English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 1 noiembrie 2010

TREND: Sprancene decolorate + cum arat fara sprancene

In cazul in care imi urmariti pagina de Facebook, ati vazut deja pozele. Daca nu, ei bine, sapatamana trecuta am decis sa-mi decolorez sprancenele. Am avut mai multe motive: 1. curiozitate, 2. venea Halloween-ul si asa le puteam camufla mai usor, 3. diversitate in machiaj.

Trend-ul a fost lansat de Lara Stone de vreo 2 ani cred, si, incet-incet,a  fost preluat de mai multe manechine, iar apoi, de casele de moda care au inclus look-ul in campaniile publicitare. Cateva persoane celebre care au adoptat trend-ul sunt Gwen Stefani, Tilda Swinton, Marion Cotillard.. Iata cateva imagini:









 
Decolorarea sprancenelor m-a facut sa imi schimb viziunea asupra machiajului. Nemaiavand nimic care sa incadreze ochiul, am decis sa-i schimb forma cu totul. Am mers pe o forma rotunda, desi am ochii migdalati, si am accentuat structura osoasa folosind nuanta inchisa in coltul interior al ochiului.

Lipsa sprancenelor mi-a permis sa accentuez atat ochii, cat si gura, fara a incarca excesiv. Rezultatul este dramatic, dar nu ridicol.





Produse folosite:
-fond de ten Chanel Vitalumiere - 40 Beige
-MAC Studio Finish Concealer NW20
-pudra translucida laura Mercier
-creion waterproof Bourjois 43 Green Insomniak si 44 Golden Grey Session
-fard The Body Shop - Jade
-Maybelline The Colossal
-creion ochi MAC - Smoulder
-Benefit Hoola
-contur buze Bobbi Brown-Chocolate
-ruj Guerlain - 523 Exces de Rouge

Voi ati incerca asa ceva?

17 comments:

MooNy spunea...

Din punctul meu de vedere, acest trend realtiv hidos a iesit din directia de fashion&beauty cand s-a revenit la sprancenele ciufulite, pline, tineresti.

Imi place toata munca ta de makeup artist, sa nu fie intepretat aiurea, dar asta nu imi place nici in ruptul capului. Aspectul este acela de om spân, ideea de sprancene lipsa mi se pare o tampenie scornita de vreun "maestru in beauty" intr-un moment de droguri si alcool. Feminitatea dispare, fata devina haotica, trasa, urata. Toate modelele de mai sus au apect de schelet/om mort.

In ceea ce priveste machiajul, imi place culoarea folosita la ochi, dar nu si forma de "racoon eyes" care se intinde mult sub ochi. Poate o difuzare (sau stupidul cuvant - putina "blenduiala" mergea, insa asa - din punctul meu personal de vedere nu.

Buzele imi plac la nebunie!

Iar raspunsul la intrebare cred ca reiese liber din ceea ce am scris: nu mi-as face asa ceva nici in ruptul capului :)

Rotsin spunea...

Ar fi prea puternic socul daca m-as vedea fara sprancene :)
Mi le-am decolorat si eu in luna septembrie dar nu atat de drastic.Am aceeasi parere ca si MooNy,intr-adevar, feminitatea dispare dar aceste lucruri tin de gusturile fiecaruia :)

unika spunea...

dupa prerea mea, ceva nu ajunge fara niste sprancene frumos conturate...pentru mine, machiajul asta e prea de tot, o fi si tendintele astea ceva bun, dar nu in cazul asta, nu in cazul meu de fapt

Mademoiselle Christine spunea...

Emm... Not really my kind.. :) Iti sta frumos cu sprancenele acelea foarte conturate, nu m-as putea obisnui cu tine asa.. Cat despre mine, nu mi-as decolora sprancenele never ever ever ever! :) Pupicei!

bondarica spunea...

uu..parca lipseste ceva:))
tie nu-ti sta nici bine, dar nici hidos:D..se obisnuieste repede ochiul cu schimbarea, insa daca eu as adopta stilul asta:D..nu vreau sa ma gandesc ce soc mi-as provoca, probabil nu as mai iesi deloc din casa, nici macar sa arunc o privire pe geam:D

Camelia spunea...

Ma uit si ma tot uit si ... raman cu uitatul ... n-am cuvinte.

Adina spunea...

E interesant... dar nu imi place deloc sincer. Eu nu as face asa ceva clar :D. E bine macar ca poti sa le vopsesti oricand la loc...

Cyanilla Latte spunea...

Sigura situatie in care as intrevede o oarecare utilitate a acestui trend ar fi cea in care modelul are fruntea mult prea ingusta, si decolorarea sprancenelor ar da impresia de ceva mai mult spatiu deasupra ochilor.A, si tipa sa fie blonda.Altfel NU.

Andreea spunea...

Nuuuu, unde sunt sprancenele tale pe care le admiram :( In cat timp isi revin? Isi revin singure sau trebuie sa le colorezi? Bine, ca se rezolva si cu fard, dar...dar wait a minute, tu poate nu vrei asta...Sa iti fie de bine, ce sa zic, tu pari multumita din ceea ce scriai, insa eu clar prefer varianta "naturala" a sprancenelor tale

Anca Buzea spunea...

@ Andreea: sprancenele isi revin fortat chiar maine, cand le voi duce la vopsit :) Altfel, si-ar reveni in vreo 3-4 saptamani, pentru ca dupa numai o saptamana se vad clar firele satene reparand. Sprancenele mele se regenereaza fantastic de repede, de altfel le si pensez/tund de 2 ori pe saptamana.

Ai dreptate, eu sunt multumita pentru ca este un experiment, o faza, o modalitate de a vedea lucrurile intr-un alt fel decat eram obisnuita. Imi place sa incerc tot felul de nebunii, dar nu sunt pregatita sa renunt complet la sprancenele mele :)

Si-au atins scopul, pentru machiajele de Halloween, mi-am satisfacut curiozitatea si acum gata, revenim la normal :)

Sadie spunea...

Ai fost foarte curajoasa ca ai incercat asa ceva, eu una sunt mult mai retinuta. Mie personal nu-mi place, asa ca ma bucur ca inainte de a face chestia asta, te-ai asigurat ca poti reveni, ca sa nu-ti para rau.

Raluca Fabuloasa spunea...

Sincer, sprancenele naturale, putin rebele si bine conturate sunt mult, mult mai frumoase. Cele blonde ca puful se potrivesc pentru catwalk, dar in viata de zi cu zi au un aer bolnavicios.

Ai fost curajoasa ca ai facut acest lucru, in orice caz!

mihaella22_stan spunea...

:)) nu le-a decolorat.le-a machiat un pic.am vazut la pixiwoo si la kandee jhonson cum se face dar oricum nici mie nu-mi place ideea.

Anca Buzea spunea...

Mihaela, daca te refereai la sprancenele mele, te asigur ca erau decolorate cand am facut aceste poze.

Roxana spunea...

Unde le-ai decolorat? Cat de sigura este decolorarea pentru sanatatea ochiului?

Anca Buzea spunea...

Roxana, eu am fost la o tipa care are un salon mic pe la Perla. N-am avut nici o problema la ochi, se foloseste o anumita crema care sa protejeze pielea de pudra folosita pentru decolorare. Insa neaparat mergi la un salon pentru asta.

Ela spunea...

Buzele imi plac mult insa machiajul ochilor este prea dramatic.Oricum ca idee artistica este interesant,original si frumos tocmai pentru ca socheaza.
In ceea ce priveste trendul no eyebrows...it`s not for me.
Bravo ca ati rut sa experimentati!Asa ar trebui sa faca oricine iubeste arta si oricine vrea sa se cunoasca mai bine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...