English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 21 ianuarie 2011

Request: Modalitate de aplicare concealer mineral

Am primit acest request pentru aplicarea concealer-ului mineral, insa vreau sa mentionez, inainte de orice, ca eu nu folosesc acest tip de produs asa ca va pot spune cum l-as aplica bazandu-ma strict pe textura sa.
Avand tenul normal catre uscat iarna si normal catre mixt vara (dar foarte putin catre mixt), prefer produsele fluide sau cremoase, in functie de anotimp.

Daca sunt cititoare care folosesc zi de zi acest tip de produs si au alte pareri decat cea exprimata mai jos, le rog sa ne spuna si noua pentru ca in felul acesta vom invata impreuna :)

Asadar, in urma unui mic research pe net, iata cateva variante de concealer mineral:
















Probabil ca cel mai cunoscut si usor de gasit corector mineral in Romania este cel produs de L'Oreal asa ca voi incepe cu aceasta categorie de concealer mineral sub forma de pudra:

1. Fond de ten lichid sau crema - daca folositi oricare din aceste doua tipuri de fond de ten si doriti sa aplicati corector mineral sub forma de pudra, sfatul meu ar fi sa aplicati intai fondul de ten, sa il fixati cu pudra preferata de voi si abia apoi sa aplicati corectorul cu ajutorul unei pensule de dimensiuni mici si cu perii rigizi (vezi poza mai jos). Cred ca daca este aplicat corectorul direct peste fondul ten, riscati sa aveti pete de culoare. Din acest motiv, eu as alege ordinea aceasta: fond de ten - pudra - corectorul mineral.


2. Fond de ten mineral - daca folositi acest tip de fond de ten, cel mai probabil ordinea aplicarii celor doua produse este la alegerea voastra. Fiind aceeasi textura, nu veti intampina nici un fel de probleme la aplicare. Ca si in cazul fondului de ten lichid si corectorului crema, cred ca si in acest caz as alege aplicarea fondului de ten inainte, dupa care as aplica si corectorul mineral. In felul acesta, machiajul arata mai luminos.



Daca optati pentru varianta corectorului mineral sub forma de crema, cum este cel Maybelline din imaginea de mai sus, acesta se va comporta ca orice alt corector obisnuit, iar aici ma refer la textura sa, bineinteles.

1. Fond de ten lichid sau crema - in aceasta situatie, eu aplic intotdeauna fondul de ten inainte si abia apoi maschez cearcanele sau micile imperfectiuni cu ajutorul corectorului crema. Inainte, cand aplicam in ordine inversa, simteam intotdeauna nevoia sa revin cu putin concealer pentru a da luminozitate machiajului. Asa ca acum le aplic mereu in ordinea fond de ten - corector.

2. Fond de ten mineral - in acest caz, as aplica intai corectorul crema, as fixa cu ajutorul unei pudre translucide si abia apoi as aplica fondul de ten mineral sub forma de pudra.

Regula de baza spune ca orice produs pe baza de crema se fixeaza cu ajutorul unui produs pe baza de pudra si invers.
Pentru fixarea unui produs pe baza de pudra, este suficient sa folositi un lichid pulverizat lejer pe fata: acesta poate fi un produs de fixare a machiajului sau un produs de genul apa improspatata cu trandafiri sau alte astfel de ingrediente naturale.

TIP: Nu va recomand fixarea unui produs pe baza de pudra cu ajutorul apei termale pentru ca aceasta tinde sa usuce pielea daca este lasata sa intre in piele. Am invatat acest lucru din proprie experienta - inainte uitam sa sterg fata si simteam cum ma strange pielea.
Daca folositi apa termala, pulverizati numai pe tenul curat si tamponati cu un prosop curat dupa maxim 2 minute de la aplicare pentru a lua surplusul. Eu asa fac intotdeauna sii este perfect ;)

Repet, daca cititi aceasta postare si sunteti utilizatoare de produse de make-up mineral, sunt foarte curioasa sa va aflu parerile si sfaturile :) Mi-as dori cu cea mai mare placere sa invat lucruri noi din experienta voastra!

8 comments:

Camelia spunea...

Anca, eu folosesc din cand in cand concealer si fdt mineral de la Lily Lolo - cand sunt grabita si n-am chef sa ma machiez si aplic concealerul cu 224 de la MAC, dar nu il folosesc pentru cearcane (am o sensibilitate la un ochi si-mi curge destul de des si s-ar vedea oribil sub ochi).

Betty Reviews spunea...

Si eu sunt curioasa in legatura cu cosmeticele minerale. Vreau sa incerc si eu un fdt mineral, dar am inteles ca este mai potrivit vara, asa ca o sa astept pana atunci.

Lavi spunea...

Eu folosesc fond de ten de la Bare Minerals. Este bun, sunt multumita de el dar doar pt zilele cand vreau sa arat extra naturala. Pt oricare dintre produsele minerale este nevoie de o hidratare f buna in prealabil, pt ca altfel se vede efectul pudrat. Ai dreptate, un produs pudrat se fixeaza cu crema si un produs cremos se fixeaza cu pudra. Eu nu sugerez folosirea corectorului mineral pe post de anticearcan pt ca evidenteaza linile fine de sub ochi.

Precious Deedee spunea...

Eu folosesc fond de ten mineral, blush si concealer de mai bine de 2 ani si ma impac foarte bine cu ele. Mentionez ca folosesc produse minerale sub forma de pudra...
Referitor la concealer..hm, cred ca depinde mult de fiecare...da, multe folosesc traditionalul concealer inaintea fondului de ten, altele dupa, altele si inainte si dupa...depinde si de cat ai de acoperit.
Eu spre exemplu concealer mineral folosesc mai mult in zona de sub ochi-insa nu de fiecare data-iar atunci il folosesc dupa fondul de ten. Daca am ceva de acoperit pe fata, prefer sa imi fac "o crema"-concealer mineral sub forma de pudra amestecat cu apa termala. Insa de regula se intampla destul de rar sa am nevoie de concealer si asta pentru ca fondul de ten mineral acopera destul de bine.

silvana spunea...

Ce ma bucur ca ai scris despre asta!! Sunt chiar incantata de acest tip de machiaj si aspectul sanatos pe care mi-l da pielii. Am incercat mai multe metode de aplicare si am avut rezultate f bune astfel:
1. hidratez tenul si las crema sa intre in piele, altfel pudra doar se lipeste de ea
2. pulverizez putina apa termala pe pensula kabuki
3. cu ea umezita aplic fondul de ten mineral
4. aplic concealer unde e nevoie
5. finisez totul cu veil(pudra de finisare)

Pana acum am folosit L'oreal, Bare Minerals si Lily Lolo, dar la L'oreal nu m-as intoarce pentru ca au pe eticheta si ingrediente mai putin ok. Cu Lily Lolo ma inteleg chiar bine, iar pudra de finisare de la ei este magnifica! O recomand si pt cele ce au un machiaj "prea mat" pt a ilumina subtil fata.

Multumesc Anca de postare!!

YellowJade spunea...

Sunt de acord ca folosit sub ochi, concealer-ul mineral evidentiaza liniile fine (aka le face sa arate a riduri). Citisem pe un forum ca poate fi aplicat in combinatie cu putin ulei de argan, dar nu am incercat. As mai adauga ca l-am folosit in jurul nasului si spre seara, cand mi s-a ingrasat tenul, se aduna in linii inestetice. L-am incercat doar pe cel de la Lily Lolo si urmeaza cel de la Silk Naturals, dar in general nu ma pasioneaza acest tip de produs ( insa ador fdt mineral, blushul, bronzerul, rujurile , fardurile de ochi minerale :) ).

KarmenB spunea...

buna. stie cineva care ar fi pretul la corectorul mineral de la maybelline? va multumesc si multumim pt postare Anca:)

Chocolate spunea...

O sa incerc si eu sa aplic concealer-ul praf dupa ce pulverizez apa termala pe pensula. Daca il aplic doar praf e ca si cum nu as fi folosit.

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...