English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

miercuri, 9 februarie 2011

Depotting M.A.C Blushes/ Cum sa scoti blush-urile din cutii si sa le pui in paleta

Aseara m-a prins febra organizarii si, pentru ca aveam 6 blush-uri in cutiutele lor individuale + o paleta noua, am zis ca este momentul oportun sa le scot din cutiute si sa le asez frumos in paleta. Astfel, le am pe toate la un loc, ocupa mai putin spatiu in kit si pot aseza paletele una peste alta in sertar fara sa deranjez alte produse.



Nu stiu voi ce parere aveti, dar termenul in engleza este mult mai scurt - depotting. In romana, am nevoie de o carte intreaga pentru a explica ce urmeaza sa va arat :) Asa ca sa nu va suparati pe mine daca am ales sa scriu titlul in engleza inainte de romana. Este mult mai rapid asa!

Iata care sunt pasii! In primul rand, aveti nevoie de o placa de intins parul (cred ca toate avem asa ceva in casa), o forfecuta sau un cutit cu lama extrem de subtire si prosop de bucatarie sau orice fel de hartie semi-groasa.

Acesti pasi sunt valabili si pentru eyeshadows M.A.C, blush-urile crema, chiar si Studio Finish concealer pentru ca are acelasi sistem de impachetare, dar si pentru majoritatea fardurilor de pleoape produse de alte companii. Mare atentie la produsele crema, totusi. Este indicat sa le tineti mai putin timp la "incins" pentru ca tind sa se topeasca!

Am pus placa in priza, am lasat-o 1 minut sa se incinga, am asezat o bucata de hartie pe ea si, intre timp, am pregatit primul blush.

Cu ajutorul unei forfecute, am scos suportul blush-ului din cutie.



Am asezat suportul blush-ului pe placa de intins parul unde l-am lasat pentru 1 minut astfel incat sa topeasca lipiciul care uneste partea metalica de plasticul negru.


Dupa 1 minut, apucati-l cu mare grija pentru ca este posibil sa friga, am folosit aceeasi forfecuta pentru a separa pan-ul de blush de suportul sau de plastic.
Apoi, am asezat si cutiuta blush-ului pe placa unde am lasat-o cam 10-15 secunde pentru a topi lipiciul de pe spatele hartiutei cu numele produsului. Am dezlipit hartiuta cu numele si am lipit-o pe spatele pan-ului de blush.




Am repetat acesti pasi pentru fiecare blush in parte si, la final, am umplut paleta!
Z-Palette are interiorul magnetizat astfel incat pan-urile metalice ale blush-urilor/eyeshadows se "lipesc" instant! Daca din intamplare produsul vostru nu se "lipeste", cumparati bucati mici de magnet, le gasiti la librarie, cred, si lipiti-le pe fundul pan-ului de blush/eyeshadow.

16 comments:

morphine spunea...

in sfarsit inteleg si eu despre ce e vorba,pana acum nu prea intelegeam ce insemna depotting:D

SWEET CRAZY LOLLIPOP spunea...

Ft utila postarea!!
Si ai Z-palette!!!Ce tare e!Cum te intelegi cu ea?
Pup!

yoana spunea...

foarte frumos si practic..voi incerca si eu..:*

Anca Buzea spunea...

@ Sweet Crazy Lollipop: am mai multe, le folosesc atat pentru farduri de pleoape cat si pentru blush-uri si sunt extrem de practice! Daca ar fi sa aleg intre paletele mari si cele mici, le-as recomanda pe cele mari pentru ca incap nenumarate eyeshadows si le poti combina cu 1-2 blush-uri in cazul in care pleci in calatorie si vrei sa ocupi cat mai putin spatiu in bagaj! Sunt geniale!

Dana spunea...

foarte ingenioasa procedura!:) la noi se gasesc undeva palete magnetice? tu de unde le ai cumparat?

Miss Ellie Sugar spunea...

interesant:p

Anca Buzea spunea...

@ Dana: Z pallette gasesti numai online sau in locatii de genul targuri internationale de cosmetice, eu le-am gasit la IMATS si mai aveam cateva primite cadou de Craciun. Insa poti face urmatorul lucru: ia o paleta de 15 de la MAC, scoate-i suportul pentru eyeshadows, fa depotting produselor dorite de tine si lipeste magneti pe fundul pan-urilor. Functioneaza la fel de bine.

Cyanilla Latte spunea...

Poti folosi termenul de "decapsulare"

Chocolate spunea...

Ce bine arata!

Ema Stil, Brasov spunea...

Interesant si util.
:)

Camy spunea...

foarte ingenios!

Anonim spunea...

putei sa mentionezi de unde te-ai inspirat pentru postul asta....de la http://www.misschievous.tv/ care a avut un post identic acum cateva zile.

Anca Buzea spunea...

Ce imi plac persoanele care au atata curaj sa isi asume vorbele incat se ascund in spatele unui Anonim.

Ei bine, am o veste pentru tine: depotting-ul nu a fost inventat de Julia/MissChievous, oricat de tare as admira-o. De altfel, nu a fost prima persoana care a facut un tutorial video despre depotting, dar nu cred ca i-ai spus si ei ca s-a inspirat de la Petrilude, de ex, pe care il admir la fel de tare si de la care am invatat tehnica de depotting si care a postat video-ul acum un an de zile.

Sau poate ar fi trebuit sa o mentionez pe tipa din magazinul MAC din Baneasa care mi-a vandut o paleta de 15 si niste eyeshadows acum vreo 2 luni si, pentru ca nu aveau varianta refill, m-a intrebat daca stiu sa le scot din cutii si sa le pregatesc pt paleta?

Just_Me spunea...

:D:D:D Si eu am placa la fel. Intr-adevar si eu vazusem inainte procesul acesta la MissChievous dar suna bine si in romana. :)

Iulia spunea...

uu..placa d'aia am si eu:)) ce dragut!! am tot vazut z paletts si din pacate nu pot sa le cumpar decat online, si pentru niste palete nu sunt tocmai ieftine:)) oricum super tare!! imi place mult paleta ta de blush'uri!! pupici:*

siginutz spunea...

ce frumos arata :) sunt de acord cu "decapsulare" a lui Cyanilla :)

P.S. ai scos url/name comments?...

sigina.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...