English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

vineri, 21 mai 2010

Gossip Girl - Blair Waldorf Make-Up Look



Sunt fana declarata a Gossip Girl, iar preferata mea este Blair. Ideea pentru realizarea acestui look mi-a venit la o cafenea, unde am vazut pe masa Bolero-ul de mai.

Look-ul de azi este cel de pe coperta revistei. Este o combinatie intre preppy si vintage glamour. Ganditi-va la senzualitatea femeilor din anii ’40 combinat cu uniformele scolare si va veti face o idee :)


Acest look incalca regula care spune ca trebuie sa punem accent pe o singura zona a fetei – ruj rosu si ochi discret conturati si viceversa. Este un machiaj potrivit pentru o ocazie speciala, un eveniment de seara, o petrecere sau chiar la o intalnire.

Dupa ce ati aplicat baza machiajului si ati conturat usor sprancenele, treceti la pleoape. Putin primer pe pleoapele superioare si la baza genelor inferioare pentru a asigura un machiaj intens si de durata al ochilor. Peste primer, aplicam un fard maro-ciocolatiu de la genele superioare pana la pliul ochiului. Pentru a obtine nuanta pe care mi-o doream, am combinat mai multe tonuri de maro – de la o nuanta foarte inchisa, mata, pana la un maro mediu, cu o textura satinata.


Incercati sa ajungeti la culoarea care va avantajeaza pe fiecare in parte, in functie de culoarea ochilor si a tenului. Daca aveti parul, ochii sau tenul mai deschis la culoare, veti obtine un rezultat mai bun cu o nuanta maro de intensitate medie.

Dupa ce am ajuns la nuanta dorita pe pleoape, am luat un bej satinat si am facut blending in pliul ochiului. Blending-ul este un pas foarte important pentru ca estompeaza liniile de demarcatie si face trecerea de la culoarea inchisa de pe pleoape la culoarea deschisa, de sub sprancene.

Luati un eyeliner gel si o pensula unghiulara si trasati ca in imagine. Linia este mai subtire in coltul interior al ochiul, ingrosand-o pe masura ce ne apropiem de coltul exterior, unde terminam cu o codita eleganta.



Luati un creion kohl negru si colorati partea interioara a genelor superioare – zona se numeste cale lacrimala si este foarte sensibila asa ca aveti mare grija sa folositi un creion cu varf rotunjit. Acest pas se numeste tight lining. Va da intensitate privirii iar genele vor parea mai dese. Facem acelasi lucru si pe genele inferioare.

Sub genele inferioare, aplicam aceeasi combinatie de tonuri de maro, intensificand culoarea catre coltul exterior. Cu un fard crem sidefat punctam imediat sub sprancene si in coltul interior al ochiului.

2-3 straturi de mascara pe genele superioare si unul pe genele inferioare. Exact cum am procedat cu fardul, intensificam rimelul in coltul exterior al ochiului. Asa trebuie sa arate ochii in acest moment:







Luam blush-ul rosu, zambim in oglinda si aplicam pe varful pometilor cu miscari circulare. Nu incarcati pensula cu blush-ul rosu! Puteti obtine intensitatea dorita reaplicand produs. Este mult mai usor sa adaugati decat sa indepartati culoarea.

Cu un blush de culoarea caisei, aplicam in zonele dimprejurul blush-ului rosu, foarte discret, si il amestecam cu acesta. Astfel, vom obtine o trecere discreta de la rosul intens catre nuanta tenului. O pudra iluminatoare va finaliza acest pas. O aplicam deasupra pometilor, pe nas si pe frunte.

Conturam buzele cu un creion rosu, delimitand foarte bine varfurile buzei superioare – zona numita arcul lui Cupidon. Eu am folosit un rosu intens, mat pe ambele buze si l-am combinat cu un ruj visiniu pe buza superioara si pe marginile buzei inferioare. Astfel, am obtinut un mic joc de lumini ce intensifica look-ul. Puteti observa cum arata obrajii si gura in poza de mai jos:


Un mic secret: pentru a “mari” buza superioara, aplicati putin fard alb sidefat chiar deasupra arcului lui Cupidon ;)

Pentru ca este un look usor retro, arata foarte bine cu o coafura ondulata, dupa cum este coafata si Blair in majoritatea episoadelor. Si daca nu aveti o tunsoare prea scurta si asimetrica, cum este cazul meu, buclele vor arata si mai bine :)

Have fun! :)

2 comments:

Iulia spunea...

Iti vine perfect!

Make-up by Dina spunea...

Si eu am revista , si in ciuda faptului k nu sunt inebunita dupa fardul negru aplicat pe ochi , lui Blair ii sta foarte foarte bine!!ii scoate trasaturile in evidenta ! Si eu am un articol Make-up by Blair , te astept cu o parere , atat pozitiva cat si negativa, pt ca nu ma astept a fii foarte perfect machiajul , avand in vedere ca l-am realizat mai mult de fun si curiozitate!

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...