Fall 2012 Make-Up Trends: The Nude Face

Tendinta care pare cel mai usor de urmat si de aplicat este si una dintre cele mai dificile pentru ca implica o ingrijire extraordinara a tenului pe termen lung. Machiajul nude este una dintre vedetele machiajului de multi ani de zile si se alatura faimoaselor si clasicelor smokey eyes, cat-eye liner si red lips. Cu toate astea, nu oricine poate purta cu succes un astfel de machiaj.

Aici se va pune intotdeauna mare accent pe ingrijirea si pregatirea tenului inainte de machiaj. Odata inceput machiajul, se lucreaza mai mult cu texturi cremoase decat pudrate asa ca un ten gras-uleios sau acneic nu va fi avantajat. Merge foarte bine pe un ten uscat sau normal si, cu putina atentie, si pe un ten mixt.

Hidratarea este foarte importanta, atat interna (minim 2,5l de apa pe zi) cat si externa (creme, tratamente, masti de fata) pentru a ajuta pielea sa arate cat mai bine. Tratamentele cosmetice si curatarea atenta a tenului sunt factori extrem de importanti in obtinerea unei pieli netede, cu aspect uniform.

In ceea ce priveste produsele cosmetice, optati pentru un fond de ten fluid cu o textura cat mai lejera, cu grad de acoperire mic sau, daca tenul si circumstantele va permit, chiar un tinted moisturizer. Folositi anti-cearcan strict acolo unde este nevoie si fixati cu putina pudra libera, nu folositi pudra compacta la acest tip de machiaj pentru ca stricati efectul final.

Blush-ul sau bronzer-ul trebuie sa fie pe baza de crema, se vor integra mult mai natural in restul machiajului. La fel si fardul de pleoape, alegeti unul cremos si intr-o nuanta cat mai naturala de maro sau bej pentru a da o umbra subtila pleoapelor.

Pentru buze, se va folosi un ruj sau un gloss intr-o nuanta naturala – un roz piersiciu mi se pare perfect pentru un astfel de machiaj.

3 thoughts on “Fall 2012 Make-Up Trends: The Nude Face

  1. si mie imi place foarte mult…este atat de diafan machiajul nude!!!!! nu stiam ca se merge exclusiv pe textura cremoasa…si, intr-adevar, da foarte bine!
    multumesc, Anca!!!

    • Daniela, nu te impiedica nimeni sa folosesti produse pudrate insa efectul nu va mai fi acelasi. Daca vrei sa obtii rezultatul pe care il vezi in pozele din tendinte, e de preferat sa alegi produse cat mai lejere. De aceea spun ca nu merge pe orice tip de ten pentru ca nu toata lumea poate purta atat de putina pudra care sa fixeze machiajul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>