NOTD – OPI Ski Teal We Drop

Stiu ca am disparut zilele acestea, nu am mai postat din lipsa de timp, insa promit ca in curand lucrurile vor reveni la normal. Pana atunci, va las cu un Nail Of The Day, sper sa va placa! :)

Culoarea este foarte frumoasa, insa aceasta nuanta de la OPI este extrem de dificila: sare de pe marginile unghiilor extrem de repede. In mod normal, manichiura imi rezista 7 zile fara probleme – aplic un strat de baza, 2 de oja si un top. Folosind acelasi procedeu, Ski Teal We Drop se strica la margini chiar si a doua zi si tebuie reparat. Am considerat ca e bine de stiut inainte sa dati banii pe ea.

Inelul este de la Accesorize, mi-a placut mult faptul ca este pe 2 degete, in ciuda faptului ca scrie Love pe el.

Intre timp, nu uitati de concurs – puteti castiga o carte de make-up scrisa de Bobbi Brown daca va inscrieti pana pe 8 martie!

Castiga BOBBI BROWN MAKE-UP MANUAL!

Am dezvaluit supriza inca din titlu! Asa cum am promis zilele trecute, puteti castiga una din cartile de make-up prezentate in cele 2 postari din week-end-ul trecut, iar aceasta carte este BOBBI BROWN MAKE-UP MANUAL.

De data aceasta nu va fi giveaway, castigatoarea nu va fi aleasa cu ajutorul random.org, ci o voi alege personal. As vrea ca, de data aceasta, inscrierile sa fie mai personale. Stiu ca imi va fi mult mai greu sa aleg o castigatoare in felul acesta si ca, probabil, vor exista si nemultumiri sau persoane care nu vor fi de acord cu alegerea mea, insa imi voi asuma acest risc.

Iata ce aveti de facut:

1. Sa urmariti blogul prin GFC si sa apasati pe butonul de Like al paginii de Facebook pe care o gasiti aici
2. Sa lasati un comentariu la acest post care sa cuprinda numele vostru (pentru a va gasi pe Fb), id-ul sub care urmariti blogul prin GFC (daca este diferit de numele vostru) si raspunsul la intrebarea urmatoare:
“De ce vrei/ar trebui sa ajunga la tine aceasta carte?”.

Va spun din start ca raspunsurile de genul “Pentru ca vreau sa invat sa ma machiez corect” reprezinta mesajul pe care il primesc zilnic pe mail si nu este suficient sa ma faca sa va aleg pentru ca sunt sute si mii de femei care vor sa invete si au nevoie de asta, insa eu am o singura carte. Trebuie sa imi scrieti ceva care sa va deosebeasca de restul.

Vor fi acceptate in concurs comentariile primite pana in ziua de 8 martie 2011, ora 17:00. In functie de numarul inscrierilor si de programul meu, castigatoarea va fi aleasa in zilele urmatoare.

Mult succes! :)

P.S.: Nu voi publica nici un comentariu pana la inchiderea concursului. Acestea vor putea fi citite pe 8 martie, dupa ora 17:00.

Beauty bloggers meet&greet!

Daca aveti un blog de beauty, stiti deja de initiativa Epuricai de a crea grupul de Facebook numit Beauty Bloggers. Si daca faceti parte din acest grup, stiti deja ca se planuieste o intalnire generala!

Dar stiti cum este, cu cat mai multe femei, cu atat mai multe amanari :) Asa ca, nerabdatoare fiind, Epurica si cu mine ne-am vazut aseara in urma unui schimb rapid de mesaje. Ce puteam face decat sa mergem la magazine de cosmetice, apoi sa mancam ceva si sa povestim de beauty, bloguri, experiente si asa mai departe.. Dar mai bine cititi postul ei despre aceasta intalnire.

Si pentru restul bloggeritelor de beauty, sper sa ne cunoastem cat mai curand!

P.S.: Intrati pe grup si votati cand vreti sa aiba loc intalnirea, eu am ales luna martie ;)

Shooting lenjerie intima

Photo: Catalin Fatu
Model: Ana Buneita
Hair: Monica Pui
Make-up: Anca Buzea

Acum ceva vreme am participat la o sedinta foto pentru lenjerie intima, unde am realizat doua machiaje: un smokey eyes combinat cu buze nude, si un machiaj curat si elegant, cu buze rosii. Ambele sunt la fel de senzuale si se potrivesc tematicii. Sper sa va placa! :)

Carti de make-up, partea a 2-a

Din ce am verificat eu in librariile noastre, singura carte de make-up disponibila este Machiajul Perfect, de Robert Jones, editura Teora.

Mi se pare o carte buna, extrem de utila incepatorilor, cu multe exemple si imagini, insa am impresia ca informatia cuprinsa este foarte basic si extrem de cuminte. Daca o compar cu Make-Up Manual a lui Bobbi Brown, a doua iese in castig categoric. Insa “Machiajul Perfect” este mult mai accesibila noua, asa ca acesta este un mare avantaj.
Daca va asteptati sa gasiti machiaje indraznete, nonconformiste in aceasta carte, atunci ma tem ca nu este varianta potrivita. Daca doriti sa aflati notiunile de baza si mici tips&tricks despre produsele cosmetice, forma fetei, culorile potrivite, atunci este cartea potrivita. Ce nu contine, insa, ar fi imagini in care sa arate cum se aplica efectiv produsele, felul in care se tine pensula, unghiul in care se asaza pensula pe piele, iar mie mi se pare un detaliu important. Din acest motiv, o asociez cu un desen 2D, care nu mai este la fel de atractiv ca un film 3D disponibil in secolul 21… sper sa ma intelegeti cand fac asemenea comparatii.. :)

Dar sa trecem la artileria grea!

About Face, scrisa de Scott Barnes este o adevarata sursa de informatie! Nu stiu voi ce parere aveti, dar pe mine m-au fascinat mereu machiajele lui J.Lo, culorile alese, stilul elegant si curat, senzualitatea si contouring-ul perfect :)

Iata ca make-up artist-ul care i-a fost alaturi in ultimii 10 ani (aproximativ) a scris si o carte, iar eu de aici am invatat o alta abordare a machiajului, cea in care contouring-ul este vedeta, iar restul machiajului il urmeaza si il completeaza. Mi se pare o carte extrem de buna pentru ca arata pas cu pas cum se aplica produsele, explica detaliat ce, cum si mai ales de ce.
In aceasta carte nu veti gasi teorie, asa ca este potrivita persoanelor cu ceva experienta in make-up. Daca va intereseaza teoria, orientati-va catre Make-Up Manual de Bobbi Brown sau Machiajul perfect de Robert Jones. About Face este o carte extrem de practica.

Face Forward de Kevyn Aucoin mi-a placut pentru stilul indraznet. Aici veti gasi o multime de transformari extraordinare, machiaje de epoca, tips&tricks, insa trebuie sa aveti rabdare sa cititi text abundent si sa va imaginati pasii pentru ca veti gasi numai poze before&after. Imaginile intermediare sunt extrem de rare.
Transformarile mele preferate sunt Karen Elson in Regina Elisabeta I, Tori Amos in Maria, Regina Scotiei, Gena Rowlands in Madame Butterfly, Tina Turner in Cleopatra, Sharon Stone in Inger Pazitor, Isabella Rossellini in Alla Nazimova, Susan Sarandon in Bette Davis, Christina Ricci in Edith Piaf, Thelma Aucoin (mama artistului) in Marlene Dietrich, insa cea care m-a dat pe spate complet si irevocabil este Alex Peruzzi (fostul iubit al artistului) in Linda Evangelista!

Iar daca ceea ce cautati este inspiratie, non-conformism, autenticitate si, mai presus de orice, un machiaj modern, atunci sigur o sa va placa Makeup Is Art de Jana Ririnui&Lan Nguyen! In ea gasiti teorie ce cuprinde skincare, basic makeup pe categorii de produse si zonele fetei, dar si informatii pretioase despre ce inseamna sa lucrezi ca make-up artist la un shooting de moda sau editorial beauty, pe platourile de filmare, sau ce implica bodypainting-ul, machiajul conceptual sau cel de epoca. Este extrem de buna daca lucrati in acest domeniu, insa nu este potrivita pentru incepatoare.

 Ultima carte din lista, dar nu cea din urma, este Makeup Your Mind de Francois Nars. Este mare, grea, are coperta cartonata si paginile sunt legate printr-o spirala foarte mare. Este mai mult un lookbook foarte explicit si un ghid foarte bun al produselor NARS. Veti gasi cateva informatii de baza, putina teorie, mici tips&tricks si multe poze before&after. Stilul ales este de a pune poza before pe pagina din stanga si poza after pe pagina din dreapta. Intre cele doua imagini este o pagina din plastic transparent pe care sunt notate produsele folosite pentru fiecare zona a fetei astfel incat, atunci cand se suprapun foaia transparenta si poza after, sa explice ce s-a folosit si unde.

Include atat look-uri naturale, cat si machiaje indraznete si extrem de colorate.

Si acest mini-calup de carti a fost comandat tot pe amazon.co.uk, exceptie facand cartea editata si de Teora pe care o gasiti atat pe Amazon, cat si in librariile din Romania.
Sper ca v-am ajutat sa va faceti cat de cat o idee despre cartile de make-up, care este mai potrivita pentru cine,  ce contine fiecare in parte si ce asteptari sa aveti daca va decideti sa cumparati vreuna.

Si, ca sa avem si o cireasa pe tortul make-up-ului, veti avea ocazia sa castigati una din aceste carti aici, pe blog. Nu va zic acum care dintre ele va fi, dar revin cat de curand cu detalii! ;) Stay tuned!

Despre cursuri si carti de make-up..

De cand am inceput acest blog, cele mai frecvente intrebari/cereri pe care le-am primit au fost legate de sprancene (gasiti aici si aici mai multe informatii), de felul in care imi ingrijesc tenul (am scris aici, aici si aici despre asta) si ce cursuri/carti de make-up recomand unei incepatoare.

Iata ca a venit si randul cartilor de make-up pentru ca, asa cum am spus in repetate randuri, am fost intotdeauna o persoana autodidacta si am preferat sa invat din zbor. Nici la scoala nu pot spune ca ma innebuneam dupa stilul clasic de predare (profesor, sala de clasa, ascultat la tabla), iar cel mai mult imi placea sa invat sau sa-mi fac temele ascultand muzica, spre disperarea mamei mele :)

Nu as vrea sa considerati acest post ca pe o lauda de sine, ci as vrea sa il priviti ca pe o indrumare, iar ceea ce veti putea citi mai departe este, in mare, ceea ce am raspuns prin e-mail tuturor persoanelor care m-au intrebat cum am inceput si ce le recomand. Daca ma intrebati pe mine, sunt in continuare la inceput pentru ca este un domeniu atat de vast incat nu mi-ar ajunge 7 vieti sa fac tot ceea ce mi-as dori si cred ca voi invata toata viata! Asa ca pot spune ca privesc “inceputul” ca pe ceva de termen lung spre foarte lung si asta nu poate decat sa ma bucure pentru ca ador sa invat lucruri noi!

In privinta cursurilor traditionale de make-up, voi spune inca o data ca nu sunt la curent cu toate scolile de la noi, nu as sti ce sa va recomand si ce nu.. Din auzite, va pot spune ca Kruger Brent este considerata cea mai prestigioasa, dar este si cea mai costisitoare (4000 de euro auzisem ultima data) si dureaza 9 luni de zile, la ultima verificare.. Cunosc persoane care au absolvit cursurile acestei scoli care mi-au spus ca nu au invatat mare lucru, iar alte persoane mi-au spus ca aceasta scoala le-a deschis niste usi si le-a ajutat sa-si croiasca un drum. Astfel de pareri impartite am auzit si despre alte scoli/cursuri de make-up de la noi, asa ca probabil ca tine mult si de norocul pe care si-l face fiecare cu mana lui.

Parerea mea este ca meseria de make-up artist se bazeaza mult pe cuvantul “artist” si ca vor cantari foarte mult talentul, creativitatea, exercitiul si pasiunea, dar, cred eu, si personalitatea fiecaruia este definitorie! De aceea va spun ca poti deveni make-up artist si fara scoli/ cursuri, fie ca sunt de renume sau nu. Ideea de baza este urmatoarea: ai nevoie de diploma la sfarsitul zilei sau nu?

Daca nu ai nevoie si esti pasionat/a, eu zic ca cel mai bine este sa incepi sa exersezi pe prietene/vecine/colege/rude si eventual urmareste si cativa make-up artisti in blogosfera sau pe YouTube, sfaturile sunt mult mai usor de gasit in era internetului si nu te costa nimic! Daca ai nevoie de o diploma, analizeaza bine situatia si orienteaza-te catre o scoala sau alta in functie de gradul tau de pricepere – daca ai deja notiuni de baza sau nu, daca doresti sa profesezi intr-o anumita ramura a make-up-ului (moda, teatru, film, efecte speciale, editorial, bridal, corporate, advertising).

Anul trecut, mi s-a propus o colaborare cu o firma de cosmetice, asa ca aveam nevoie de diploma recunoscuta de Ministerul Muncii, motiv pentru care m-am inscris la cursurile oferite de Arcadia Cosmetics Center. Am ales Arcadia pentru durata cursurilor (2luni jumatate) si costul mult mai omenesc (3000lei), dar si pentru ca mi-a fost sugerata de compania cu care urma sa colaborez. Repet, fiecare isi alege cursul dorit in functie de nevoile si posibilitatile sale, mi-e foarte greu sa va spun unde sa mergeti, sincer.

Pentru ca multe persoane m-au intrebat cum am inceput in acest domeniu si de unde am invatat, va voi spune ca, la baza, sunt absolventa de comunicare si relatii publice si am profesat 5 ani in acest domeniu pana am decis ca mi-a ajuns si ca nu-mi place deloc. Am fost atrasa de cand eram mica de desen, pictura si tot ce tinea de culori si imi dedicam mult timp acestei pasiuni artistice. Nu mi-am imaginat niciodata ca as putea trai facand o meserie legata de culori, mi se parea un vis, ceva intangibil. A urmat un moment de turnura in viata mea si am decis ca trebuie sa schimb tot, dar absolut tot! Fiind in cautari, pasiunea si intamplarea m-au condus catre make-up si am inceput sa cochetez cu ideea de a fi make-up artist.

Ca de fiecare data cand sunt entuziasmata de ceva, incerc sa aflu cat mai multe lucruri despre acel ceva, iar, in cazul make-up-ului, aceasta cautare s-a transformat in tutoriale pe YouTube, comandat cateva carti pe net, rasfoit reviste, analizat imagini, mers la muzee si vazut filme.

Asa ca atunci cand m-am inscris la cursuri, aveam deja majoritatea notiunilor de baza si profesasem deja in cateva ramuri ale make-up-ului. Din acest motiv, nu stiu sa va spun daca sunt suficiente aceste cursuri, eu am cautat intotdeauna multiple surse de informare si nu m-am multumit cu una singura.

Dar mai bine va arat primele mele carti de make-up, care m-au ajutat sa-mi formez baza si, cat de cat, stilul, zic eu. Este vorba de Bobbi Brown – Make-Up Manual, pe care o ador pur si simplu si as recomanda-o oricui, oricand! Este cea mai buna carte de make-up, chiar daca vreti sa invatati sa va machiati pe voi insiva sau daca vreti sa profesati ca make-up artist.

Eu am cumparat-o la inceputul inceputului si mi-a deschis calea, m-a invatat multe notiuni si trucuri si m-a ajutat sa inteleg ce se intampla, de fapt in timpul unui machiaj profesionist. Bazat pe notiunile din aceasta carte, am putut trece mai departe si am invatat singura, experimentand tot felul de tehnici, produse si, mai ales, toate nebuniile care imi veneau in minte!

A doua carte pe care am cumparat-o a fost cea publicata de Lauren Luke care, desi nu este un make-up artist profesionist, m-a atras prin candoare si creativitate. O urmaream deja pe YouTube si am decis ca vreau sa o sprijin cumparandu-i cartea. Tin minte ca de aici am invatat cum poti folosi diferite produse ca baza de machiaj, ca poti combina diferite texturi pentru a obtine rezultatul dorit si ca totul tine numai de MINE/TINE! Nici ea nu facuse vreun curs de make-up, asa ca mi-a placut de ea din prima!

Ambele carti au fost comandate de pe www.amazon.co.uk

Va urma! 

Bad Girl Make-Up

Mi-era dor de un machiaj intens, putin mai edgy, iar cum noua paleta luata de la Sleek Make-Up, Bad Girl, nu a prea fost bagata in seama de cand am venit din Londra, am zis ca este cazul sa ii acordam putina atentie!

 sursa foto: http://www.iheartcosmetics.co.uk/

 sursa foto: http://lillgoddess.onsugar.com

Pentru ten, am folosit M.A.C Strobe Lotion pentru a da luminozitate tenului – astazi m-am trezit cu zona ochilor destul de intunecata si, cand patesc asta, am impresia ca toata fata are nevoie de luminozitate sporita.
Am folosit fondul de ten Revlon PhotoReady, nuanta 050 Natural Beige si M.A.C Studio Finish Concealer NW25. Am fixat concealer-ul cu pudra translucida HD Atelier Maquillage iar pentru restul fetei am folosit M.A.C Mineralize SkinFinish Natural, nuanta Medium Dark. 
Pudra aceasta este cu 2 tonuri mai inchisa decat tenul meu, insa daca folosesc o pensula mare pentru fata, rezultatul consta intr-un contur discret si mult mai natural pe tenul nebronzat. O aplic pe obraji, frunte, barbie si maxilar exact ca si cum as face contouring.
Pentru sprancene, am vrut un aspect mult mai natural si mai discret decat de obicei, asa ca am folosit M.A.C Paint Pot – Groundwork si o pensula unghiulara. Cititi postul despre definirea sprancenelor daca preferati un aspect putin mai intens al acestora.
Odata ce am terminat cu baza, am trecut la ochi. Primul pas a fost sa aplic un creion kohl negru la baza genelor superioare – Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil, nuanta Zero. 

Cu ajutorul unei pensule-creion, am estompat creionul negru.

Am folosit un fard de pleoape albastru-inchis pe care l-am aplicat pe pleoapa mobila prin apasare cu o pensula de dimensiune medie. Din paleta Sleek Make-Up Bad Girl, am folosit nuanta Obnoxious.

Cu un fard de pleoape mov-albastrui si aceeasi pensula de mai devreme, am aplicat culoarea in pliul ochiului si in coltul exterior. Din aceeasi paleta Bad Girl, am ales nuanta Twilight.

Apoi, am imbinat nuantele si am facut trecerea mult mai lina cu o pensula curata pentru blending. Preferata mea pentru blending este pensula M.A.C 217, mi se pare cea mai buna din toate pe care le-am incercat pana acum. Apoi, cu aceeasi pensula-creion de mai devreme, am folosit putin fard negru in coltul exterior al ochiului si la baza genelor superioare. Am folosit nuanta Noir din paleta Bad Girl.

Pentru a lumina putin ochii, am folosit un fard de pleoape alb mat sub sprancene si l-am “impins” putin si spre pliul ochiului. Am folosit Make Up For Ever – 00 White.

Cam asa ar trebui sa arate in acest moment:

Pe pleoapele inferioare, am folosit aceeasi pensula-creion de la primul pas si am estompat creionul negru (Urban Decay Zero) la baza genelor inferioare. Apoi, am aplicat peste creionul negru acelasi fard mov-albastrui (Twilight) folosit putin mai devreme. Am reaplicat putin fard alb mat (MUFE – 00 White) in coltul interior al ochiului, mergand si spre pleoapa inferioara.

Am folosit gene false Sex And The City – varianta Miranda – si cativa stropi de DUO, apoi am aplicat putina mascara neagra, Maybelline The Colossal, pentru a ascunde genele naturale printre cele false :)

Dupa atata munca si culori dramatice la ochi, este momentul sa aducem putina viata in machiaj :) Am ales un blush roz vesel pentru obraji..si cam atat!
L-am aplicat cu miscari circulare si am folosit foarte putin produs, numai in mijocul pometilor, iar apoi am estompat cu atentie. Am folosit Sleek Make-Up Blush – 936 Pixie Pink.

Pentru buze, am mers tot pe gama de roz pentru ca vreau se potriveasca cu blush-ul. Creionul de buze este Bourjois Contour Levres – 11 Enjoleuse, iar rujul este M.A.C – Creme Cup.

Cred ca l-as purta intr-o seara de week-end, voi ce ziceti? :)

Castigatoarea giveaway-ului China Glaze

Voi trece direct la subiect pentru ca sigur sunteti curioase daca ati castigat.. :)

Numarul total de inscrieri este de 37, iata care este lista inscrierilor:

Am ales numarul castigator cu ajutorul random.org iar acesta este…

Asadar, castigatoarea este Alina State! Felicitari si sper sa te bucuri de premiu!! :)

Alina, astept e-mail-ul tau cu adresa si numar de telefon pentru a le putea trimite mai departe Roxanei care iti va expedia premiul! Daca nu primesc raspuns in urmatoarele 48 de ore, voi alege o alta castigatoare.

Urban Decay 24/7 vs. Bourjois Waterproof Kohl vs. Bourjois Khol&Contour vs. M.A.C Eye Kohl Smolder

Atunci cand am scris despre creioanele mele preferate, atat de ochi cat si de buze, Lili de la Fetelespun.ro m-a intrebat daca pot sa fac o comparatie intre creioanele Bourjois Waterproof Kohl si M.A.C Eye Kohl, insa eu am dus lucrurile putin mai departe si am inclus si Urban Decay 24/7 si creionul kohl normal de la Bourjois pentru o comparatie mai ampla. Daca sunteti impatimite ale creioanelor negre de ochi, cititi in continuare ;)

 Iata cum arata, unul langa altul:


Si iata si swatches:

Probabil ca va suna ciudat ce voi spune, insa mie mi se pare ca nu sunt la fel de negre toate. M.A.C Smolder mi se pare cel mai intens si, dupa cum veti vedea si in imaginile de mai jos, este si cel mai rezistent. Urban Decay mi se pare cel mai cremos la aplicare, are varful cel mai moale, iar Bourjois Waterproof este foarte aproape de textura creionului Urban Decay. Bourjois Kohl&Contour are mina cea mai rigida din cele 4 creioane testate.

TIP: Tineti varful creionului vostru preferat deasupra flacarii unei brichete pentru 10 secunde si ii veti inmuia mina. Asteptati cateva secunde sa se racoreasca si abia apoi folositi-l. Acest truc va transforma orice creion de ochi intr-unul waterproof si il veti putea folosi pe waterline fara grija ca va rani ochiul! ;)

Iata cum arata mana dupa ce m-am spalat cu apa si sapun – Urban Decay si Bourjois Waterproof s-au sters complet, se mai vede o urma vaga a creionul Bourjois Kohl&Contour, in timp ce creionul M.A.C s-a intins si nu si-a pierdut prea tare intensitatea:

Dupa aceea, am curatat mana cu demachiant iar Smolder inca este vizibil pe piele:

In ceea ce priveste purtarea lor in machiaj de zi cu zi sau machiaj de seara, va pot spune ca Urban Decay se aplica extrem de placut pe waterline, insa se intinde putin sub ochi dupa multe ore de purtare si la temperaturi ridicate. Imi place sa-l folosesc ca baza pentru pleoape atunci cand fac un machiaj smokey sau smudged si intotdeauna aplic un fard de pleoape deasupra pentru a-l fixa. In aceasta combinatie, rezista magnific! Iar pentru ca este asa cremos, mi se pare si cel mai “lucios” dupa ce-l aplic, reflecta lumina foarte usor si probabil de aceea nici nu pare la fel de negru ca celelalte.

Am purtat Bourjois Waterproof toata vara trecuta si a rezistat foarte bine, contrar faptului ca acum s-a sters imediat la contact cu apa si sapun. Cred ca are legatura si cu timpul acordat pana la demachiere – pentru acest post l-am sters la 20 de minute, in timp ce la sfarsitul zilei ma chinui sa-l sterg complet cu demachiant. Este si foarte cremos asa ca se aplica usor. Are un singur defect totusi: la cateva ore de la aplicare pe waterline nu ramane la fel de uniform, am senzatia ca se sterge usor. Nu este ceva grav pentru ca linia neagra este inca foarte vizibila, insa tot simt nevoia sa-l retusez.

Bourjois Kohl&Contour este varianta putin mai rigida si nerezistenta la apa a creionului Bourjois Waterproof, insa este un produs bun. Cu toate acestea, ati vazut ca la spalarea cu apa si sapun, a mai ramas putin. Desi este un creion bun, evit sa-l folosesc prea des din cauza minei, nu am intotdeauna rabdare sau timp sa-l inmoi cu bricheta asa ca aleg alt creion. Mi se pare mai rapid.

M.A.C Smolder este cel pe care il folosesc cel mai des pentru waterline si tightlining. Imi place sa-l trec printre gene, la baza acestora, si apoi sa-l intind cu o pensula-creion pentru a crea efectul de gene mult mai dese si rezista foarte bine toata ziua. Pe waterline simt nevoia sa-l retusez dupa multe ore, insa o fac pentru ca imi place sa vad dunga aceea perfect neagra. A rezistat foarte bine si la machiaj de zi si la machiaj de seara si mi se pare cel mai negru dintre cele prezentate mai sus. Probabil ca este important si faptul ca are o textura mata si atunci pare si cel mai intens dintre toate insa pentru mine este creionul negru ideal.

Hint: Eram intr-o zi in magazinul M.A.C din Baneasa si l-am auzit pe unul dintre make-up artisti vorbind despre creionul Feline si zicea ca este si mai intens decat Smolder. Am vazut swatch-ul pe mana lui si arata intr-adevar foarte frumos si extrem de negru :) Cred ca dupa ce termin creioanele pe care le am acum, voi incerca si M.A.C Power Kohl in nuanta Feline.

Voi ce creioane negre folositi si care vi se pare cel mai intens/rezistent?

NOTD: OPI The IT Colour

Nu am facut nici un Nail Of The Day pana acum, desi imi place sa imi schimb culoarea ojei extrem de des. Daca de obicei aleg nuante inchise de negru, burgund, bleumarin, de curand m-am indragostit de o oja galbena. Este vorba de O.P.I. – The IT Colour.

Ati purta oja galbena? :)