English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

marți, 29 iunie 2010

Tropical Purple&Pink Evening Look


Timp de realizare: 45 minute.

Grad de dificultate: mediu.

Movul este culoarea mea preferata pentru machiajele de seara din timpul verii, iar, daca il combin si cu un ruj roz putin mai intens, intru imediat in dispozitie varatica :) Aceasta combinatie de culori ma duce cu gandul la flori exotice, la insule tropicale si multe cocktailuri cu umbrelute...

Pentru inceput, am aplicat putin anti-cearcan (nu am dormit prea bine in ultimele zile, asa ca m-am ales cu niste cearcane mai pronuntate), insa ma bazez pe M.A.C. Studio Finish Concealer, nuanta NW25, pentru ca stiu ca ma ajuta oricand am nevoie de o acoperire foarte buna. Am aplicat fondul de ten Dior Skin Nude, nuanta 040, pentru a uniformiza tenul usor bronzat si pentru a
obtine un “glow” discret si am iluminat zona de sub ochi cu MAC Select Cover Up, nuanta NW15.

De fiecare data cand incep un machiaj, prefer sa conturez sprancenele la inceput. Am facut o mica obsesie pentru sprancene, nu pot sa le las fara sa umplu toate golurile (majoritatea persoanelor au spatii goale, asa ca nu va speriati :) ) si fara sa intensific culoarea. Pentru acest pas, folosesc in fiecare zi M.A.C. Matte Eyeshadow, nuanta Espresso, pe care il aplic cu ajutorul unei pensule unghiulare.

Ca baza pentru ochi, am folosit M.A.C. Paint Pot, in nuanta Fresco Rose. Este baza perfecta pentru orice machiaj in nuante de roz, mov sau gri. Apoi, am luat Sephora 5 in 1 Palette si am aplicat fardul auriu pe pleoapa mobila, adica de la gene pana in pliul ochiului. Apoi, cu fardul mov am liniat pliul si coltul exterior al ochiului. Am folosit aceeasi nuanta pentru a linia imediat sub genele inferioare. Cu a doua nuanta de mov, cea mov-albastrui de deasupra, am intensificat pliul ochiului, insa am ramas in partea exterioara a ochiului, evitand sa ma apropii de coltul interior.

Am luat din nou putin fard auriu, exact cel de mai devreme, si am revenit in coltul interior al ochiului. Fardul alb se foloseste in cantitati mici, imediat sub sprancene, pentru a deschide privirea fara a obtine o culoare saturata. Fiind un machiaj de vara, albul intens poate parea prea dur sau rece, asa ca prefer sa-l folosesc in cantitati mici si apoi estompez.

Cu aceeasi pensula unghiulara pe care o folosesc pentru sprancene, M.A.C. 266, si eyeliner-ul gel M.A.C. Fluidline, nuanta Blacktrack, am trasat o linie deasupra genelor superioare. Am folosit Bourjois Waterproof Kohl, nuanta Black Party, pentru a linia marginile interioare ale ochilor.

2-3 straturi de mascara neagra YSL Singulier si am terminat machiajul ochilor. Iata cum arata pana acum


Pentru fata, am folosit pudra autobronzanta M.A.C. Fab-racadabra Bronze Face Kit pe frunte, nas, obraji si gat pentru a intensifica bronzul. Apoi, zambind in oglinda, am aplicat M.A.C. Powder Blush, nuanta Coppertone, pe varful pometilor si am dus blush-ul usor spre tample. Imediat deasupra pometilor, am folosit Bobbi Brown Shimmer Brick-Beige pentru a da un luciu discret.
Fiind mijlocul verii, imi place sa folosesc nuante intense pentru buze, insa numai seara. Imi place foarte mult contrastul dintre pudra autobronzanta, o culoare calda, si rujul roz intens intr-o nuanta rece. Nu pot obtine acelasi efect in timpul iernii orice as face, asa ca profit de perioada verii pentru a folosi cat mai des creionul de buze Bourjois Levres Contour, nuanta 24 Glam Sage, combinat cu M.A.C. Amplified Lipstick, nuanta ChatterBox. Este vorba de o preferinta personala, asa cum este cea pentru sprancene definite :)

Albumul foto pentru acest machiaj il gasiti aici http://www.facebook.com/album.php?aid=18793&id=122826347746713

Asa cum v-am obisnuit, va voi oferi si o nuanta de oja care se potriveste acestui look - de la O.P.I, nuanta Done Out in Deco.


Later edit: daca va place agrafa/brosa, veti gasi autoarea ei aici :) http://gabiurda.blogspot.com/

4 comments:

micky m. spunea...

Super!!!

Brindi spunea...

Imi place foarte mult blogul tau :) Contine foarte multe informatii utile si este creativ! Ador faptul ca ne explici exact ce ai facut ca sa ai combinatiile rezultate.As avea o intrebare,esti makeup artist ?Si daca da ai putea sa imi spui ce scoala ai urmat pt.ca si eu sunt interesata sa urmez o scoala de specialitate:)thanks a lot !

Anca Buzea spunea...

Iti multumesc! Da, sunt make-up artist, insa nu te pot indruma catre nici o scoala de specialitate din simplul motiv ca nu am mers la asa ceva :)

Parerea mea este ca nu merita sa arunci 3-4 mii de euro pe un astfel de curs (pentru ca pe acolo se invart preturile) doar ca sa te formeze altcineva. Cel mai important este sa ai talent si pasiune pentru treaba asta, stilul ti-l vei gasi singura.

In ziua de azi poti gasi pe internet orice informatie ai nevoie - asta in ceea ce priveste partea de teorie, mai departe iti trebuie creativitate, o mana buna si pasiune pentru culori. Si, daca imi permiti sa spun, pe astea le ai deja :) M-am uitat pe blogul tau si mi-a placut cum lucrezi.

Eu mi-am comandat cateva carti pe net mai demult, m-au costat maxim 50 de euro si asa am inceput. Anul trecut, am avut norocul de a petrece putin timp pe langa tipele care lucreaza la M.A.C., asa ca am mai furat putina meserie si de la ele. De asemenea, mi-a placut sa incerc de toate pe fata mea, iar asta o fac de cand aveam 14 ani, asa ca am acumulat ceva experienta :)

Nu zice nimeni ca este o treaba usoara, intotdeauna apare ceva nou si interesant, cantitatea de informatie este enorma, insa orice faci cu pasiune iti pare mai usor.

Sfatul meu este sa lucrezi cat mai des pe alte persoane, sa ai incredere in tine, sa citesti si sa fii inspirata! ;) Si decat sa arunci atatia bani pe cursuri, mai bine investeste-i in produse si pensule :) Vei fi mult mai castigata!

Succes!!

Brindi spunea...

Multumesc mult de tot pt.sfaturi :) Este foarte adevarat ceea ce spui tu ,pana acum nu m-am gandit niciodata la ideea de a nu urma o scoala.Eram foarte pornita pe ideea de makeup school si e foarte interesant sa aud parerea unui makeup artist care s-a instruit singur,cum s-ar spune :) Inca o data multumesc si felicitari pt.blog:)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...