English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 2 februarie 2011

IMATS Londra 2011 - Ziua 2

A doua zi de IMATS a fost mult mai practica decat prima in sensul ca seminariile la care am participat au fost mult mai explicative si demonstrative. Iata cum a decurs:





Primul seminar a fost mai mult un Q&A, iar speaker-ul a fost Lauren Luke, Panacea81 de pe YouTube. De ce am ales sa merg la acest Q&A in loc sa merg la alte seminarii de make-up? Pentru ca, desi stiam ca nu voi invata neaparat tehnici de aplicare sau tips&tricks, am vrut sa o vad. Imi place foarte mult de ea si o admir pentru tot ce a reusit sa faca, iar energia pozitiva pe care o emana este fantastica :)
Este prima persoana ale carei tutoriale video am inceput sa le urmaresc pe YouTube si m-a captivat imediat felul ei de a fi. Acestea fiind zise, ma bucur ca am vazut-o live :)


Apoi, am mers la un seminar sustinut de Koren Zander, Enkore Make-Up, impreuna cu Naked Cosmetics care s-a intitulat "Shock Effect". Aici am invatat nenumarate modalitati de a folosi pigmentii naturali pentru a realiza un machiaj integral.

Tips&tricks:
1. Amestecati pigmentii naturali cu o solutie pentru amestec pentru a obtine farduri de pleoape, eyeliner, mascara, blush, fond de ten si corectoare. Exemple de solutie pentru amestec : M.A.C Mixing Medium, Eve Pearl Mix&Seal, Vaseline.
2. Pentru a obtine rujuri si glossuri din aceiasi pigmenti naturali, folositi Naked Lip Mix, un alt produs ce va ajuta sa obtineti diferite texturi din pigmenti.
3. Daca preferati sa aplicati corectorul inaintea fondului de ten, este indicat sa urmati acesti pasi: corector - pudra pentru fixare - refresher spray (pentru a schimba textura pudrei din uscat in umed) - fond de ten crema/fluid.
Dupa cum stiti deja, atunci cand aplicam un produs fluid sau cremos peste o pudra, obtinem pete de culoare. Daca folosim un refresher spray, textura pudrei devine foarte apropiata de textura fondului de ten si atunci imbinarea se va face fara batai de cap!






Scuzati-mi fata extrem de obosita (n-am dormit prea mult cat am fost in Londra :D ) si lumina cam proasta, era o sala destul de intunecata... :)

 Imediat dupa aceea, am mers la urmatorul seminar - nu ma intrebati cand am apucat sa mananc/beau apa pentru ca am cam sarit peste pasii astia timp de 2 zile... motiv pentru care acum sunt extrem de deshidratata si beau cam 3-4 litri de apa pe zi, asa ca sa nu faceti niciodata ce am facut eu!! Nu e bine deloc, nici pentru piele, nici pentru organism!

Ziceam ca urmatorul seminar a fost "Retro Influences on Current Fashion" prezentat de Louise Young, make-up artist cu vreo 30 de ani de experienta in toate domeniile posibile. Tot ea detine si linia de pensule de make-up si cosmetice Louise Young!
Aici am vazut cum se realizeaza un machiaj retro - pentru mine, partea cea mai interesanta a fost sa o vad pe Louise cum aplica efectiv produsele, cum tine pensulele, cum le asaza pe fata si asa mai departe. Stiu ca subiectul nu este inovator, machiajul retro este prezent pe multe bloguri de beauty/makeup, in tutoriale video pe YouTube, in reviste si pe chipurile multor celebritati. Cu toate acestea, ramane unul dintre preferatele mele :)







Dupa aceea, am mers fuga-fuguta la urmatorul seminar (nu prea existau pauze intre ele, erau back-to-back) unde a fost mai mult o prezentare de produse si o demonstratie: "Make Up For Ever in High Def", cu Dani Sanz, fondatoarea companiei MUFE. Aici lumina a fost incredibil de ciudata asa ca am foarte putine poze.



 Ce s-a intamplat? S-a discutat despre ce inseamna machiaj HD, despre cum s-a ajuns la acest tip de machiaj si cum se aplica produsele HD. Machiajul HD este necesar, inainte de toate, la filmari si sedinte foto, acolo unde fata este vazuta printr-o lentila si apoi redata pe un ecran cu multi pixeli. Din acest motiv, produsele traditionale de make-up nu faceau fata, iar machiajul aparea cu pete pe ecran sau in poze. Ideea produselor de machiaj HD este de a da un aspect neted, luminos si pixelat :)
Au fost 3 modele la machiaj, iar produsele au fost aplicate pe jumatate de fata pentru a vedea diferenta intre inainte si dupa. Toate cele 3 machiaje au fost extrem de naturale, nimic spectaculos, iar rezultatul a fost in ideea "pielea modelului, insa o varianta mult mai buna a acesteia". In poze, machiajele sunt aproape invizibile, atat de natural au fost realizate, insa fara pete de culoare, diferente de pigment si alte neplaceri :)

Ce am retinut din acest seminar: Ca acelasi tip de machiaj HD este indicat si pentru machiajul de zi pentru ca lumina naturala este extrem de puternica si orice fond de ten sau pudra prea incarcate pot arata artificial. Motiv pentru care putem considera lumina naturala de zi extrem de HD :)

Cea mai interesanta intrebare din public: Ati avut experiente neplacute cu machiajul HD la folosirea blitz-urilor puternice? (aici facandu-se referire la pozele realizate de papparazzi cu Uma Thurman, Eva Longoria si alte celebritati in care pudra alba incarca fata)
Raspuns: cu toate ca machiajul Umei Thurman continea pudra HD, aceasta nu era MUFE. De asemenea, este foarte important ca, la aplicarea pudrei translucide HD, sa folosim o cantitate infima si sa o blenduim cu atentie! Nu trebuie sa folosim aceeasi cantitate de pudra translucida HD ca si cum am folosi o pudra traditionala!

Mi-au placut mult produsele MUFE din gama HD, highlighter-ul Uplight este extrem de interesant, precum si blush-urile fluide HD ;)

Repejor-repejor la ultimul seminar, cel pe care il asteptam cu sufletul la gura: "Creating Harry Potter" cu Nick Dudman si key prosthetic make-up artists Mark Coulier, Paul Spateri, Stephen Murphy si Katy Fray.



Acest seminar a avut loc in Main Stage, unde incapeau 500 de persoane pe scaune, iar cand am ajuns eu, la 5 minute dupa inceperea discutiei, sala era arhiplina! Zambind frumos si dand din gene, am gasit un scaun undeva in spate :D Uitandu-ma in jur, am vazut muuuulti nerds, cu mine in frunte, pentru ca ador seria HP iar efectele speciale mi se par extraordinare!

Aici nu am ce poze sa va arat, discutia a fost extrem de lejera, s-au depanat amintiri mai mult :) Am retinut ca echipa de make-up artisti putea ajunge si la 150-160/film, ca pentru a construi un personaj cap-coada erau necesare 4-5 ore de munca daca te miscai rapid, am vazut ca unele animale fantastice din film au fost create asfel incat sa se miste exact cum le-am vazut in pelicula si sa scuipe foc, in timp ce alte animale fantastice au fost create numai ca forma dupa care au fost introduse digital iar miscarile erau coordonate de computere.

Mi se pare fascinant ca undeva in Anglia exista un hangar in care este depozitata toata recuzita din toate filmele HP, toate costumele, mastile, perucile, accesoriile, personajele fantastice (Dobby sta undeva intr-un colt de camera si arata extrem de simpatic), inclusiv paianjenul gigantic din episodul 3 parca care m-a scos din minti cand a aparut pe ecran pentru ca am fobie cu tot ce inseamna insecte, mai ales la paianjeni.

Pentru a incheia cele 2 zile de IMATS, va las cu imaginile de la Make-Up Museum si va voi astepta cu o noua postare despre produse si pensule :)













18 comments:

Zuzele spunea...

In Chinatown cand ajungi si tu?? :)) Sa mananci la Mister Wu, neaparat :))

Amalia spunea...

Si mie imi place super mult de Lauren Luke.
Pe langa faptul ca te face sa-i urmaresti tutorialele neclintita, explica foarte bine fiecare tehnica si fiecare machiaj in asa fel incat sa poata fi realizat de oricine.

Ioana Liliana spunea...

It seems like you're having such a good time!! Imi face mare placere sa-ti citesc relatarile de la fata locului!


Fashezine

world of leea spunea...

foarte interesant! cred ca a fost o experienta extraodrinara,cred ca si eu as fi renuntat la mancare si apa pentru doua zile, daca aveam ocazia sa trec prin aceste experiente! :))

Ana Maria spunea...

deosebit de interesant! cu toate astea, nu pot sa zic ca "shock effect" arata prea bine pe model, dupa gusturile mele :)

Epurica spunea...

Super Anca, mi-au placut foarte mult cele doua postari despre IMATS, le-am citit cu sufletul la gura si parca am fost si eu acolo :) Iti multumesc ca ai impartasit experienta cu noi si ma bucur mult ca ai avut ocazia sa ajungi acolo. Sper ca experienta a fost pe masura asteptarilor :)

Chocolate spunea...

Eu sunt curioasa ce ti-ai cumparat de acolo. ;))

Iulia spunea...

genial!! :X
HP !? :X:X si eu sunt mare fana:))
pupici:*

Denisa spunea...

Cred ca te'ai distrat de minune acolo!

Mie personal nu'mi place de Panacea81, nu'mi place accentul/felul in care vorbeste, dar lookurile la final trebuie sa recunosc sunt reusite. Dar eu zic ca nu se compara cu Michelle Phan careia ii si ies lookurile si le editeaza superb:x

Anca Buzea spunea...

@ Zuzele: am ajuns si prin China Town, dar n-am apucat sa si mananc.. Data viitoare! ;)

@ Amalia: este o persoana deosebit de placuta si de atenta la nevoile celorlalti. O admir pentru felul in care a reusit sa treaca peste toate greutatile intampinate!

Anca Buzea spunea...

@ Fashezine: merci frumos xx

@ leea: sa stii ca acum nu mi se mai pare o chestie prea smart, la cat ma chinui sa-mi revin...

Anca Buzea spunea...

@ Ana Maria: pot spune ca sunt de acord cu tine, insa cred ca efectul de soc la care se referea era faptul ca poti face un machiaj cap-coada cu un numar muuuuult mai mic de produse daca folosesti acesti pigmenti naturali. Poate o alta combinatie de culori ar fi fost mai fericita, insa ideea de baza este extrem de interesanta, zic eu..

@ Epurica: a fost o experienta extrem de interesanta, care mi-a deschis ochii si mintea catre multe alte lucruri ;) ma bucur ca am ajuns acolo, a meritat efortul!

Anca Buzea spunea...

@ Choco: soon!!! :)

@ Denisa: treaba asta cu urmaritul pe YouTube este influentata de stilul si preferintele fiecareia dintre noi. Eu, de ex, nu o pot urmari pe Michelle Phan oricat de mult mi-ar place felul in care lucreaza - nu suport acel stil de voce 'ranita si suferinda' :) asta nu inseamna ca nu e buna ;)

Faboulista spunea...

anul trecut cred prin luna mai a fost IMATS si aici in vancouver. o prietena de a mea care lucreaza pentru dior a participat si nea invitat si pe noi dar nu mam dus din pacate. regret foarte mult mai ales din ce vad din pozele tale.
xoxo
mina

Anca Buzea spunea...

Mina, daca ai ocazia sa mergi la editia de anul acesta, do it! ;) imagineaza-ti ca locuiesti in unul din cele 5-6 orase din lume in care se organizeaza IMATS, iar noi, restul, ne gandim cum sa ajungem acolo :) esti tare norocoasa! Xxx

Superficial Doll spunea...

din nou iti spun si eu cat esti de norocoasa si ca ma bucur pt tine. iar Koren e adorabil ca de obicei. te pup

Anda Zelenca spunea...

Ma bucur pentru tine ca ai avut ocazia sa ajungi acolo. Chiar pare super. :*

Gaby spunea...

L-ai cunoscut pe Koren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...