Ce blush-uri mai folosim in anotimpul rece..?

O intrebare foarte buna si le multumesc cititoarelor care au cerut, in repetate randuri, acest articol. Blush-ul este modalitatea cea mai rapida de a “incalzi” tenul care devine mai deschis la culoare pe timp de iarna, iar lumina rece de afara m-a indemnat sa ma indrept spre blush-uri neutre in ultima perioada.

De aceea, am renuntat la a folosi strict nuantele de “apricot” si piersica folosite in ultimele luni si am preferat rozuri prafuite si maro-uri terne in obraji, combinate cu roz-piersica. Desigur, este vorba de o preferinta personala, cum se intampla in mai tot ce implica make-up, dar este vorba si de perceptia culorilor si de influenta pe care o are lumina in functie de anotimp.

Dupa cum veti vedea mai jos, preferinta mea se indreapta spre blush-urile M.A.C. dar asta nu inseamna ca nu gasiti culori asemanatoare si la alte brand-uri. Pozele sunt aici pentru a va ajuta si a va inspira in ceea ce priveste culorile.

Pentru persoanele cu ten extrem de deschis, par blond si ochi albastri sau verzi, am folosit cel mai des rozuri reci, ce-i drept, M.A.C. Pink Swoon fiind cel mai utilizat pana acum.

Pentru persoanele cu tenul deschis, par castaniu si ochi verzi sau caprui, am mers spre un roz ceva mai cald, dar nu prea intens cum este M.A.C Fleur Power.

In cazul clientelor cu tenul bronzat, am ales combinatii de blush maro si roz-piersiciu aplicate in straturi lejere. Acolo unde pigmentul mi-a permis, am mers spre roz-mov. Cateva exemple foarte bune sunt M.A.C. Harmony, Sincere, Fleur Power, Plum Foolery.

M.A.C. Powder Blush – Harmony

M.A.C. Powder Blush          Plum Foolery

Am constatat si ca tind sa folosesc mai rar iluminatorul. Prefer texturile mate cu un usor efect satinat deasupra pometilor, extrem de discret. Si aici tine strict de gusturi – am senzatia ca, folosind prea mult highlighter, obtin un efect mai rece si incerc sa evit asta. Exceptia a fost Bobbi Brown Shimmer Brick in nuanta Bronze combinat cu blush-urile maro.

Am incercat sa simplific procesul pe cat de mult am putut. Adevarul este ca, de cele mai multe ori, atunci cand fac un machiaj imbin mai multe produse pentru a obtine rezultatul dorit. Asta nu inseamna ca trebuie sa va cumparati toate nuantele, ci pur si simplu fiecare dintre noi merge pe “reteta” ei.

Parerea mea este ca, in machiaj, regulile sunt facute sa fie incalcate si cel mai important este sa alegem un stil cu care sa ne simtim confortabil. De multe ori, obisnuinta isi spune cuvantul si ne indreptam spre aceleasi produse. Articole de genul acestuia sunt menite sa ne indemne spre culori noi. Nu se stie niciodata care va fi urmatoarea nuanta de care nu ne vom mai putea desparti! ;)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>