HOW TO: Shading + Highlighting = CONTOURING! (UPDATE)

Unul din trucurile de machiaj cele mai folositoare pentru absolut orice femeie, indiferent de varsta, forma fetei, culoarea ochilor sau a parului, rasa sau chiar religie este conturul fetei! :) Am mai scris despre asta aici, insa  simt nevoia de un update, o adaugire la postul anterior, pentru a explica mai detaliat partea tehnica.
Este, de asemenea, si cea mai des intalnita intrebare pe care o primesc de la voi, atat pe blog, cat si prin email: “cum realizez corect conturul fetei?”

Voi incerca sa explic pas cu pas ce trebuie facut pentru a obtine aspectul sculptat al pometilor si al fetei, insa pregatiti-va pentru cateva poze ciudatele si o exprimare usor dubioasa. Frumusetea cere sacrificii :) Iar daca aveti intrebari in legatura cu produsele sau pensulele folosite, intrati si aici pentru mai multe detalii.

Primul pas – baza aplicata (crema de fata, fond de ten, pudra – daca este cazul).

Al doilea pas – identificarea zonei de sub pomete! Cu degetele, apasati usor obrazul si, acolo unde simtiti o adancitura, in punctul in care degetele “intra” putin in piele, ei bine, exact acolo trebuie aplicata o pudra autobronzanta MATA pentru a crea efectul de umbra. Realizati miscarea dinspre tampla spre comisura gurii si inapoi, urmand o linie imaginara usor oblica ce uneste cele doua puncte.
Practic, prin pasul acesta “subtiem” obrazul ;)

EXTRA TIP: Eu aleg sa folosesc doua bronzere diferite, unul mai deschis si altul mai inchis la culoare, pe care le aplic exact ca in pozele de mai jos. Astfel, obtin o adancire gradata a obrazului si un aspect mai putin plat.

Al treilea pas – identificarea pometelui! Odata realizat pasul anterior, restul devine foarte simplu. Pometele este, evident, zona de deasupra, punctul in care simtim osul sub piele si degetele nu mai “intra” in obraz. Aceasta este zona in care puteti aplica blush-ul, daca doriti. Eu am sarit peste blush in cazul de fata, tocmai pentru a evidentia procedeul de conturare.

Al patrulea pas – identificarea zonei de deasupra pometelui! Practic, urcati putin cu degetele pe obraz, exact deasupra osului pometelui. Acolo veti aplica pudra iluminatoare (mata sau sidefata) pentru a da efectul de obraz “ridicat”.

Si, inca o data, aspectul final:

ATENTIE: Pasii de mai sus avantajeaza persoanele tinere, cu tenul curat, fara acnee accentuata, riduri sau imperfectiuni evidente. Pudra iluminatoare sidefata are dezavantajul de a evidentia toate semnele, oricat de mici, de pe piele. In astfel de cazuri, optati pentru o pudra iluminatoare mata (highlighter mat).

PENTRU PERSOANELE CU TEN MATUR

Ordinea pasilor ramane aceeasi, cu o singura modificare usoara: pe masura ce inaintam in varsta si pielea isi pierde din elasticitate, aceasta are tendinta de a se lasa. Putem contracara acest lucru aplicand bronzerul MAT si blush-ul (musai MAT) putin mai sus pe pomete. De multe ori in astfel de cazuri, am renuntat la a folosi highlighter deasupra pometelui deoarece locul acestuia era luat de blush, iar fata arata extrem de proaspata.
De asemenea, pentru clientele cu ten matur am evitat mereu nuante intense de blush – se renunta la roz, mov, rosu, maro si se opteaza pentru o nuanta calda de piersica de o intensitate medie.

Sper ca este suficient de bine explicat, in destule detalii. Daca am omis ceva, sa-mi spuneti :)

23 thoughts on “HOW TO: Shading + Highlighting = CONTOURING! (UPDATE)

  1. Buna seara! Doamne, ce simplu pare totul! Te urmaresc de mult timp si nu incetez sa ma minunez de ce reusesti sa realizezi.Felicitari! Le meriti din plin…

  2. multumesc! :)

    @ Anda: aici am folosit L'Oreal Accord Parfait, arata extrem de frumos, insa mi-am si rezolvat problema cu tenul si am revenit la normal :D :D asa ca sunt extrem de happy!!! de acum va intoxic cu machiaje o bucata buna de vreme!! :)

  3. Anca, am si eu un request. As vrea sa vad un machiaj flapper girl, gen Iulia Albu sau fata din videoclipul lui Smiley, Dream Girl.Pe langa asta imi place extrem de mult culoarea parului tau si as vrea sa stiu daca este posibil cu ce te vopsesti, asta in cazul in care o faci acasa desi si daca o faci la salon as fi foarte interesata. Multumesc!

  4. Lavi, chiar ma gandeam sa fac un machiaj in stilul anilor '20 asa ca suntem gand la gand :) Referitor la par, asta este culoarea mea naturala, am renuntat la vopsit de ceva timp.

  5. :) , ma bucur, abia astept. In cazul asta, cine zicea ca cel mai bine se armonizeaza cu trasaturile culoarea naturala a pielii, avea dreptate.

  6. si conturul la o fata tip inima(frunte inalta si barbie mai alungita,ascutita) cum se face pentru a nu evidentia si mai mult defectele ,si anume alungirea fetei?

  7. @PreciousBoutique: aplici acelasi sistem de mai sus, numai ca nu cobori prea mult spre comisura gurii. Si aplici umbra si pe frunte – tample.

  8. Am pometii accentuati, din cate stiu cred ca se numeste fata in forma de diamant… Ca sa nu ii scot si mai tare in evidenta, cum ar trebui sa aplic culoarea mai inchisa?

  9. Eu m-as concentra pe zona dinspre tample si urechi formand o umbra pe zonele proeminente. Si as folosi un iluminator mat.

  10. Mersi Anca, un post foarte util.
    Eu nu eram sigura daca identificam corect zona de sub pomete, dar acum am inteles. Faceam bine, dar nu eram sigura :) ))

    Ma bucur ca tenul tau si-a revenit, arata foarte bine.
    Te pup !

  11. Pingback: Kim Kardashian Smokey Eyes Make-Up Tutorial | Anca Buzea Makeup

  12. Pingback: Sleek Make-Up Au Naturel Palette: Machiaj de zi | Anca Buzea Makeup

  13. Pingback: Day Make-Up: Subtle Face & Eye Contouring | Anca Buzea Makeup

  14. hehe, foarte frumos explicat:) cam asa fac si eu dar… cred ca necesita muult exercitiu:) imi place foarte mult ca dai si variante pt ten matur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>