Machiaj realizat de Il Makiage

Pentru ca se leaga de postul anterior, as vrea sa va povestesc experienta mea recenta cu cei de la Il Makiage… Si ei au scoala de make-up, iar preturile sunt maricele, evident… dar hai sa vedem ce pot oferi!

Eu am ajuns la ei invitata fiind la o sedinta de make-up profesionist in care mi s-a promis ca voi fi invatata cum sa ma machiez corect, care sunt culorile care mi se potrivesc, care sunt greselile pe care le fac in machiajul meu si voi beneficia de o ora cu propriul meu make-up artist. Suna bine, nu-i asa? :)

In primul rand, m-a deranjat abordarea lor inca inainte de a ajunge la ei. Am ajuns la ora si locul indicate de catre domnisoara prin telefon (domnisoara care a tinut sa ma sune de mai multe ori sa ii confirm si confirmarea participarii, nu cumva sa ma razgandesc).

Pentru ca era asa de important sa ajung la timp, ca doar “make-up artistul vine special pentru mine”, am asteptat vreo 20 de minute pana a inceput toata treaba. Buun, pana aici nu foarte grav, sa zicem… Incepe o prezentare a produselor lor, prezentare in care cele 6 fete invitate sunt intrebate incontinuu daca folosesc fond de ten, tus de ochi, blush etc, de la ce firma este respectivul produs si daca “rezista?” urmat de un zambet ironic. Ma deranjeaza foarte tare companiile care tin sa-ti promoveze produsele denigrand concurenta. Nu mi se pare nici corect, nici elegant.

Machiajul ce urma sa fie realizat pentru fiecare dintre cele 6 fete era unul “natural, de zi, fara gene false si alte briz-brizuri”. Personal, daca tot merg la un super make-up artist, imi place sa-l provoc si sa imi arate ceva mai dramatic, nu ceva ce imi pot face singura oricum… dar poate sunt subiectiva. Partea buna, mi-am spus in gand, este ca pot merge la o cafea imediat ce plec de la oamenii astia :)

Apoi, sedinta de make-up propriu-zisa: de la cele 45 de minute promise si multitudinea de informatii , m-am ales cu un machiaj facut in 20 de minute si zero informatie. Singura informatia primita a fost ca seman cu Andreea Raicu… la cearcane! Da, stiu ca am cearcane, sunt ereditare, nu am ce face… Incerc sa le ascund cum pot, multumesc frumos! Dar nu era mai bine daca foloseam acest timp spunandu-mi ce tip de machiaj este cel mai potrivit pentru a le masca si ce produse/culori ar trebui evit? Pana si eu stiu ca exista asa ceva si nu am terminat scoala de make-up…

Pentru ca am mers acolo complet nemachiata, make-up artistul alocat mie s-a uitat cam ciudat si am avut senzatia ca ma ia de fraiera. Poate de aceea a parut foarte surprinsa cand i-am spus ca da, ma machiez zilnic si folosesc asta si asta si asta. Atunci s-a schimbat treaba… a inceput sa aduca mai multe produse decat cele cu care era pregatita langa scaunul de machiaj :) Dupa cum am aflat ulterior de la o alta domnisoara de acolo, machiajul meu “a depasit promisiunea lor de machiaj de zi, chiar a insistat”…

Ce mi-a placut: produsele par bunicele, unele dintre ele chiar foarte pigmentate. Cam scumpicele, dar poate chiar sunt bune si merita banii…

Ce nu mi-a placut:

Atmosfera se vroia cool, asa ca muzica era data foarte tare. La fiecare intrebare adresata de make-up artist, eu spuneam, invariabil, “Poftim?” si, in loc sa se gandeasca sa dea sonorul mai incet, ea ma intreba zambind daca imi place la ei..

Nu mi-a placut insistenta lor in a ma face sa cumpar ceva, chiar daca eu le spuneam ca nu sunt convinsa si as vrea sa ma mai gandesc. Ele ma intreaba “La ce?” Asta este treaba mea.

Reactia angajatelor cand am spus ca “machiajul este ok…” “Cum, doar ok??” Da, doar ok tinand cont ca fata aia vroia sa ma lase cu o dunga neestompata pe obraz ( se vroia a fi blush-ul), netinand cont de forma fetei mele ovale si plansadu-l mult prea sus pe pomete, motivand ca nu vrea sa aiba o pata mare de blush pe tot obrazul. Apoi, pentru ca imi aplicase un fard mov-albastrui la ochi, s-a gandit ca ar fi ok un gloss coral si, dupa ce o rog frumos sa-mi schimbe culoarea de pe buze, imi zice senina “Dar cum, tu iti asortezi machiajul ochilor cu cel al buzelor?” Pai, cu ce altceva sa-l asortez? Adevarul e ca ea avea un verde la ochi combinat cu mov, iar pe buze ruj rosu….

Dupa ce m-am demachiat, am observant ca aveam tenul iritat, imi aparusera cateva pete rosii si niste mici cosuri pe obraji… Tind sa cred ca a folosit niste pensule nu tocmai curate si dezinfectate pentru ca eu nu am tenul sensibil..

Va las pe voi sa decideti daca e bine sau nu, acesta este rezultatul:

Ah, sa nu uit, m-a lasat cu o dunga de fond de ten pe gat:

Voi ce parere aveti? Ati merge la o nunta/botez/aniversare cu un machiaj realizat de ei?

Cat despre cursurile lor, cele 3 module suna interesant, recunosc. Am inteles ca sunt 2 profesori, unul roman si unul strain (este vorba de o tipa unguroaica cred, dupa nume) si mi s-a spus ca scoala lor te si ajuta sa iti deschida drumul catre TV si film. Acum, promisiuni sunt multe si pe toate drumurile, problema este ca nu prea stiu ce, si mai ales cat, sa cred din toata povestea asta, bazat pe oamenii pe care i-am vazut acolo.

Sa risc si sa arunc atatia bani in conturile lor, poate am noroc si iese bine? Voi ce parere aveti?

116 thoughts on “Machiaj realizat de Il Makiage

  1. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie:)))) Numai ca tu te-ai ales cu un machiaj senzational spre deosebire de cel pe care mi l-au facut mie:)) te-au dat si cu fond de ten,pe mine doar cu pudra:)) Am postat si eu pe blog un topic despre povestea mea pe la Il-makiage:) daca esti curioasa have a look http://natasha-br.blogspot.com/

  2. Sunt total de acord cu tot ceea ce si spus in acest post. Si eu am fost de curand la ei si am avut o experienta foarte neplacuta. Am fost machiata cu o singura culoare(piersica), au uitat sa ma dea cu rimel, fondul de ten a fost dat ca o masca iar pe buze abia m-a manjit cu un ruj mai deschis la culoare decat nuanta naturala a buzeor mele, incat aratam f palida. Exact cum ai zis si tu, speram sa ies la o cafea dupa experienta asta, dar a trebuit sa ma sterg, mai bine nemachiata decat asa cum aratam. Partea cea mai interesanta a fost ca dupa ce le-am povestit ca sunt pasionata de make-up si ca am si un site de specialitate(www.lectiadestil.ro), nu mai vroia sa ma machieze nimeni, le era frica :) ). Un profesionist nu cred ca fuge din fata provocarilor. Buna idee cu acest post…cred ca am sa scriu si eu despre aceasta experienta, poate nu mai dau teapa de acum inainte.

  3. Am avut "placerea" de a fi prezenta si eu la una din prezentarile produselor Il Makiage. Sunt total dezamagita. S-aa folosit exact aceeasi paleta de culori ca si in pozele tale (exact acelasi machiaj, culoarea buzelor a fost diferita). Fata mea arata ca o masca, desi la inceput am precizat ca prefer sa fiu mai naturala si ca nu ma dau cu foarte mult fon de ten pentru ca urasc aspectul cakey…Desi la telefon mi s-a spus ca este vorba despre o sedinta gratuita, ce nu implica nici un fel de obligatie in a achizitiona produsele, la fata locului am fost pusa in postura de a ma scuza si de a explica de ce nu vreau sa cumpar. Explicand ca nu am venit pregatita sa cumpar ceva, raspunsul plin de indignare a fost ceva de genul: " dar asta este si scopul sa ti se faca prezentarea si sa cumperi!". Nu am avut prezenta de spirit sa spun ca la telefon nu a fost asa prezentata problema. Pur si simplu produsele pe care le am deja mi se par de 1000 de ori mai potrivite tenului meu. In plus, urasc sa fiu fortata in a cumpara un produs mai ales dupa ce la inceput mi s-a precizat ca nu sunt obligata.

  4. Empatizez cu tine, Anca și cu toate fetele care au fost surprinse în mod neplăcut de firma aceasta. Pensulele erau necurățate în prealabil, iar machiajul demonstrativ(cică) de 10 minute NU era deloc potrivit vârstei mele. Mi-a aplicat un maro foarte urât, metalic, pe buze. Mă îmbătrânea teribil. Iar mascara era inexistentă, culoarea de pe pleoapă nici măcar nu era estompată. Fondul de ten era cu trei nuanțe mai închis decât culoarea pielii mele. Și m-au enervat teribil pentru că mă luau de proastă, cum s-ar zice, mă întrebau cu superioritate ce produse de makeup folosesc și ce brand-uri, ca și când eu n-aș avea față de om care folosește produse cosmetice high-end. A, da, și m-am iritat pe față groaznic după o oră de la aplicarea "minunățiilor". N-are rost:)) nu își vor scoate banii niciodată dacă tratează potențialii clienți astfel. :)

  5. m-au sunat pe mine sa ma duc maine la noul sediu,cica au luat-o de la zero,sef nou nume nou sediu nou!!experienta mea,culmea este una placuta!!am fost asta-vara la ei cu o prietena,seara!!erau 2 make-up artisti 2 fete,la cat am stat acolo,am avut timp sa vanez care cum machiaza:)))))!!!era o fata simpatica,draguta care machia fetele natural si fff frumos,cealalata avea un fix cu buze fuchsia daca-mi aduc bine aminte si toate ieseau pitzi de acolo,f mandre=)))) am avut grija sa ma machieze ea si m-a facut f frumos,am si poze insa din pacat nu ma pricep cum trebuie atasate!!din punctule meu de vedere,domnisoara resp a folosit niste culori pe care eu nu le-am mai fol vreodata dar care se vedeau extrem de bine,plus fondul de ten profesional,cel care se poate aplica doar cu pensula,e solid intr-o cutiuta!!rujul a fost unul aproape nude foarte frumos si din ambitie am stat mai mult de 24 de h fara sa ma demachiez la riscul meu!!fardul nu s-a strans,rujul a rezistat si dupa inghetata si fondul de ten,highlighter-ul si blush-ul erau tot acolo!!preturi mari intr-adevar,dar maine am reducere 50 % si pot in sf s imi iau fondul de ten care la tenul meu gras a fost chiar f bun!!eu fol yves rocher(nu fac reclama) si e f bun,insa cel de la le makiage cum isi spun mai nou,a fost chiar mai bun!!rimelul insa nu mi-a placut,nu a avut nici un efect si eu am gene lungi!!daca imi aratati cum sa postez poze,va si arat!!chiar mi-a corectat si sprancenele,cu un fard parca,dar f frumos!!!si nu nu sunt platita sa spun asta!!este o parere reala si am spus si aratat tuturor prietenelor!!totul e de cn te machiaza,ce stil are si cat de agera esti in a-ti vana make-up artistul :) ))))))))

  6. revin,am reusit sa adaug una dintre fotografii le profilul meu!!mentionez ca este facuta cu camera de la laptop deci nu tocmai extraordinara,insa afara m-am uitat in geamurile lor-oglinda si nu aratam ca o paiatza!!prietena mea mi-a spus ca machiajul arata f bn,mai ales ca si ea vroia cursuri la ei!!fond de ten a pus f putin pe mana si mi l-a intins pe toata fata cu pensula pe care a curatat-o inainte,norocul meu!!asta mi-a placut,faza cu fondul de ten!!

    • Am uitat sa precizez ca nu se mai folosesc produsele IL Makiage la aceasta firma care pretinde ca este Il Makiage….Nu sunt acreditati sa dea diplome de Make-up …asa ca mare grija care cum faceti cursuri pe acolo….. la Le Makiage neo Profesional….

  7. @AndreeaStyle45 …o sa ramai surprinsa cand o sa vezi ca nu mai au nici un make up artist bun…. fata care te a machiat asta vara nu mai lucreaza la ei …o cheama mara :)
    Il makiaje a inchis firma….acum este doar de fatada Neo Profesional astia…

    • Cu parere de rau va informez ca fata nu mai lucreaza la ei tocmai din cauza acelor make-up-uri “senzationale” pe care le facea. De ce a fost data afara ….pentru ca fugea dupa banii clientilor,in nici un caz dupa servicii de calitate…dar asta este.Mie personal imi plac lucrurile clare, asa ca as avea cateva intrebari:
      1.Pe ce baza un make-up artist “profesionist ” se preteaza la a face anti-reclama concurentei???Sa fie oare D-na Anca Buzea cel mai bun specialist in make-up? Mie personal imi da ceva cu virgula. Ati vazut vreodata la o firma serioasa sa faca anti-reclama la concurenta??????? Poate ar fi mai bine sa invatam sa ne debarasam de “romanismele” acestea si sa nu ne mai uitam si sa judecam “batatura vecinului”. Normal, fiecare este liber sa spuna orice….este democratia noastra, dar mi-ar placea sa se discute si in cunostiinta de cauza.
      2. Partea cu cursurile a fost geniala…A fost oare curioasa “gliter” sa verifice acea informatie? Eu personal am vazut acreditarea lor pe facebook. Este cam rusinos, dar deja imi place.
      3. Inca ceva f distractiv de altfel….acea “mara” (cred ca nu am apucat sa o cunosc, atunci cand am fost eu deja nu mai era) care mai si scrie, de ce oare a fost data afara?
      4.Un ultim sfat: D-na Anca Buzea….lasati oamenii sa va aprecieze pe dumneavoastra si sa critice concurenta. Este rusinos sa o faceti dvs.
      P.S. Luni sunt invitata din nou la ei si cred ca voi incheia si un contract pentru cursurile lor, m-am documentat si cred ca e una din putinele scoli acreditate in momentul acesta, in Romania.
      Voi reveni cu vesti proaspete.

      • Draga Adelina,
        Cu ce sa incep? :)

        “Domnisoara Anca Buzea” nu detine cuvantul suprem in make-up, de altfel nu cred ca detine nimeni acest lucru in orice domeniu artistic. Totul este relativ si depinde de gusturile fiecaruia. Putem vorbi de “corect” si “gresit” in matematica sau orice alta stiinta exacta, unde rezultatul corect este unul singur.

        Machiajul este strans legat de simtul estetic, preferinte cromatice, stil personal si multe alte lucruri foarte greu de masurat in timp real. Cu toate acestea, nu am atacat pe nimeni ci am intrebat daca altcuiva ii place. Raspunsurile au curs unul dupa altul.

        Articolul de mai sus, pe care ma indoiesc ca l-ai citit in intregime, reprezinta o relatare a unei intamplari. In cazul de fata, intamplarea a fost ca o fata, dornica sa urmeze niste cursuri de make-up, a mers la o prezentare organizata de o firma specializata in acest domeniu.
        La momentul respectiv, daca citesti bine ce am scris si te uiti la data articolului, nu eram make-up artist cu acte si toate cele necesare. Doream sa urmez aceasta cale si analizam posibilitatile de a face acest lucru in tara noastra.

        Din perspectiva de blogger, este dreptul meu sa prezint anumite evenimente la care particip sau anumite produse pe care le folosesc. Sunt si momente in care impresiile nu sunt pozitive, dar poate companiile pot invata din greselile lor si pot schimba lucrurile in favoarea lor. Aceasta companie a considerat de cuviinta ca poate repara ceva daca recurge la amenintari si diverse trucuri pentru a ma convinge sa sterg acest articol. Dar nu este oare corect ca domnisoarele si doamnele sa stie la ce sa se astepte?

        Ma bucur din tot sufletul ca tu ai avut o experienta placuta la Il Makiage, sau cum se numeste acum, insa sunt atat de multe persoane care sustin altceva incat trebuie sa existe un sambure de adevar.

        Si referitor la ultimul punct prezentat, nu exista nici o concurenta intre Il Makiage si o persoana fizica, este practic imposibil. Activam in acelasi domeniu, insa suntem doua entitati total diferite care merg in directii total diferite. E ca si cum ai spune ca SUA si Loredana sunt concurenti :)

  8. Ciudat! Citeam niste postari mai vechi, de prin aprilie 2010, si era cam evident ca atunci erati make-up artist. In august 2010 nu mai erati ….asta este.
    Nu ma intereseaza nimic nici in legatura cu Il sau Le,nici cu persoana dvs, dar sunt niste lucruri cam evidente. Doriti sa-mi spuneti ca nu se poate o concurenta….????Faza cu SUA si Loredana a fost frumoasa. Cred ca ar trebui sa activati (daca nu o faceti deja) in sfera politica. Hai sa va spun ce scrie in DEX:
    Concurenta = Rivalitate comercială, luptă dusă cu mijloace economice între industriași, comercianți, monopoluri, țări etc. pentru acapararea pieței, desfacerea unor produse, pentru clientelă și pentru obținerea unor câștiguri cât mai mari.

    Vedeti de ce va spuneam….evidenta unde era…Eu zic sa ne oprim aici. Ma bucur ca am descoperit intamplator ceva si am avut dreptate.
    Sunt o persoana care are o singura calitate (fara modestie):
    IMI PLACE ADEVARUL!
    Acum eu cred ca am cam terminat, motiv pentru care nu mai ma simt datoare sa continui pe acest blog.
    Pacat ca orgoliul este mai puternic decat profesionalismul.
    Sincer, pe 28 iulie am nunta . Am cautat pur si simplu un make-up artist pentru mine, pentru acel eveniment.
    Stiti, eu sunt de meserie economist si, deformatie profesionala, ma intreb cum facturati dvs clientelor carora le sugerati un make-up , sau faceti totul gratuit???? Asta apropo de concurenta!
    Si inca ceva: Eu am 36 de ani si m-am adresat corespunzator pentru o persoana pe care o cunosc si pe care o respectam.Dvs direct la persoana a doua singular.
    Si inca ceva….acum imi permit, recunosc, sa va rog ca la introducerea oricarui comentariu sa va faceti un obicei in a face mici corecturi gramaticale inainte de a da send.
    Va multumesc pentru raspuns si va respect punctul de vedere.
    Sa stiti ca niciodata concurenta nu a stricat si nici nu o sa strice.Din contra. Daca cei de la acolo v-au amenintat nu inteleg, atata timp cat ati depus asa un efort sa-i denigrati, cum de nu ati scris asta la momentul respectiv??
    Sa stiti ca in viata este bine sa ne asiguram progresul prin calitate . Am fost la cateva saloane de infrumusetare in cautarile mele si sa stiti ca am mai intrebat de Il Makiage,Professional Make-up,Cotimanis,de Anca Buzea,Amalia Dragici,Andrada Arnautu , de mai multe firme si persoane din aceasta bransa . Am apreciat fantastic raspunsurile: “Deoarece reprezinta concurenta nu putem sa facem nici un comentariu!”Acest raspuns denota profesionalismul!

    • Ce mi se pare mai curios este ca mesajele Dvs., doamna Adelina, sunt aproape identice cu cele trimise de catre persoane platite de Il Makiage al caror unic scop era sa ma denigreze pe mine. Si credeti-ma ca as fi inclus mentiunea ca firma Il Makiage ma ameninta, pe diverse cai, daca acest lucru s-ar fi intamplat imediat dupa publicarea articolului. Insa amenintarile au aparut dupa ce au vazut reactiile cititoarelor si comentariile lor.

      Tocmai pentru ca sprijin adevarul, nu am scris niciodata un articol mincinos. Cand am considerat ca un produs sau un serviciu poate aduce beneficii cuiva, am scris despre el si multe cititoare au cumparat acel produs sau au incercat acel serviciu si mi-au scris dupa aceea cat de mult le-a placut.

      Cu aceasta ocazie, am avut eu nevoie de sfatul altor persoane nestiind ce cursuri sa urmez in conditiile in care aveam nevoie de o diploma recunoscuta de Min. Muncii.

      Si va rog sa cititi ce am scris “La momentul respectiv, nu eram make-up artist cu acte si toate cele necesare”. Ma refeream strict la diplomele si certificarile mentionate de Dvs.

      Sunt de acord ca discutia trebuie incheiata aici. Chiar as vrea sa evitam penibilul, insa nu voi pemite sa fiu pusa la zid doar pentru a da satisfactie anumitor persoane.

      Referitor la modul de exprimare la persoana a doua singular sau plural, poate ati remarcat ca asa raspund in general tocmai pentru ca eu consider ca persoanele care citesc acest blog imi sunt prietene, chiar daca ele ma cunosc si ma pot recunoaste pe strada si eu nu le-am vazut deloc pe unele dintre ele.

      Nu v-ati lasat nici macar un nume de familie, asa ca nu pot afirma ca va cunosc, dar daca Dvs spuneti, trebuie sa fie adevarat. Aceasta modalitate de exprimare este un mod de apropiere de oameni, nu de lipsa de respect. Dar probabil ca trebuie sa cadem de acord ca nu putem multumi pe toata lumea.

      Va urez casa de piatra si sa aveti o nunta cat mai frumoasa! Si asta este fara nici o ironie, este un mesaj din suflet si sper sa-l primiti ca atare.

  9. Anca,am observat ca ai scris ca si tu te confrunti cu problema cearcanelor. si eu am aceeasi problema. Vroiam sa te intreb ce anticearcan folosesti(de la ce firma) si daca l-ai incercat pe la cel de la Too Faced?(eu cu asta ma impac cel mai bine, e ft dens si cremos) O zi buna!

  10. Parerea mea despre aceasta firma este foarte proasta pentru ca am avut ocazia sa stau putin timp inside si sa vad cum o fata cu bube pe fata facea parte din conducere si incerca sa vanda acele produse…si cum aceeasi fata urla la angajati si se comporta ca o isterica..cand nu facea asta…era cu ochii in 4 dupa banutzi..logic..Conducerea…mda..frumos tip..cam parnaoic avand in vedere ca in biroul sau avea ecrane pe care erau camerele instalate de peste tot..un fel de Big Brother…Fetele care vindeau pachetele cosmetice..care veneau dupa aceea, te luau de manuta in biroul lor si incercau sa te convinga agresandu-te mai mult…habar nu au ce-i ala marketing si cum se face..dar in schimb se credeau femei de cariera care umblau pe tocuri de 15 si care petrec toata noaptea in fratelli..mi-e mila de ele…si printre make-up artisti erau putine de treaba..dar macar erau..Restul care tineau cursurile..alte fitze de prost gust..tipic romanesc…Fetele de la receptie..niste fatuce vai de ele saracele..ca nu cred ca a stat una mai mult de o luna maxim..Iar daca mergeati atunci la interviu la ei…asa halal de interviu n-am vazut in viata mea si am fost la destule..jumatate din interviu nu l-am inteles din cauza volumului dat foarte tare, de club bineinteles…Pe ei scria pe atunci Pacaleala..si toate ati simtit acest lucru..ma mir ca au rezistat pana acum..nu va dau si alte detalii ca sa nu intrati in panica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>