Despre cursurile Beauty Make-Up Academy..

Am mentionat ca am urmat niste cursuri de perfectionare si v-am promis ca va povestesc mai detaliat ce s-a intamplat acolo pentru ca am fost foarte incantata.

Despre Beauty Make-Up Academy am scris in acest articol din luna septembrie cand am fost invitata la masterclass-ul tinut de Doinel Ungureanu si mi-a placut atat de mult incat am decis sa ma inscriu la cursurile lui pana la urma. Simteam nevoia de o imbunatatire din punct de vedere tehnica de machiaj si am simtit ca va fi locul potrivit pentru a invata lucruri noi. S-a dovedit ca nu m-am inselat.

Sunt cateva modificari in ceea ce priveste BMA (Beauty Make-Up Academy) fata de momentul la care am scris articolul anterior. Locatia este diferita, programa este putin diferita, costurile sunt altele. Voi incepe prin a va spune in ce a constat modulul urmat de mine, iar la final voi include si alte informatii despre BMA. Orice intrebari aveti dupa ce cititi acest material, puteti sa le puneti in comentarii, mai jos.

Eu am optat pentru modulul de o luna de zile care are urmatoarea descriere:

Detalii despre modulul O Luna de Zile

Asa cum scrie in descriere, timp de 4 saptamani am mers religios la curs, de la 10 dimineata pana la 3 dupa-amiaza, de luni pana vineri. Si tot asa cum a demonstrat la masterclass, Doinel ne-a aratat o noua tehnica de aplicare a machiajului care a schimbat mai tot ce invatasem pana atunci. Am mai scris in trecut despre cursuri si carti de make-up, puteti gasi materialele respective aici si aici, asa ca va dati seama de ce simteam nevoia de un curs serios. Iar domeniul acesta este intr-o permanenta schimbare si evolutie, asa ca nu strica un mic refresh din cand in cand nici daca esti printre cei mai priceputi artisti din lume.

Ce anume a fost atat de fascinant la curs? Pe langa faptul ca Doinel are un portofoliu extrem de solid si multi ani de experienta in domeniu, are si un stil de lucru destul de diferit fata de alti artisti pe care i-am cunoscut pana acum. Ma veti intreba ce este atat de diferit la tehnica lui si imi va fi foarte greu sa exprim in cuvinte, trebuie sa vedeti cu ochii vostri ca sa intelegeti. In afara de preferinta lui pentru lucrul cu pensule de pictura (lucru de care ne-am molipsit si noi in timpul cursului si care ne-a ajutat sa obtinem efecte foarte interesante in machiaj), ne-a aratat efectiv cum sa tinem pensulele, in ce unghi si in ce maniera, pentru a obtine rezultate demne de adevarati profesionisti.

Mentionez ca am fost 4 cursante – Doinel mi-a explicat ca prefera sa lucreze cu maxim 4 persoane de fiecare data pentru a se putea ocupa personal de fiecare cursant in parte. Iar asta chiar a fost un avantaj pentru noi!

Descrierea modulului: Am lucrat cate un stil de machiaj in fiecare saptamana – in fiecare luni, Doinel ne arata machiajul respectiv printr-o demonstratie live, urmand ca in urmatoarele zile sa-l exersam pe diferite modele. Am invatat sa facem corectii in functie de fizionomii, forma ochilor si tipul de ten. Pornind de la linia italiana si trecand prin banana inchisa, smokey eyes (care nu este deloc ceea ce stim noi ca este), haloul (care este gresit numit smokey eyes de catre toata lumea), am incheiat cursul cu o sedinta foto – un fel de “examen de absolvire”.

Spre deosebire de alte scoli de machiaj din Bucuresti, produsele cu care am lucrat sunt de buna calitate – majoritatea sunt Make-Up For Ever si SLA, putin MAC, Kryolan, Ben Nye. Mentionez lucrul acesta pentru ca stiu ca alte scoli lucreaza cu produse vechi, unele expirate, sau chiar cu branduri neprofesioniste si nu mi se pare corect. Deasemenea, mi-a placut faptul ca, desi eram 4 cursante, nu am dus lipsa de pensule si nu a fost ca la alte cursuri, unde lucram cu pensule vechi si ponosite, care isi pierdusera de mult forma si erau de o calitate foarte proasta. Materialele cu care lucrezi sunt foarte importante si stiu din proprie experienta ca nu multe scoli investesc in necesarul pentru cursanti.

Ce a insemnat pentru mine cursul BMA: In urma acestui modul de o luna de zile, am simtit o evolutie clara a stilului de machiaj si pot spune ca rezultatul obtinut acum este mult mai bun, totul arata mult mai natural, mai feminin si deloc incarcat. Am invatat cum sa obtin machiaje mult mai fine, cum sa realizez o aplicare mult mai precisa si cum sa folosesc un schelet de baza al machiajului pentru a obtine multe alte stiluri care pana atunci mi se pareau extrem de complicate si eram convinsa ca se pot obtine numai prin Photoshop. Am invatat si sa depistez abuzul de Photoshop din industria de make-up si cat de nociva este aceasta pentru reputatia unui make-up artist. Tot nu inteleg de ce atat de multi artisti din Romania se ascund in spatele Photoshop-ului cand este cat se poate de evident ce stii sa faci in momentul in care ajungi in fata unei cliente, dar asta e alegerea personala a fiecaruia dintre noi. E un subiect mult prea complex si ar trebui discutat intr-un post exclusiv.

De ce va recomand cursurile BMA? Pentru ca da, vi le recomand din tot sufletul! Cu toata sinceritatea, sunt de parere ca, la momentul de fata, BMA este singura scoala adevarata de make-up din Romania, singurul loc in care chiar inveti cum sa lucrezi si nu ti se iau banii degeaba!

Daca sunteti la inceput de drum si nu stiti cum sa intrati in aceasta bransa, nu numai ca veti invata sa lucrati impecabil, dar veti beneficia si de contacte utile pentru a va construi o cariera. Daca aveti deja putina experienta in acest domeniu, cred ca e un loc bun sa va imbunatatiti stilul, sa evoluati ca artist si sa treceti la nivelul urmator. Pe mine m-a impresionat Doinel prin felul in care povesteste experientele prin care a trecut, ce a invatat din toate astea si cum va poate ajuta asta pe voi. Din ce am intalnit pana acum in breasla, artistii din Romania nu prea sunt dispusi sa ofere informatii, nu au deschiderea si onestitatea pe care am intalnit-o la artistii straini, de exemplu, asa ca va recomand sa profitati de Doinel la maxim si sa invatati cat de mult puteti de la el!

Ca sa va faceti o idee despre ce se intampla la curs, am atasat cateva poze de la modulul nostru:

Informatii despre Beauty Make-Up Academy:

Locatia scolii este centrala si usor accesibila, pe Calea Dorobantilor. Spatiul este foarte placut si este echipat si cu studio foto. Am atasat si cateva poze in care sunt descrise si alte module disponibile la BMA, in functie de ce doriti sa invatati si timpul pe care il aveti la dispozitie:

Make-up update de 5 zile: 20-24 Februarie, 21-25 Mai.

Modulul de o luna va fi in urmatoarele intervale: 16 Ianuarie-12 Februarie; 5-31 Martie; 16 Aprilie-13Mai; 11 Iunie-7 Iulie, 22 Iulie-19 August.

11 thoughts on “Despre cursurile Beauty Make-Up Academy..

  1. Buna Anca, vreau sa te intreb daca acest curs se tine exclusiv in Bucuresti sau va urma sa se tina si in tara, eu fiin d din cj mi-ar fi imposibil cu jobul sa vin 4 saptamani acolo pt curs. Sunt foarte interesata de acest curs, de vre-o 2 -3 saptamani tot caut un curs ok pe care sa il tin aici la Cluj si nu am gasit nimic satisfacator.Felicitari pt noile hainute ale blogului, arata minunat. Te pup

  2. Buna , as dori sa stiu cat costa un curs de o luna si daca la sfarsit primesti o diploma sau altceva asemanator. Ms mult.

  3. Inca o intrebare Anca, modulul de o saptamana este pentru avansati?Eu machiez de mult timp dar nu am facut niciun curs in acest sens (nu acreditat) deci nu stiu unde sa ma incadrez :P In sensul ca daca acest modul este pt avansati trebuie sa ai ceva certificare ca ai mai facut un curs in domeniu?Nu de alta dar o saptamana mi-as permite sa lipsesc de la job si sa vin la Bucuresti dar nu stiu cat de folositor mi-ar fi modulul scurt. Scuze daca te-am zapacit cu intrebarile

    • Nu iti trebuie nici o certificare pentru a face cursul.
      Pentru mai multe detalii referitor la avansati, neavansati, cat de avansati :) , cel mai bine suna direct la unul din numerele de telefon ale academiei. Le gasesti in pozele cu descrierea cursurilor.

      • Buna Anca,
        am reusit sa intru in contact cu ei, cursurile nu se vor tine la Cluj, cel putin nu in perioada urmatoare. Poate ma hotarasc si fac eu un mic sejur la Bucuresti. Multumesc oricum pentru informatii. O zi frumoasa.:)

  4. Cu ce ramai la finalul cursului? in afara de un nou bagaj de cunostinte? trusa, portofoliu, certificat, ceva din astea? trebuie tu sa iti duci modele?sau..

    • In afara de cunostinte, care mi se par cele mai importante :) , ramai cu un mini-portofoliu de foarte buna calitate si beneficiezi de anumite colaborari. In functie de merite, poti fi recomandata chiar si pentru anumite proiecte.
      Iti sunt asigurate toate conditiile (model, fotograf etc) la sedintele foto iar pentru restul cursului poti aduce tu modelul.
      BMA este in curs de acreditare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>