English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 16 iulie 2010

Spanish Passion


Urmatoarea oprire din turul nostru: Spania. Atunci cand ma gandesc la Spania, automat imi vin in minte 3 lucruri: Penelope Cruz, corrida si sangria. Bine, 2 lucruri si o persoana :) Asa ca, nu este de mirare de ce acest machiaj contine mult negru si rosu...

Timp de realizare: 30 minute.

Grad de dificultate: usor.

Am inceput prin a a aplica crema hidratanta de zi in care am amestecat o picatura de fond de ten pentru a uniformiza culoarea tenului fara a-l incarca prea tare, tinand cont ca afara sunt aproximativ 30 de grade. Am folosit Dior DiorSkin Nude, nuanta 040. Apoi, am corectat zona de sub ochi cu ajutorul MAC Studio Finish Concealer, NW25, peste care am pus putina pudra matifianta de la Sephora, nuanta Golden Beige.

Pentru ochi am folosit 2 produse si o singura pensula: un creion kohl negru - cel waterproof de la Bourjois - si un fard negru - cel din quad-ul Chanel Folies Noires. Pensula - MAC 228.
Am inceput prin a contura marginile interioare ale ochilor cu creionul kohl. Apoi, am liniat printre genele superioare si usor deasupra acestora, din coltul interior al ochiului pana in cel exterior. Cu ajutorul pensulei, am dat forma pe care o vedeti in imagine. Este o linia exagerata, care acopera 1/2 din pleoapa mobila ca grosime, si care se termina cu o codita exagerata - in stilul Amy Winehouse.

Apoi am folosit acelasi creion kohl negru pentru a linia genele inferioare. Din nou, am estompat cu ajutorul pensulei, intinzand creionul sub ochi mai mult decat de obicei. Termenul se numeste smudging - "estompat" nu descrie in totalitate efectul, cred ca este descris mai bine prin "intins si estompat la margine".

Odata realizata forma din creion, se fixeaza culoarea aplicand un fard negru deasupra. Poate fi un negru mat, un sidefat sau, de ce nu, cu irizatii albastre, violete sau verzi, tine strict de preferintele personale. Eu am ales un negru ce o usoara tenta albastruie si cu un strop de irizatii. Mi se pare ca aceasta nuanta capteaza lumina intr-un mod foarte interesant, este usor cameleonic :) TIP: folositi un fard de culoarea tenului vostru pentru pliul ochiului, astfel veti impiedica migrarea negrului in pliu ;)

Pentru obraji, am folosit un blush rosu intens - cel din setul Sephora 5in1, pe care l-am aplicat pe pometi si l-am dus usor spre tample. Pentru ca este totusi un rosu intens, l-am indulcit putin aplicand pudra autobronzanta pe obraji si facand blending cu blush-ul rosu. Am aplicat putina si pe tample, nas, barbie si gat.

Buzele au beneficiat si ele de 2 culori pe care le-am amestecat. Am inceput cu creionul de buze mov de la Bourjois, nuanta 26 Fantaisiste, pe care l-am folosit nu numai pentru contur, dar si pentru colorarea acestora. Acesta reprezinta baza rujului si ii confera rezistenta.

Apoi, am aplicat un ruj rosu, insa numai in partea de mijloc a buzelor - Sephora, nuanta R09 Valentine. Am amestecat cele 2 culori cu ajutorul unei pensule pentru buze, insa nu am dus rujul pana la marginea buzelor. Astfel, nu avem un rosu clasic pe buze, ci realizam o combinatie mai speciala, in care sunt vizibile ambele culori.


Pentru unghii, avem de unde alege :) Anul trecut, OPI a lansat o intreaga colectie de oje dedicata Spaniei.
Eu prefer Malaga Wine pentru acest machiaj, mi se pare combinatia ideala intre rosu si mov. Este extrem de senzual sa avem culoarea de pe unghii asortata cu cea de pe buze, cel putin asa consider eu...

Have fun! :)

Album foto

1 comments:

Dana spunea...

Imi plac mult machiajele realizate de tine.
Si eu sunt pasionata de make-up si sper sa pot lucra in domeniu.
Vroiam sa te intreb ce cursuri ai urmat, am tot cautat pe net, dar unele nu dau decat diploma onorifica, sunt pareri si pareri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...