The Big Cleanse – Detoxifierea din Ianuarie cu un SPA la tine acasa

La inceputul fiecarui an, dupa ce trece perioada Sarbatorilor, perioada in care trebuie sa particip la mese in familie care au, de obicei, cate 4-5 feluri de mancare, toate la fel de delicioase dar pline de calorii, imi place sa petrec luna ianuarie in program de detoxifiere. Si cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa faca asta. Nu aveti ce pierde oricum :)

Daca va amintiti toate fripturile de la masa de Craciun, portiile de cartofi cu rozmarin, salata de beouf decorata frumos cu maioneza, carnati si muraturi, cozonacul delicios servit impreuna cu cafea si toate dulciurile consumate in luna decembrie, va puteti imagina ca toate aceste excese se vor reflecta in felul in care aratam. Rezultatul: tenul devine ceva mai tern, incarcat, fondul de ten nu se mai asaza la fel de frumos, zona ochilor este ceva mai umflata din cauza lipsei de hidratare si a noptilor pierdute.

Va voi spune ce fac eu pentru a “sterge” luna decembrie de pe pielea mea si poate va inspira. Imi place sa incep procesul de detox din exterior, iar varianta cea mai rapida si la indemana este un scrub pentru fata – in momentul acesta imi place foarte mult Clean&Clear Blackhead Clearing Daily Scrub. Ma ajuta sa curat porii si sa scap de punctele negre in acelasi timp. Dupa folosire, fata arata intotdeauna mai luminoasa, indeparteaza celulele moarte de la suprafata epidermei si netezeste pielea.

In acelasi timp, aleg un scrub si pentru corp – cel din gama de iarna de la Body Shop – Cranberry Joy – are un miros foarte placut, fructat, si este extrem de eficient. Imi mai place si scrub-ul de corp de la Sabon – Vanilla Coconut – si stiu ca in luna ianuarie au si oferta pentru cutia de 500 ml.

Daca nu vreti sa cumparati un scrub, puteti oricand sa amestecati intr-un castron un pumn de zat de cafea cu 300ml de ulei de masline si sa masati intreg corpul. Avantajul este ca zatul de cafea activeaza circulatia sanguina in timp ce uleiul de masline lasa pielea extrem de hidratata si cu un luciu discret care mi se pare foarte estetic.

In urmatoarea seara, imi place sa pregatesc cada cu apa calda, nu fierbinte pentru ca usuca pielea, in care pun saruri si putin spumant de baie pentru rasfatul maxim. Daca aprindeti si cateva lumanari aromate si stingeti lumina, relaxarea este garantata! ;) Tot de la Body Shop, din gama SPA Wisdom Japan, imi place foarte mult Japan Yuzu & Green Tea Bath Salts – are un miros atat de placut si e atat relaxant incat dorm ca un bebelus dupa aceea.

In timp ce ma relaxez in atmosfera de SPA, pun si o masca hidratanta pe fata. Cred ca stiti deja cat de mult imi plac mascutele Montagne Jeunesse si de obicei o aleg pe cea cu saruri de la Marea Moarta. Imi place sa impart acest ritual pe mai multe seri si incep intotdeauna cu gomajul pentru ca, odata indepartate celulele moarte, toate tratamentele aplicate ulterior sunt mai eficiente.

Dupa ce spal parul cu sampon, intotdeauna de 2 ori – prima data pentru indepartarea sebumului si a impuritatilor si a doua oara pentru tratarea firului in lungime – il sterg usor cu prosopul si aplic o masca de par pe care o las sa actioneze cel putin 30 de minute. De aproximativ jumatate de an folosesc masca Moroccanoil Intense Hydrating Mask Argan Oil Enriched si sunt extrem de multumita de ea – hidrateaza excelent, face parul mai lucios si il hraneste in profunzime. Plus ca este mult mai moale, mai usor de coafat si, cel mai important pentru parul meu ondulat, este mai putin predispus la electrizare. Produsele Moroccanoil sunt disponibile pe www.strawberrynet.com.

Programul de detox continua si dn punct de vedere alimentatie: aleg ceaiuri de plante in loc de cafea, renunt complet la carnea rosie in favoarea pestelui si incerc sa mananc cat mai multe salate. In loc de garnitura de cartofi sau orez, prefer legume ca spanac, broccoli si sparanghel.

Daca lucrati la birou, un mic truc este sa aveti intotdeauna langa voi carrot sticks. Luati cativa morcovi, ii curatati, ii taiati fasii pe lungime si ii puneti intr-un pahar umplut trei sferturi cu apa. Cand simtiti nevoia sa rontaiti ceva, luati un morcov in loc de covrigei, chipsuri, napolitane, bombonele si alte alimente care nu aduc nimic benefic organismului.

Dimineata, la micul dejun, puteti sa va faceti un shake din legume si fructe in loc sa faceti o omleta – galbenusurile de ou sporesc colesterolul, iar uleiul in care prajiti ouale nu este cu nimic mai prejos.

Incercati ca, in luna ianuarie, sa hidratati pielea mai mult decat o faceati inainte pentru ca aerul rece ne afecteaza fara sa ne dam seama. Nu uitati de crema de corp, crema de maini, balsamul pentru buze si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Si, cel mai important, beti cat mai multa apa plata!

One thought on “The Big Cleanse – Detoxifierea din Ianuarie cu un SPA la tine acasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>