Day Make-Up: Subtle Face & Eye Contouring

In ultima perioada, am remarcat preferinta mea pentru machiaje ceva mai discrete, dar care sa evidentieze perfect trasaturile fara sa dea impresia de “prea mult”. Bineinteles, ma refer la machiajul de zi pentru ca seara rar ma lipsesc de rujul rosu-intens.

Insa ziua e cu totul alta poveste. Prefer un machiaj care sa provoace reactii de genul “ce ochi/pometi/trasaturi frumosi/frumoase ai” decat “ce mov frumos ai folosit”.. Sper sa intelegeti subtilitatea la care ma refer.. Cred ca este varianta ideala pentru zilele insorite de primavara-vara. Si cum stiu ca nu va fi un machiaj adecvat pentru canicula, profit cat mai pot pana atunci :)

Multe persoane considera ca maro-urile sunt banale si insipide, insa sunt preferatele mele in machiaj. Maro-urile si negrul, toate mate, sunt cheia (pentru mine, cel putin) catre un machiaj superb! Si un contouring facut ca la carte! Pentru un tutorial step-by-step despre conturarea fetei, click pe link si luati in considerare ca, pentru pozele de mai jos, am aplicat totul mult mai discret.

Pentru machiajul ochilor, am pastrat totul cat mai simplu: maro-uri mate de diferite intensitati, un fard de culoarea vaniliei la fel de mat, creion kohl negru si mascara neagra.

Am folosit fond de ten M.A.C. Face and Body, anti-cearcan M.A.C Studio Finish Concealer, pudra bronzanta mata No7 Sunkissed Mosaic Bronzing Powder, farduri maro si bej, toate mate, de la M.A.C si Make Up For Ever, blush M.A.C. – Garb, M.A.C. Cream Colour Base – Pearl si M.A.C Tinted Lip Conditioner – Petting Pink. Creionul kohl si mascara, ambele negre, sunt de la No7.

Sunt tare curioasa cum vi se pare..

27 thoughts on “Day Make-Up: Subtle Face & Eye Contouring

  1. Esti asa frumoasa si mereu reusesti sa pui in evidenta asta! Imi place mult cum iti rimelezi in special genele din coltul exterior, folosesti si clestisor de gene? Eu nu reusesc sa le ridic asa, mereu raman in jos cele din colt. Te admir foarte mult si te urmaresc cu drag :)

    • Sa stii ca nu folosesc clestele de gene, cred ca s-au curbat asa frumos pentru ca folosesc mascara aproape zilnic de fooooarte multi ani de zile :) ori asta, ori le aveam curbate de la inceput, dar chiar nu mai stiu cum erau inainte..

  2. Superb si flawless ca intotdeauna:D. Vreau sa castig la loto ca sa ma machiezi tu in fiecare zi :) ). Cred ca ar fi perfect.

  3. Esti tare frumoasa Anca, iar acest machiaj nu face decat sa scoata si mai tare in evidenta asta! Felicitari :)

  4. SUPERB! kiar asta incercam sa realizez in ultima vreme..sa abordez un look de genul asta la serviciu:)

  5. Imi place foarte mult, un machiaj perfect pentru zi, exact cum spuneai, un machiaj care iti pune in evidenta trasaturile, care iti subliniaza frumusetea intr-un mod natural. Foarte frumos.

  6. Mi se pare Superb! Exact spre genul asta de machiaj tind si eu..si am vazut f rar asa ceva pe blogurile romanesti,de obicei fetele noastre prezinta machiaje care le transforma in papusele colorate ca niste bomboane:-) si nici nu ai folosit gene false,mi se pare asa kitsch sa le folosesti la un machiaj de zi… Deci,felicitari!
    Vroiam sa te intreb,te urmaresc de mai mult timp si stiu ca ai probleme cu cearcanele,dar cel putin la machiajul asta,zona cearcanelor arata ff bine,ti-ai schimabat crema de ochi,sau e opera anticearcanului?Sau a ambelor?
    O zi buna!

    • Cred ca e o combinatie intre cele doua. De vreo 10 zile am schimbat crema de ochi, acum folosesc un gel pentru depuffing de la No7. Ii voi face un review cand se incheie prima luna de utilizare ca sa-mi pot forma o parere ceva mai amanuntita.

  7. Maron-ul nu este niciodata banal, este natural, atragator, nu se demodeaza niciodata. Eu folosesc nuante de maro de cand ma stiu. Nu-mi iese atat de bine ca tie, realizezi ceva superb de fiecare data, dar ma intorc de fiecare data la nuante naturale desi uneori le mai tradez (foarte rar). Tu ai un chip luminos si orice ti-ai pune probabil ca s-ar vedea asta.

  8. Foarte frumos machiajul! Perfect pt zi :) Si eu ador tonurile de maro, nu cred ca ar fi banale, chiar din contra!

  9. Si eu prefer nuantele de maro, sunt atat de versatile si iti pot aduce multe complimente daca stii cum sa le folosesti. Iar in ceea ce priveste rujul rosu…nu pot renunta la el nici in timpul zilei :) ))

  10. Am doua intrebari pentru tine si poti sa-mi raspunzi cand ai tu timp:
    1. Creionul negru No 7 este usor de aplicat? Tine pe pleoapa? Ma bate gandul sa-l inlocuiesc pe cel de la Astor cu el.
    2. Eu folosesc doar creion negru retractabil, nu stiu sa ascut creioanele de ochi si am o problema cu asta. Tu ai o ascutitoare speciala? Intrucat la No 7 am inteles ca nu exista si varianta retractabila…

    • Sa le iau pe rand: este extrem de usor de aplicat, aluneca foarte foarte placut pe pleoape. Are o textura cremoasa, este foarte bun pentru waterline. Ca rezistenta, este bun pentru un creion kohl. Nu este waterproof, deci nu rezista toata ziua fara retus, insa mi se pare un creion bun.
      Am o ascutitoare luata din Sephora speciala pentru creioane de buze si ochi – este foarte buna, ascute bine ;)

  11. Multumesc mult pentru raspuns. Probabil ca ascutitoarea speciala nu rupe varful creionului, asa cum am patit eu in trecut, ce-i drept am folosit ascutitoare normala.

  12. Anca,urmaresc cu mare interes postarile tale si imi plac foarte mult.Daca am obrajii scobiti si pometii sunt evidenti mai am nevoie de contouring?In ce mod sa-l realizez ca sa nu fie si mai scobiti obrajii?Multumesc.

  13. si eu, un an de zile m-am dus pe machiaj minimalist/pin up. acum am inceput sa ma ”recolorez”. Faci un contur super fain, eu foarte rar reusesc sa mi-l fac ca la carte, sa mai tai din obrajori… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>