pensula pentru ca imi este atat de draga cum nu va imaginati :) Este prima mea pensula pentru ochi, am cumparat-o acum 6-7 ani, de altfel modelul acesta cu maner de lemn nu se mai produce. (pensulele actuale Body Shop nu ma incanta, pacat ca le-au schimbat)

O folosesc de obicei pentru conturarea pleoapei inferioare atunci cand fac un smokey-eye pentru ca este ceva mai voluminoasa decat pensula M.A.C. 266 si obtin un rezultat mai dramatic.

Calitatea ei este foarte buna, in atatia ani nu a ramas fara peri. Si chiar o folosesc extrem de des!
Cred ca este singura pensula pe care o am careia nu i-a cazut niciodata vreun fir de par. Pana si cele M.A.C. mai patesc asta :) Drept dovada ca numele sau pretul nu este intotdeauna cea mai importanta parte a unui produs, daca este de calitate va rezista!

Cam acestea sunt pensulele pe care le folosesc cel mai des, majoritatea lor sunt folosite zilnic, cu mici exceptii.
Sper ca nu am exagerat cu vorbele si sa va fi ajutat cu ceva, oricat de mic :)

Concluzii:
1. Pensulele de ochi pot fi clasificate in pensule cu peri moi si pensule cu peri rigizi. Cele cu peri rigizi sunt pentru aplicare exacta, cele cu peri moi pentru aplicare lejera.
2. Pensulele potrivite si de calitate buna fac 50% din munca voastra!
3. Daca le ingrijiti cu atentie, un set de pensule va poate tine o viata intreaga. Eu consider asta o investitie inteligenta daca tineti la imaginea voastra! Si tind sa cred ca faceti asta, din moment ce cititi acest post pana la ultimul cuvant! :)

Adeziv pt gene false DUO Eyelash

Ieri, la targ, am cautat adezivul de gene false DUO si am gasit la cateva standuri.

Prima experienta, la standul Malu Wiltz, unde aveau 2 variante de recipiente, una la 7 g si alta la 14g. Singura culoare disponibila era Dark. 7g 50 si ceva RON, 14g – 97 RON parca. Ma scuzati daca nu mai tin minte cu exactitate zecimalele, dar ieri mi s-au plimbat multe preturi prin cap :)

Apoi, la standul cu oje China Glaze si alte nebunii, am gasit tot varianta Dark, dar numai la 7g. Pret 40 si ceva RON. Si intreb: mai mare nu aveti? Raspuns: nu exista mai mare, aceasta este singura varianta. Eu: Dar am gasit la alt stand la 14g. Ea: Nu comentez! si s-a incruntat foarte tare.

Evident ca mi-a trecut orice chef de a cumpara, atat de la unul cat si de la celalalt, si am revenit acasa cu un chef nebun de putin research pe net.

Intr-adevar, singura varianta oficiala este de 7g, atat Clear, cat si Dark.

De ce il caut? Pentru ca este singurul adeziv de gene false waterproof.
Mi s-a intamplat anul trecut sa port gene false intr-o seara si sora mea m-a facut sa plang (da, surorile pot fi si rele :) ) si mi s-au desprins genele la colturi. Am trecut prin mari peripetii cautand adeziv de gene la 9 seara prin magazinele Sephora, pentru ca nu il mai gaseam pe al meu.

Eu il vreau Clear, dar nu l-am gasit. Mi s-a recomandat sa merg la Kryolan, dar la ei nu l-am gasit.

Concluzie: daca treceti pe la targ, feriti-va de produsele fake, daca aveti dubii mai bine nu cumparati acum, ci investigati.

Prima zi la Targul Cosmetics Beauty Hair 2010 – Romexpo

Astazi a inceput Targul Beauty Cosmetics Hair 2010, la Romexpo si se va incheia duminica aceasta, dar cred ca stiati asta deja. Am trecut pe acolo si am zis sa va povestesc ce am vazut/gasit.

Agitatie mare, lume foarte multa – nici nu vreau sa-mi imaginez ce va fi in week-end – multe promotii, cateva noutati… mai pe scurt, am plecat de acolo lipsita de vlaga :)

Pentru inceput, taxa de intrare este de 5 RON, in caz ca va intrebati. Exista si locuri de parcare asigurate, la 1,5RON/ora. Programul este 10-18 maine si poimaine, in timp ce duminica este 10-16.

Cateva momente interesante ar fi:

Nail Trends-OPI
Vineri, 24 sept 2010
10:30-15:00 Scena Romexpo, Pavilion 14
15:00-18:00 Stand Top Line

Extensii de gene – Lash Perfect
Vineri , 24 sept 2010
13:30-18:00 – Stand Top Line
Sambata, 25 sept 2010
12:00-13:00 – Scena Romexpo, Pavilion 14
10:00-18:00 – Stand Top Line

Epilare definitiva si foto intinerire – Anthelia
Zilnic, 10:00-18:00 – stand Top Line

Theater Make-Up – Kryolan
Vineri, 24 sept 2010
15:00-16:30 – Scena Romexpo, Pavilion 14
Sambata, 25 sept 2010
13:00-15:00 – Scena Romexpo, Pavilion 14
Duminica, 26 sept 2010
13:00-15:00 – Scena Romexpo, Pavilion 14

Ultima inovatie in materie de bronzare organica – Sun Junkie
Zilnic, 10:00-18:00 – Stand Top Line
Duminica, 26 sept 2010
12:00-13:00 – Scena Romexpo

Lansare Intensive Aqua – noua gama de produse cu apa termala
Zilnic, 10:00-18:00 – Stand Top Line
Vineri, 24 sept 2010
09:30-12:00 – Lansare, Sediul Top Line

Cu ce impresie am ramas in urma primei zile: multe nume necunoscute, invazie de produse de mani-pedi, prea putine firme de make-up, oferta interesanta de accesorii si tot felul de materiale adiacente machiajului (aici ma refer la pensule, buretei, make-up case-uri, make-up brushes belt, solutii de curatare pentru pensule etc).

Tin minte ca una din cititoarele blogului m-a intrebat in trecut despre produsele Malu Wilz si ii spusesem ca le cunosc si nu ii pot oferi o parere. Ei bine, gasiti stand Malu Wilz la targ, iar oferta parea chiar variata.

Standuri mari au si Flormar si Farmasi la targ, unde am vazut ca tineau si sedinte de machiaj cu persoanele interesate. Plus o multime de oferte atractive :)

Standul Kryolan atragea privirile trecatorilor pentru ca aveau 2-3 fete pictate pe corp si cam dezbracatele… :) dar nu m-au dat pe spate cu gama de produse oferite, ma asteptam la o oferta mai variata…

Standul Peggy Sage are o oferta nelimitata de oje, produse de make-up (nu stiam ca au o gama atat de larga de cosmetice dar iata ca da), gene false tip banda, manunchi si individuale + adeziv separat, accesorii si make-up case-uri. De asemenea, erau si o sumedenie de produse pentru unghii false, intretinerea acestora, instrumente de manichiura dar aici nu ma pricep asa de bine :)

Standul Parisax este interesant daca doriti produse profesionale de make-up, pensule si tot felul de accesorii.

O.P.I. a profitat de acest targ pentru a-si lansa colectia de iarna 2010 Swiss dar si pentru a aduce toate colectiile anterioare. Am vazut colectiile Spania, Franta, Shrek, Honk Kong, Bridal, dar nu am vazut noua colectie pentru Halloween Go Goth (insa am depistat-o deja in magazinele Sephora, pentru cine este interesat). Preturile erau de 37 sau 35 RON/oja, avand oferte speciale pentru 10, 20 sau 50 oje cumparate.

Am vazut o oferta variata pentru produse de ingrijire a parului si styling – Tigi, Joico, Toni&Guy sunt prezenti la targ, multe aparate de coafura – foenuri, perii rotative, placi de indreptat, curling irons, bigudiuri, clame profesionale pentru sectionarea parului etc de la toate brandurile pe care le puteti gasi pe piata.

M-a surprins absenta Make Up For Ever, ma asteptam sa ii vad prezenti dar umbla un zvon cum ca nu ar mai fi interesati sa participle la targuri, cu exceptia celor mici… Cel putin asta spunea una din fetele de la Parisax, dar stiti cum este cu zvonurile, mai bine sa nu le iei in considerare. Oricum, absenta MUFE a fost notata in catalog. :)

M-a surprins absenta scolilor de machiaj, indiferent despre care vorbim… nu era nici una prezenta! Mie mi s-ar fi parut o oportunitate buna pentru acest gen de activitate, dar ei stiu mai bine…

Astazi, cel putin, au fost foarte multe demonstratii live de terapii SPA, cu speakeri care explicau foarte detaliat orice v-ar putea interesa. Tind sa cred ca va continua si zilele urmatoare treaba asta.

Ah, am vazut 2-3 standuri si cu peruci si extensii de par, preturile erau in jur de 200-300 RON/peruca, la extensii nu am intrebat, dar am vazut ca faceau demonstratii de aplicare.

Doua surprize placute – standurile Zoya si China Glaze :) nu ma asteptam sa le vad acolo, dar m-am bucurat foarte tare, culorile de oje sunt superbe!! In rest, erau prezenti si Alessandro, Orly, Peggy Sage si OPI de care am scris mai sus si multe alte firme de care nu am mai auzit pana acum. De asemenea, o multime de decoratiuni pentru unghii, de la stras-uri, la brelocuri, sau cum se numesc chestiile alea care se prind de unghie si atarna :D

Am gasit un stand cu multe modele de make-up case, tip geanta, trolley, cu oglinda si lumini, fara oglinda si lumini la preturi foarte bune – firma se numeste Diamond Collection, este din Polonia, si au o singura persoana la stand pe post de translator asa ca trebuie sa aveti multa rabdare cu ei :)

Eu am plecat de la targ cu un make-up brush belt, adeziv de gene false pentru ca cel de la MUFE mi-a scos si genele mele naturale si m-am jurat ca nu-l mai folosesc, gene false tip banda si manunchi, solutie pentru curatarea pensulelor, toate acestea de la Peggy Sage, cu un Tigi Fashionista Smooth&Shine pentru ca folosesc des foen, placa de indreptat si peria rotativa cu aer cald, cu tratament de cuticule si dizolvant de unghii de la OPI si cu un set de betisoare din lemn de trandafir pentru cuticule.

Mi-as mai fi dorit si un make-up case mai maricel dar inca analizez ofertele, si niste oje OPI dar nu m-am putut hotari asupra culorilor. Intr-un final, cred ca nu este bine nici daca exista atat de multe variante :)

Voi ati mers/planuiti sa mergeti la targul de cosmetice in week-end-ul acesta?

Fond de ten Vichy Aera Teint Pure crema si concurs cu premii

V-ati gandit vreodata care este produsul cosmetic cu adevarat esential, cel care acopera cea mai mare parte a fetei si de care depinde intregul machiaj?

Ei bine, raspunsul este fondul de ten. De el depinde reusita machiajului zilnic, el este cel care ne ajuta sa nu avem fata incarcata, patata, fada, lipsita de viata sau stralucire.

Imi amintesc si acum prima data cand am incercat un fond de ten. Aveam aproape 14 ani si, pentru ca aveam o mostra de fond de ten, nu mai stiu de unde si de ce, am fost curioasa sa vad ce se intampla dupa ce scot din acel borcanel “chestia aia care se intindea pe toata fata”.

Acum, cand imi amintesc, nuanta nu era deloc potrivita pentru mine, cum de altfel nu era nici textura lui. Am devenit livida la fata, alba ca hartia si extrem de pudrata. Bineinteles ca eram foarte incantata de schimbarea brusca si radicala. In mintea mea, paream mai matura si asta era tot ce-mi puteam dori in acel moment. In realitate, eram ca o pisica scapata in borcanul cu smantana si plimbata apoi printr-un nor de creta alba. :)

De ce mi-am amintit brusc de aceste patanii? Pentru ca de curand am fost invitata de catre Vichy Romania sa incerc produsele lor si sa-mi exprim parerea. Discutia pe care am avut-o a fost “retrospectiva”, fiecare isi amintea propriile experiente legate de fondul de ten si ce ne-a marcat.

Cred ca daca invatam sa alegem corect fondul de ten, putem sa ajungem foarte departe. In primul rand, ne distantam clar de persoanele cu aspect de masca, de cele cu machiaj nepotrivit si de cele cu aspect vulgar. Ori, pentru mine, acesta este un factor extrem de important.

In ultima saptamana, am testat 4 produse diferite, toate Vichy, fiecare destinat unui anumit tip de ten si cu o formula specifica. Am spus intr-un post anterior ca tenul meu este normal, dar asta nu inseamna ca nu sunt exigenta in ceea ce priveste fondul meu de ten.

Cel mai mult mi-a placut AeraTeint Pure, in varianta crema, care este destinat tenului uscat. Poate pentru ca abia s-a terminat vara, simt ca pielea mea are nevoie de multa hidratare, atat pe fata, cat si pe corp. Asa ca m-am impacat cel mai bine cu AeraTeint Pure crema.

Cateva cuvinte despre produs:

- Hipo-alergenic
- Noncomedogen
- SPF 20
- Fara parabeni
- Contine apa termala Vichy

Inovatia Aera Teint Pure: O actiune anti-poluare ce pastreaza fondul de ten proaspat pe piele intreaga zi, intact 12H.

Care este parerea mea sincera: ei bine, este un fond de ten de o calitate extrem de buna, care indeplineste toate punctele de mai sus pana la ultima virgula. Rareori sunt atat de incantata de un fond de ten, v-am spus deja ca sunt exigenta desi nu am multe de corectat. Sincer, din toata inima, I love it! Gradul de acoperire este mediu, finisajul este extrem de natural, iar rezistenta este excelenta. 12 ore mai tarziu, tenul meu arata la fel de proaspat si nu imi luceste fata, plus ca nu s-a luat pe haine.

Il recomand tuturor persoanelor cu ten normal catre uscat.

Daca l-as mai cumpara si pe viitor, ma intrebati? DA!

TIP: daca incercati pentru prima data acest produs, intindeti bine pe maxilar si lasati 1 minut sa intre in contact cu pielea. Abia dupa aceea, decideti daca este culoarea potrivita sau nu. Acest lucru este valabil la orice fond de ten, produsele de acest gen au nevoie de putin timp sa se aseze.

Am incercat si celelalte 3 produse: Normaderm Teint – pentru tenul cu probleme, AeraTeint Pure fluid – pentru tenul mixt si gras, si LiftActiv Flexilift Teint – antirid. Va voi spune cate ceva despre acestea in posturi urmatoare.

Acum vine partea interesanta pentru voi :) Aveti ocazia de a castiga premii Vichy, cititi mai jos.

Daca folositi sau ati folosit deja un fond de ten Vichy, lasati un comentariu mai jos in care imi povestiti in cateva randuri/fraze de ce va place, daca va place.

Daca nu ati folosit fond de ten Vichy pana acum, intrati in prima farmacie care va iese in cale , care comercializeaza produse Vichy desigur, si cereti mostrarul cu toate fondurile de ten Vichy. Incercati produsele iar apoi reveniti aici pentru a lasa un comentariu cu ce anume va place la acest produs.

In functie de comentariile voastre, eu voi alege fericitele castigatoare ale fondurilor de ten Vichy, in nuantele alese de voi. Cu ajutorul companiei Vichy Romania, veti primi fondurile de ten in varianta integrala, nu vreo mostra. ;)

Deadline: 2 saptamani.

Conditii: sa imi scrieti detaliat de ce va place, nu fraze scurte de genul “imi place pentru ca acopera.” si…. cam atat! :)

Numar de premii: depinde numai de voi, cate mesaje frumoase si care merita sa primeasca fondul de ten Vichy, tot atatea castigatoare :)

Eu zic ca suna bine, voi ce parere aveti?

M.A.C. Fabulous Felines – Leopard Luxe Look

Cea mai recenta colectie a celor de la M.A.C. se numeste Fabulous Felines si include 3 directii cu 3 variante diferite de culori: Burmese Beauty – verde, galben pal, maro-roscat, Leopard Luxecamel, portocaliu ars, auriu, maro si negru cald, si Palace Pedigreed – gri-lila, mov intens, roz pal.

Pe mine m-a atras quad-ul Leopard Luxe pentru nuanta de camel pe care nu am mai intalnit-o pana acum la un eyeshadow. Camel este una dintre nuantele-vedeta in moda pentru toamna 2010, asa ca eu am vrut sa o am pentru ochi :)
Quad-ul are si un portocaliu ars extrem de interesant, dar si nuante de maro si negru care imi plac foarte mult.

Numele nuantelor sunt extrem de haioase si foarte pisicesti :)


de la stg la dr, primul rand: Wild by Nature, Notoriety
al doilea rand: Style Predator, Furiously Fabulous

Iata cum am realizat look-ul.

Pentru inceput, am folosit Sephora Concealer Palette pentru a masca unele zone cu roseata, corectorul verde este perfect pentru asa ceva, iar apoi am aplicat fondul de ten Vichy AeraTeint Pure crema – 23 Ivory. Sub ochi, am folosit MAC Select Cover-Up – NW15 pentru a ilumina, dar si pentru a ascunde putin cearcanele.
Imi place mult acest fond de ten Vichy, mai multe despre el intr-un post viitor.

Apoi, am trecut direct la sprancene – am umplut forma lor cu MAC Espresso pentru o definire perfecta. Daca ai ratat postul despre definirea sprancenelor, click aici.

Pasul 1: am aplicat nuanta camel in coltul interior al ochiului, apoi am continuat cu portocaliu pe toata pleoapa mobila. Am mers pana la pliul ochiului, umplandu-l si pe acesta.

Pasul 2: am aplicat fardul negru putin deasupra pliului.

Pasul 3: blending.

Pasul 4: eyeliner negru la baza genelor superioare, un fard alb-vanilie sub sprancene pentru a ilumina machiajul si creion kohl negru pe marginile interioare ale ochilor.

Ca eyeliner, am folosit M.A.C. Paint Pot – Blackground peste care am aplicat fardul negru din set. Creionul kohl este Bourjois Waterproof Clubbing Contour – Black Party. Mascara este Maybelline The Colossal – Glam Black.

TIP: orice eyeliner rezista mai mult timp daca folositi un strop de fard negru deasupra. Intotdeauna produsul pulbere fixeaza produsul cremos, fie ca este vorba de ochi, fata sau buze.

Benefit Hoola, sau orice pudra bronzanta pe care o aveti, dar intr-o nuanta mai deschisa, se aplica pe tample, pometi, nas, barbie si maxilar.

Obrajii au fost inviorati cu ajutorul unui blush bej-auriu – nuanta Garb de la M.A.C., iar pometii iluminati cu Bobbi Brown Shimmer Brick – Beige.
Rezultatul? Un look fresh si usor inghetat datorita stralucirii pometilor.

Pe buze, am folosit gloss-ul Bourjois Rose Exclusif despre care am vorbit aici ca sa vedeti cum arata integrat intr-un machiaj. Odata ce accesati linkul de mai sus, veti vedea ca am updatat postul cu poze.

Pentru unghii, astazi am ales Bourjois So Laque! – Noir de Chine, pe care o port chiar in acest moment. Imi place pentru ca s-a uscat repede, iar culoarea este intensa.

Album foto

P.S.: Am updatat si postul despre machiajul in degrade, intra aici pentru a vedea efectele secundare ale fardului KIKO folosit.

REVIEW: Bourjois Rose Exclusif, great lips on a budget

Recent, am descoperit un produs-minune si as vrea sa va spun cateva cuvinte despre el. Nu as vrea sa se interpreteze gresit, nu incerc sa fac reclama pentru ca as avea o legatura cu aceasta companie, ideea acestui post este numai si numai a mea.

Despre ce este vorba? Un lip-gloss transparent care isi schimba nuanta in functie de purtatoare :)
In felul acesta, puteti sta fara grija, nu va mai exista o a doua persoana cu aceeasi culoare pe buze. Interesanta idee, nu? Ei bine, eu am descoperit acest gloss la standul Bourjois, ceea ce inseamna ca este si accesibil.

Rose Exclusif este un gloss ca toate glossurile, nu rezista mai mult sau mai putin timp pe buze, nu este mai mult sau mai putin lipicios decat alte produse de acest gen, dar are ceva aparte: odata ce intra in contact cu pielea, isi schimba culoarea in functie de PH-ul persoanei care-l poarta.
Intreg procesul dureaza mai putin de 1 minut, iar cu cat il purtati mai multe ore, cu atat culoarea devine mai intensa!

Pe buzele mele a devenit un roz-bombon destul de intens, pe alte persoane cu tenul ceva mai deschis decat al meu a devenit si mai intens, iar pe alte persoane cu tenul mai inchis decat al meu a devenit un roscat puternic. De fiecare data, culoarea rezultata se potrivea de minune cu nuanta tenului purtatoarei, lucru care m-a determinat sa fac acest review.

Este un produs interesant, iar, daca sunteti amatoare de glossuri, sigur o sa va placa, cel putin la fel de mult pe cat mi-a placut si mie! Pret: 45 RON.

LATER EDIT: iata cum arata produsul pe buzele mele, evolutia culorii. O singura mentiune: pozele au fost facute in timp ce lumina se schimba foarte tare, eu nu sunt asa de palida precum arat in prima poza :) era lumina foarte puternica si foarte alba. :)


inainte de gloss


gloss dupa 5 secunde


gloss dupa 1 minut

REQUEST: Degrade – machiaj cu o singura culoare

Am primit acest request din partea Dragonfly, care ne spunea ca practica acest tip de machiaj cel mai des. Iata varianta mea de machiaj in degrade, pasii prin care trec si produsele pe care le-am folosit.

Am ales un eyeshadow mov – KIKO Eyeshadow, nuanta 41, pentru ca am discutat recent despre faptul ca movul este in tendinte sezonul acesta, dar si pentru ca ador aceasta culoare :)

Dar, sa trecem la treaba pentru ca vorba ceea, vorba lunga, saracia omului :)
Ca de obicei, am inceput cu fondul de ten – Vichy AeraTeint crema, nuanta 23 – Ivory.

Apoi, am aplicat un pat de anticearcan in zona de sub ochi, in forma de semi-luna, pentru a curata mai usor zona in cazul in care cade putin fard. Nu am tapotat anticearcanul pentru ca nu vroiam sa intre inca in piele. A urmat putin primer pe pleoape – Too Faced Shadow Insurance.

Pasul 1: folosind o pensula medie pentru ochi, am aplicat fardul mov-indigo pe pleoapa mobila.

Pasul 2: cu o pensula curata, am facut blending in pliul ochiului. Dupa cum se vede si in imagini, nu conteaza daca aplicarea nu este perfecta – eu am folosit pensule care nu se uscasera complet, motiv pentru care se ducea culoarea mai mult decat vroiam, insa exista solutie si pentru asta dupa cum veti vedea pana la final.

Pasul 3: in urma blending-ului de la pasul 2 mi se pare ca se pierde putin din intensitatea culorii, asa ca am revenit cu fardul mov-indigo, insa numai in pliu.

Pasul 4: din nou, blending.

Am curatat fardul din coltul interior, zona de sub ochi si am aranjat coltul exterior intr-un singur pas: cu ajutorul pensulei de anticearcan, am luat surplusul de produs si, odata cu acesta, am luat si fardul cazut. Apoi, nu a mai ramas decat sa tapotez cu degetele pentru a integra concealer-ul in machiaj. Am fixat anticearcanul cu pudra translucida Laura Mercier.

Pasul 5: la final, am folosit un creion negru pe marginile interioare ale ochilor – MAC Technakohl Liner, nuanta Graphblack, si mascara pe genele superioare si inferioare – Maybelline The Colossal Volum’ Mascara, nuanta Glam Black.

Pentru umplerea sprancenelor, am folosit fardul mat MAC Espresso.

Cam atat. Este un stil de machiaj foarte simplu, unul dintre preferatele mele. Cu un singur eyeshadow, putem crea un machiaj foarte dramatic. Bineinteles, in functie de culoarea aleasa :)

Sper ca v-a fost de ajutor! :)

Vezi album foto aici

LATER EDIT: Aceasta a fost prima data cand am folosit fardurile KIKO si arata extrem de bine. Ce am aflat la demachiere, insa, nu a fost la fel de placut. Pentru prima data in viata, am descoperit ca am pleoapele patate de produsul folosit. Pleoapele mele erau roz si asa au ramas timp de 2 zile. Le puteti vedea mai jos.

Acest roz nu s-a dus la prima demachiere, ci abia dupa a 2-a. Se putea acoperi culoarea prin machiaj – fond de ten, concealer, pudra, alt fard de pleoape – insa eu consider ca este important sa stiti si asta. In cazul in care doriti sa cumparati farduri KIKO, sa nu aveti surpriza la final, cum am avut eu.

Inca nu stiu daca este cazul tuturor nuantelor cumparate de mine, pe masura ce le voi incerca va anunt. Pana acum, am folosit doar acest mov, care a patat, si rosul-caramiziu, care nu a patat.