English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 4 mai 2011

Basic Eyeliner Look







In ultima saptamana, am purtat un machiaj simplu, destul de natural si usor de realizat. Este vorba de machiajul din pozele de mai sus, cu tenul curat si luminos si un eyeliner negru care sa accentueze ochii. Mi-a placut atat de mult incat l-am purtat in fiecare zi, iar singura modificare de la o zi la alta a fost lungimea coditei :)

"Eyeliner-ul nu este tocmai usor de realizat" imi veti spune si aici sunt de acord cu voi, insa vreau sa fac o adaugire: este un machiaj usor de realizat cu putin exercitiu. Indiferent ca preferati tusul lichid sau gel, veti avea nevoie de putina rabdare pana veti gasi varianta ideala pentru voi, la fel cum este recomandat sa incercati  cateva pensule diferite pana sa o gasiti pe cea buna. Eu am trecut prin 4-5 pensule de eyeliner in ultimul an si abia acum ma declar complet multumita. Dar despre asta va voi povesti putin mai tarziu :)

Pentru inceput, iata ce am folosit, pentru ca sigur ma veti intreba: fondul de ten este Revlon PhotoReady 005 Natural Beige, corector M.A.C Studio Finish Concealer NW20, pudra HD Atelier Maquillage in zona ochilor, M.A.C Mineralize Skinfinish Natural - Medium Dark pe toata fata, M.A.C Matte Eyeshadow - Espresso pentru sprancene, eyeliner gel M.A.C Fluidline - Blacktrack, Maybelline The Colossal Volum' Mascara - Black, M.A.C Eye Kohl - Smolder pe waterline, M.A.C Powder Blush - Sincere pe pometi, Bobbi Brown Shimmer Brick - Beige deasupra pometilor si Vaseline Lip Therapy pe buze.

Ca de obicei, machiajul simplu si natural necesita o intreaga serie de produse :)

Acum, referitor la trasarea eyeliner-ului, problema cea mai des intalnita de catre fete consta in realizarea coditei. Este un truc foarte simplu pentru a obtine codita ideala: atunci cand trasati codita, imaginati-va ca trebuie sa continuati linia ochiului conform pleoapei inferioare. Practic, ceea ce aveti de facut este sa urmati linia pleoapei inferioare. Asta este tot! Lungimea coditei depinde de voi, de cat de dramatic sau cuminte vreti sa arate machiajul.

Si pentru ca vorbeam despre pensula de eyeliner, iata cateva modele. Pentru incepatoare, va veti simti mai confortabil cu o pensula unghiulara inainte de a trece la alt tip de pensula:






Pe masura ce va obisnuiti cu procesul de aplicare, treceti la pensule de genul acesta:



Iar aceasta este pensula mea preferata pentru eyeliner si cea pe care am folosit-o in ultima perioada:
Royal & Langnickel White Taklon Liner Brush 599-4!

Referitor la perii pensulei, am fost intrebata daca este mai bine ca acestia sa fie din par natural sau sintetic. Recomandarea mea si preferinta mea personala este ca pensula pe care o folositi pentru eyeliner sa fie realizata cu par sintetic pentru ca sporeste precizia aplicarii.  Am folosit ambele variante de pensula si am obtinut rezultate mai bune cu cea din par sintetic.

Si nu uitati de concursul de machiaj! ;)

31 comments:

Shopperita spunea...

Cat de mult imi place si cat de bine arati!!! :)

Chocolate spunea...

Si eu folosesc acelasi truc la trasarea coditei. Urmez linia pleoapei inferioare, apoi umplu. Mi se pare cea mai usoara varianta, dar mai am de exersat. La inceput faceam o codita mai jos si una mai sus, una mai groasa si una mai subtire. :))) Acum as vrea sa o fac sa fie cat mai dreapta, nu o pot trasa dintr-o miscare. Dar ca sa o "indrept" intind linerul cu o pensula subtire si cu perii mai tari. Acelasi procedeu ca atunci cand vrei sa estompezi creionul de pe pleoapa inferioara.

Imi place ultima pensula. E asemanatoare celei de la tusul Ga-de.

MonicaG spunea...

Imi place f tare machiajul acesta, simplu dar de efect. Felicitari!

Annie spunea...

Pu ri simplu PERFECT :|. Desi n-ar parea mare inginerie, mie una mi se pare genial. :)

Si ai dreptate cu exercitiul. Am vazut asta pe pielea mea. Dupa mult timp am reusit o codita care sa-mi indrepte ochiul. Trebuie exersat, sters, exersat si tot asa.

Matzzza`s profile spunea...

Foarte bun acest post!
Iti iubesc sprancenele<3

Magical MakeUp spunea...

ador genul asta de machiaj luminos,dar oricat si cu orice fel de pensula pentru aplicarea tusului as incerca nu-mi iese:((((
iti vine minunat:)kiss*

A Beauty Tale spunea...

cleopatra :D

Almi spunea...

Buna Anca :* zi-mi te rog și mie, ce anume folosești tu pentru sprâncene că eu nu mai știu ce să fac... AM postat pe blog un LOTD și aștept păreri cu privire la sprâncene.. sfaturi chiar..

pupici și felicitări pentru ceea ce faci :*

Anca Buzea spunea...

@ Shopperita: merci frumos pt ambele complimente :) :*

Anca Buzea spunea...

@ Choco: "repetitia este mama invatarii" imi spunea o profesoara in scoala generala, iar motivul pentru care mi-o tot repeta este faptul ca ma plictisesc repede. Dar nu stiu cum, de machiajul asta nu m-am saturat :)

Anca Buzea spunea...

@ Monica: merci frumos :)

@ Annie: less is more! ;)

Anca Buzea spunea...

@ Matzzza's profile: merci mult, nu prea se observa ca sunt in stadiu de modificare a formei lor, nu-i asa? :)

@ Magical Make-up: multa rabdare, incearca mereu. Eu am evitat eyeliner-ul ani de zile, alegand mereu smokey eyes, asa ca te inteleg. Insa nu renunta, sunt sigura ca vei reusi!

Anca Buzea spunea...

@ A Beauty Tale: e destul de cuminte pentru cleopatra totusi :)

Anca Buzea spunea...

@ Almi: Gasesti aici toate informatiile necesare http://www.ancabuzeamakeup.ro/2010/09/definirea-sprancenelor.html
Sper sa te ajute! Daca ai nelamuriri, spune-mi.

Superficial Doll spunea...

Stau si ma gandesc ce ar trebui sa-ti spun in comentariul asta, ca e perfect machiajul? Banuiesc ca stii deja!
Sau ca de fiecare data iti urmaresc blogul "in tacere" admirandu-ti tenul si trasaturile superbe? :))

I feel like a freak

Mihaela spunea...

iti sta fffffffffffff frumos cu machiajul :X:X:*:*

Libertat spunea...

Ma alatur si eu fanclubului pentru sprancenele tale. Nici nu apuc bine sa ma uit la machiaj ca mereu stau sa ma minunez cat de perfecte sunt :X

Ela spunea...

Acest everyday make-up este printre preferatele mele daca nu am inspiratie sau daca vreau sa obtin un look curat dar aranjat.

Matzzza`s profile spunea...

Nu,chiar deloc!:)
Pupici>:D<

Anca Buzea spunea...

@ S.D.: sa stii ca si eu fac la fel cand ma uit la machiajele fetelor de la Pixiwoo, dar nu ma simt deloc ciudat :) :*

Anca Buzea spunea...

@ Mihaela: merci frumos!

Anca Buzea spunea...

@ Libertat: si ale tale sunt foarte frumoase :*

Anca Buzea spunea...

@ Ela: chiar sa-l incerci, atrage privirile ceva de speriat ;)

Chocolate spunea...

Gemenii se plictisesc repede. :))

Endre spunea...

Off,si eu oftez dupa sprancenele tale.Perfecte,ideale!

MaviDeniz spunea...

this looks is so pretty, your gorgeous

Andreea spunea...

De mi-ar putea iesi si mie ceva similar cu ceea ce ai facut tu! Imi place mult!Pup!

Diana spunea...

Clasic si elegant... cred ca este un tip de machiaj potrivit oricarei varste si ocazii. E adevarat ca trebuie putina practica,dar avem o viata intreaga la dispozitie :)

iblamesvetlana spunea...

Aş vrea să vă întreb ceva, dacă nu deranjez.

Aş dori să îmi fac acest tip de machiaj, de fapt, deja îl port, doar ca mereu am întâmplinat probleme în prinvinţa eyeliner-ului. Cel mai bine îmi ies codiţele cu creion, dar nu îmi place deoarece aş prefera ceva care să fie mai intins. Aş încerca gel eyeliner. gel Ce eyeliner mi-aţi recomanda? Sau poate tipul creion, cariocă etc, dar să pot ajunge la efectul codiţelor pe care le aveţi dumneavoastră în acest tip de machiaj. Bineînţeles, sunt începătoare.

Mulţumesc,
Paula

Anca Buzea spunea...

Paula, eyeliner gel gasesti la diferite branduri - Clinique, Benefit, Maybelline, MAC, Oriflame, Stila... trebuie doar sa alegi ce preferi :) Mare grija la pensula folosita, trebuie sa fie subtire pentru a obtine coditele frumoase. Si, bineinteles, multa rabdare :)
Referitor la alte tipuri de eyeliner, tine de indemanarea si preferintele fiecareia. Mie nu-mi place deloc cel carioca iar tusul lichid imi irita ochii. Se usuca mult mai greu decat eyeliner-ul gel si se intinde mult mai usor.
Sper ca iti sunt utile informatiile.

iblamesvetlana spunea...

Mulţumesc frumos. Şi îmi cer scuze peentru greşelile de exprimare, acum le-am văzut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...