Nail colours

De obicei, scriu despre culori in machiaj si cred ca stiti deja ca le ador :) Astazi, in schimb, vreau sa vorbim putin despre culori de unghii.

Nu sunt adepta manichiurii french, dimpotriva. Am o imagine intiparita in minte cu tot felul de personaje cu unghii false, interminabile si cate o dunga alba extrem de lata pe varful “lopetii”. Oribil!
Eu prefer unghiile ceva mai scurte, cu forma patrata, rotunjita putin la colturi si o oja colorata. Preferabil, o singura culoare pentru un aspect curat si elegant. In ceea ce priveste culorile, insa, nu am limite! :)

Iata ce imi place in perioada aceasta. Incep cu cele de zi, pe care le port cu drag de 2-3 saptamani – bej cald, taupe, gri, roz-movuliu. Sau, altfel spus, O.P.I. Tickle My France-y, You Don’t Know Jacques si Lucky Lucky Lavender, dar si Nail Polish by H&M – Miss Stone Heart.

Oja gri H&M arata superb, se aplica foarte frumos, uniform, chiar si un singur strat este suficient pentru o culoare intensa. Din pacate, sare foarte repede. S-a stricat chiar in prima zi pentru ca am curatat niste creveti :( din acest motiv, nu am apucat sa-i fac poze :)

Nuantele de bej, greige, taupe sunt extrem de cautate in sezonul de toamna 2010, iar doua nuante foarte reusite sunt, dupa cum ziceam, O.P.I.- Tickle My France-y si You Don’t Know Jacques.

Mai jos, swatch cu O.P.I. – Lucky Lucky Lavender, o nuanta intre roz si mov care pare foarte intensa in lumina naturala, insa foarte pala seara, in lumina artificiala. Este o culoare foarte interesanta, extrem de feminina, la limita intre diafan si senzual. Eu am apucat sa o pozez numai seara, din pacate. Ziua, are o culoare mult mai intensa.

Pentru zilele/serile in care vreau un look mai rock-ish, imi plac nuantele de albastru inchis sau negru. Recunosc, negrul intens ma atrage cel mai tare, atat in machiaj, cat si la imbracaminte sau oja, asa ca nu e de mirare, nu? :)

Mai jos, veti vedea una dintre ojele mele preferate, Le Vernis Chanel – 461 Blue Satin. Am purtat-o foarte mult iarna trecuta si, odata cu venirea toameni, m-am reintors la ea. De curand, am gasit o alta oja care seamana izbitor cu cea de la Chanel. Brand-ul este KIKO Make-Up Milano, italienesc si l-am descoperit in vacanta, in Sicilia. Inca nu am incercat-o, imediat ce o incerc va voi povesti despre ea, daca este rezistenta, suficient de intensa etc.

Tot la KIKO am gasit dupes pentru alte nuante extrem de frumoase de la Chanel. Ma refer la cele 3 oje din colectia de vara 2010, Les Pop-Ups Chanel, care nu au ajuns si in Romania.

Zilele trecute am si aflat de ce nu au ajuns la noi, se pare ca persoana care se ocupa de partea de make-up Chanel in Romania a considerat ca piata noastra nu ar fi interesata de astfel de colectii……. No comment! Anyway, eu mi le-am dorit foarte mult, asa ca mi le-am luat pe cele de la KIKO, chiar daca vara s-a terminat. Mai bine mai tarziu decat niciodata! :)

Voi ce purtati pe unghii toamna asta?

14 thoughts on “Nail colours

  1. Sunt superbe culorile de la Kiko, nu se gasesc si la noi, nu? Mie nu prea imi plac nuantele taupe, nu am decat o nuanta (oricum am putine oje). Nu ma prea intereseaza ce se poarta, cel mai important e sa-mi placa mie si prefer culorile tari in special roz si mov. Mai nou mi-am facut singura un gri care imi place mult.

    App de concursul pe care l-ai organizat. Tare pacat ca nu a castigat cineva din Buc pentru ca ar fi fost tare interesanta o postare in care ne prezentai acel look :D

  2. Adina, acum am verificat. KIKO poate fi gasit in Italia, Spania si Germania. La noi nu este… Practic, este un fel de MAC italienesc, insa mult mai ieftin. O oja costa 2 euro :)

    Am cumparat mai multe de la ei, voi prezenta zilele acestea.

    Referitor la sedinta de machiaj, da, ar fi fost interesanta o astfel de postare, dar nu putem face departajari cand organizam un concurs, nu ar fi corect… si mie mi-ar fi placut ca persoana care castiga sa poata veni la un machiaj, dar poate data viitoare :)

    Oare s-ar supara cineva daca as mai organiza un concurs cu acelasi premiu, putin mai tarziu? :)

  3. Nu cred ca ar deranja pe nimeni un astfel de concurs. :)
    Ador nuantele postate de tine… pacat ca nu se gaseste KIKO si la noi.

    Hugs!
    Sarah.

  4. Nu cred ca s-ar supara nimeni :D . Mie mi se pare o idee foarte buna!

    Doar 2 E? Wow! Vreau si eu :( (!! Da normal, la noi nu se gaseste nimic. As incerca si o oja OPI dar parca nu ma indur sa dau 45 lei pe ea :D . Tu de unde le iei? Abia astept sa vad ce ti-ai mai cumparat :D

    :*:*

  5. i loooveeee KIKO!!! am stat in italia o buna perioada de timp si cred ca am ajuns sa am toate culorile. preturile sunt mai mult decat ok si o sa vezi ce bine rezista si pe unghii. nuanta de albastru inchis e preferata mea, dar vara asta am avut de la galben turbat la verde, albastru si alte nebunii.
    enjoy!

  6. avem gusturi asemanatoare ;) si eu prefer sa am unghiile tot scurte, patrate, dar cu colturile rotunjite ;) si imi plac la nebunie culorile turbate ;) roz si portocaliu (descoperit vara asta).cele de la kiko arata f bine. o sa le caut si eu cand ajung in milano.

  7. Imi plac foarte mult lacurile acelea stridente de la Kiko. un singur comentariu insa, orice lac ai folosi este nevoie de 2 straturi pentru ca unghia secreta un fel de ulei, acesta fiind si motivul pentru care unele lacuri crapa foarte repede. Eu personal am aflat acest lucru de la o manichiurista si m-am gandit ca te-ar putea interesa.. :*

  8. Foarte dragute culorile pe care le-ai ales. Pentru toamna cred ca voi incerca nuante de verde inchis si gri totusi.
    O intrebare..chiar daca nu are legatuta cu post-ul asta..ce parere ai despre genele false manunchiuri. Se gasesc si la Sephora?

  9. @ Silvia: ma bucur ca nu sunt singura care fuge de "lopatele" :)

    @ Anonim: eu intotdeauna aplic in felul urmator: un strat de baza, 2 de lac colorat si un strat de lac incolor – top. Cu oja H&M am avut probleme chiar si dupa ce am trecut prin acest procedeu intens :) Cu altele nu mi s-a intamplat, cel putin pana acum.

  10. @ Dana: genele false de tip manunchi pot fi extrem de frumoase cu o singura conditie – trebuie sa fim foarte atente la lungimea lor comparativ cu lungimea genelor naturale. Iti spun si de ce. De obicei, acest tip de gene false se aplica numai in coltul exterior al ochiului, 1-2 manunchiuri. Ori, daca genele false sunt cu mult mai lungi decat cele naturale, rezultatul este extrem de inestetic. Chiar astazi mi s-a intamplat sa vad o doamna in aceasta situatie si nu arata ok :)

    Sa stii ca le-am vazut si in Sephora, dar nu mai tin minte exact in care. Cert este ca nu le poti gasi in toate magazinele, probabil este in functie de stocuri. Cel mai des le vad pe cele tip banda, din care au un singur model care pe mine nu ma prea atrage :)

  11. Hey!
    Cum blogul meu nu este de make-up, beauty, hair etc. ma gandeam sa-ti spun tie ca am observat niste nuante frumoase de bej, greige, taupe azi la Rimmel London, cred ca e noua colectie ca tot se merge pe aceasta linie de culori toamna asta. Pretul uneia este in jur de 12 ron.
    Poate ai cum sa le dai de veste celor care isi doresc aceste nuante superbe la un pret, zic eu, convenabil…

    Many hugs!
    Sarah.

    P.S.: Cred ca voi trece si eu zilele astea prin Sephora Vitan sa te cunosc. :D
    Ah, si mi-am cumparat acel mascara de la La Roche-Posay Respectissime. E ft bun pt ochii mei super sensibili! :D

  12. Hello!
    Acum port pe unghii un maro-visiniu de la Farmec, iar ele au exact forma pe care o descriai tu. Recunosc insa ca de obicei port culori mai cuminti, din lipsa timpului pe care l-ar presupune refacerea lor, daca sar.

  13. @ Sunshine Sarah: ma bucur foarte tare ca ai gasit o mascara care sa mearga, sa nu te mai deranjeze ;) presupun ca te simti muuult mai bine acum! :)

    iti multumim pentru vestea cu ojele Rimmel, o voi integra in urmatorul post cu siguranta ;)

    @ Sadie: te inteleg, si eu am ales numai nuante apropiate de culoarea pielii in ultima perioada pentru ca nu am avut timp de absolut nimic (probabil ca asta s-a vazut si in activitatea de pe blog). Adevarul este ca nuantele nude, fie in machiaj sau oja, reprezinta o solutie foarte buna pentru atat de multe situatii dificile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>