English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

joi, 15 septembrie 2011

Machiaj Glam pentru ten problematic

Oricine stie ca un machiaj arata cu mult mai frumos pe un ten perfect curat, hidratat, luminos si neted. Ma numar printre acele persoane norocoase care nu au nevoie de prea multe pentru a obtine un astfel de ten, insa chiar si atunci intervin anumiti factori externi care ne dau lumea peste cap.

A trecut mult timp de la ultimul tutorial pentru ca, in ultimele 2 luni de zile, am trecut prin diferite cure cu antibiotice si alte tratamente care mi-au afectat tenul. Drept urmare, am avut o eruptie de cosuri pe frunte si pe tample, in mare parte. Si, ca orice femeie pasionata de frumos, am incercat sa ma "ascund" de ochii lumii, in speta ai vostri, pana depasesc momentul.

Insa acum, la final de proces si in pragul vindecarii tenului, mi-am dat seama ca nu este ok cum am gandit si ca as putea sa invat ceva din experienta asta. Asa ca m-am gandit sa va arat un machiaj care m-a salvat in ultimele saptamani pentru ca, fiind ceva mai intens in zona ochilor, a distras atentia de la zonele cu probleme. Sau cel putin asa mi-a placut mie sa cred :) M-a ajutat si lumina foarte puternica asa ca nu sunt vizibile   toate nenorocirile de pe fata la adevarata lor magnitudine, dar credeti-ma pe cuvant ca am trecut prin iad :)



Pentru inceput, vreau sa spun ca nu sunt de acord cu incarcarea abuziva a tenului pentru a "camufla" cosurile sau alte imperfectiuni pentru ca acest fapt duce la blocarea porilor si aparitia si mai multor imperfectiuni. Asa ca am combinat doua fonduri de ten, unul mai light, foarte apos, si altul ceva mai dens.
Am inceput prin a-l aplica pe cel apos ca baza pe toata fata - am folosit M.A.C Face and Body nuanta C3. Pe cel dens l-am folosit strict in zonele problematice, in cazul meu pe frunte, tample, barbie si usor in jurul nasului - Revlon PhotoReady nuanta 005 Natural Beige.
Apoi am fixat cu pudra minerala M.A.C Mineralize SkinFinish Natural nuanta Medium Dark. In felul acesta am incercat sa creez o baza care sa nu ingreuneze prea tare.

Pentru ochi, un machiaj usor dramatizat - o banana inchisa insa am exagerat in colturile externe si am ridicat si lungit mult partea inchisa.

Ca baza, un primer aplicat pe pleoape care asigura longevitatea fardurilor aplicate ulterior. Eu am ales M.A.C. Paint Pot - Groundwork pentru ca este perfect mat si foarte catifelat.

Ca gama de culori, in ultima perioada m-am indreptat spre nuante calde de bej si maro pentru ca acestea fac tranzitia perfecta intre machiajul de vara, usor bronzat, catre cel de iarna, care este foarte rece si nepotrivit nuantei mele de ten in acest moment. Pentru mine, acest lucru a insemnat quad-ul M.A.C Leopard Luxe.

Din acesta, am ales nuanta de bej camel din coltul stanga sus si am aplicat-o pe pleoapa mobila. Marginile nu sunt perfecte dar nici nu m-am concentrat prea tare pe partea asta intrucat urmeaza si alti pasi.

Pasul urmator a fost sa aplic maronul ciocolatiu din coltul dreapta sus al quad-ului si apoi sa intensific linia pliului cu negrul maroniu din coltul dreapta jos. Pentru ca ochiul meu nu este neted ca o coala de hartie, am obtinut mici cute la aplicarea fardului mai inchis insa am rezolvat ulterior cu o pensula pentru blending.

Pentru a finaliza machiajului ochilor, am folosit un fard de culoarea untului sub sprancene si in coltul interior - Make Up For Ever 003 Eggshell, in timp ce linia genelor inferioare a fost definita cu cele doua nuante inchise din quad-ul M.A.C.

Mascara folosita este Maybelline One by One Black dupa care am aplicat si gene false Ardell Demi Wispies.
Tutorialul legat de sprancene il gasiti aici.

Pentru ca totul este atat de intens la ochi, am ales un contur lejer al fetei cu Benefit Hoola.


Pe buze, un creion bej nud si un ruj nud, insa putin rozaliu, pentru a crea dimensiune - M.A.C Lip Pencil Oak si M.A.C Lipstick Faux. Ambele nuante le gasiti aici cu swatch-uri.

In concluzie, exista solutie pentru aproape orice problema! :)

17 comments:

simona spunea...

Esti frumoasa tare, imi place foarte mult acest machiaj!

Cupcake spunea...

imi place!din pacate,mie nu imi prea reusesc smokey eyes...cand aplic negrul,nu e uniform si in unele parti e mai intens si in altele mai sters si se vede...

Chocolate spunea...

Frumos

adnia spunea...

sa stii ca si eu m-am confruntat mult timp cu "monstruletii" pe fata...si tare greu am trecut de asta...cu muuuulte vizite la dermatolog si tratamente...si nervi lipsa! din fericire, problemele sunt pe trecute, ca si la tine, si acum apreciez mult mai mult un ten luminos si curat!

EyeGraffiti spunea...

you've got such amazing eyes! I love your creaseline, and that palette is just wow!

Stilistele spunea...

este superb machiajul, imi place camelul aplicat pe pleoapa mobila, arata absolut superb in combinatie cu semi-smokey. Iar genele astea false mi se pare atat de naturale, incat m-as incumeta sa le port ziua fara nici o problema. Superb look!

Almi spunea...

Hey! Love it! :X și știi că-mi plac sprâncenele tale a lot nu? :D :*

Precious Deedee spunea...

imi place tare mult cum ti-ai conturat pometii...si machiajul e tare frumos

OanaB spunea...

Foarte frumos machiajul. Nici nu se vad "monstruletii". Pare totul perfect! Felicitari!

Camy spunea...

Ce frumos e machiajul!
Ma bucur ca ti-ai rezolvat problemele cu tenul, sper ca si pe cele cu sanatatea :*

Mi-a fost dor de tutorialele tale pt ca imi place cum explici totul :)

alina eugenia spunea...

frumos machiajul ... imi pare rau sa aud ca ai avut probleme de sanatate.
imi place paleta mac leopard luxe, e chiar interesanta ...

Dariaa spunea...

foarte frumos ! mereu am fost indragostita de paleta aceea:(

Andreea♥ spunea...

Foarte frumos machiajul! :*

Federova spunea...

Frumos machiajul! Imi place la nebunie forma ochilor tai :X

YellowJade spunea...

Superb,Anca! Nu pot sa nu remarc parul, e asa frumos ca ma distrage chiar si de la machiaj :) Imi place mult si combinatia folosita pe buze. Te pup si ma bucur ca s-au rezolvat problemele.

Anda Zelenca spunea...

Pfff...te inteleg perfect, stiu cum e sa te trezesti brusc cu acnee (sau derivate), mai ales cand inainte nu aveai probleme de genul. :( Ma bucur ca ai reusit sa rezolvi pana la urma. Pupicei! Great post!

Monica spunea...

foarte foarte reusit machiajul, perfect pentru toamna!
imi place ca machiajul ochilor e oarecum "rece", pielea "calda", iar rujul nu e chiar nude-ul clasic, e mai "viu", mai roz.
o sa-l incerc si eu cu siguranta!

insa voiam sa te rog, ca incepatoare in ale machiajului, poate imi (ne) explici intr-un post care sunt tehnicile cele mai cunoscute de conturare a ochilor. ce este "banana deschisa" si cu ce se deosebeste de cea "inchisa", de exemplu? si in ce situatii se foloseste fiecare.
mi-ar placea foarte mult sa citesc o postare legata de tehnici diferite de conturare a ochilor! ca sa nu mentionez cat de util ar fi.... :)))
multumesc anticipat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...