English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

luni, 12 iulie 2010

Organizarea trusei de make-up


In ceea ce priveste organizarea trusei de make-up, nu exista reguli stricte de urmat, dupa cum nu exista nici cale gresita sau cale corecta. Pur si simplu, este vorba de putina organizare pentru a gasi lucrurile cat mai usor si pentru a pastra produsele intr-o stare cat mai buna.
De asemenea, este recomandat sa facem putina ordine in produsele cosmetice o data la 2-3 luni de zile pentru a arunca ce este uscat, deteriorat sau expirat.

Eu imi impart produsele in cateva categorii, pentru ca stiu ca in felul acesta castig mult timp atunci cand ma machiez dimineata, sau cand vreau sa plec la sala.

1. Machiajul acasa

Pentru ca stiu ca cel mai bine este sa-mi gasesc un loc pentru a-mi aseza cosmeticele in ordine si la vedere, in baie, dormitor sau oriunde imi este la indemana, am ales 1-2 rafturi pe care am asezat cosulete, paharele si tavite. Mi-am impartit produsele in functie de categorii: produsele cele mai des folosite sunt intr-o parte, iar cele folosite ocazional sunt in alta parte.

Produsele de baza sunt corectoarele, fondul de ten, pudra, blush-ul de zi cu zi, 2-3 nuante de baza pentru pleoape, mascara, creionul dermatograf si 1-2 rujuri sau glossuri in culori neutre.

Ca sa va faceti o idee, pensulele cele mai des folosite sunt asezate intr-un pahar in sectiunea de "produse de baza", fardurile mono sunt asezate toate intr-o tavita pentru a le gasi mai usor, rujurile si glossurile sunt intr-un cosulet (toate cu fundul in sus, pentru a vedea nuantele scrise pe spatele produsului :) ) iar seturile mari (ochi, obraji) sunt asezate unele langa altele, in spatele raftului pentru ca intra la sectiunea "produse speciale".




2. Trusa din geanta de zi

Intotdeauna iau cu mine un portfard im care am urmatoarele produse esentiale:
o pudra matifianta cu oglinda, o mascara in varianta mini pentru reaplicari daca este nevoie, o paleta pentru pleoape in varianta mini, culori neutre, un gloss transparent si o crema de maini.

3. Trusa din geanta de seara

Plicurile de seara, sau posetutele extrem de mici, nu ne permit sa luam prea multe produse asa ca trebuie sa le alegem cu mare grija. Eu nu ma lipsesc de:
ruj sau gloss (in functie de ce port in seara respectiva), creion de buze, pudra matifianta, parfum in varianta mini si bomboane cu menta.

4. La birou

Cred ca vi s-a intamplat de multe ori sa petreceti mult timp la birou si sa fie nevoie sa va reimprospatati machiajul inainte de un meeting sau un office party, asa ca este bine sa aveti la indemana, intr-un sertar, urmatoarele produse:
corector, fond de ten, o pudra cu oglinda, blush, balsam de buze/ruj neutru/gloss, creion kohl negru si alb, pensule in varianta mini si un set de voiaj cu pasta de dinti si periuta.

5. Trusa pentru sala de sport

Mi-am facut un obicei din a merge nemachiata la sala pentru ca este extrem de nociv pentru ten transpiratia abundenta sub stratul de machiaj (ca sa nu mai zic ca este atat de inestetic!) astfel ca, in geanta de sala, am un portfard ce contine:
servetele demachiante, crema de fata, o mini-paleta pentru ochi, obraji si buze - gasiti la Sephora setul 5 in 1 din care puteti detasa o singura varianta si o puteti purta foarte usor in compartimentul ei special, sunt foarte utile.

6. Trusa pentru calatorii

In acest caz, nu sunt un exemplu bun de urmat pentru ca intotdeauna tind sa impachetez mai multe decat folosesc de fapt, din simplul motiv ca ma gandesc "daca voi vrea sa folosesc si mov-ul cu sclipici intr-o seara?" Inevitabil, ajung cu mult prea multe produse la mine, iar machiajul este, in fiecare seara de vacanta, in acelasi stil, mai mult sau mai putin. Insa, este bine sa aveti la voi:
sampon si balsam in variante mini (nu folosesc niciodata ce gasesc la hotel), crema de fata si de corp, 1-2 palete de ochi, obraji si buze cu nuantele cele mai des folosite, mascara in varianta mini, pudra de fata/ pudra autobronzanta, 1-2 rujuri si 1-2 gloss-uri, un set de pensule de baza in varianta mini, penseta, perie de par si fixativ de par, parfum in sticluta mica si o crema de corp cu efect lucios sau parfumat este intotdeauna recomandata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...